Útěk švába šedého

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.10.2009 11:22
atypus

XXX.XXX.143.251

Zdravím. Utekl mi šváb šedý asi 1 cm velká nymfa. Chtěl jsem se zeptat, jestli to pro domácnost může znamenat nějakou hrozbu? Tuším ale, že se tento šváb nerozmnožuje partenogeneticky ne? Díky za odpovědi.

23.10.2009 15:36
sova

XXX.XXX.8.6

atypus napsal(a):
Zdravím. Utekl mi šváb šedý asi 1 cm velká nymfa. Chtěl jsem se zeptat, jestli to pro domácnost může znamenat nějakou hrozbu? Tuším ale, že se tento šváb nerozmnožuje partenogeneticky ne? Díky za odpovědi.

Pertenogenezi nema a tusim,ze ti doma ani moc neprezije...me jich taky uteklo par (mozna i desitek) a problemy s nema sem nikdy nemel :)

23.10.2009 16:29
atypus

XXX.XXX.143.251

sova napsal(a):
Pertenogenezi nema a tusim,ze ti doma ani moc neprezije...me jich taky uteklo par (mozna i desitek) a problemy s nema sem nikdy nemel :)

Díky, hned jsem klidnější:-)

26.2.2011 13:30
franky

XXX.XXX.158.95

atypus napsal(a):

chcipne

27.2.2011 13:09
erectic

XXX.XXX.250.42

Mno, mě zdrhla jedna nymfa (15mm) ihned po nákupu, když jsem po příchodu domů otevřel krabku a chtěl kolonii přesadit
do vhodnější nádoby. Upřímně, ani jsem o jejím útěku nevěděl, jaká to byla rychlost! Dubie a tartary jsou z jiné rychlostní dimenze, možná i časové... Ále co, četl jsem, že po zdrhnutí někde i cinerejky v koutku seschnou, takže klid...
Po 3měsících (!!!) měním v té samé místnosti zásuvku a hádejte, kdo na mě vykouknul??? Nádherný a vykrmený adult!!!
Bydlíme v panelech a tak nás málem kleplo! Raději jsem prohledal a rozmontoval vše, co šlo a , díkybohu, nic dalšího živého/mrtvého nenašel-UF!
Na cinerejky pozor!!! Jinak to jsou velmi produktivní a nenároční švábíci, jen co je pravda, ale NESMÍ prostě zdrhnout!!!
Keep panic a chovu zdar! :-)

28.2.2011 19:08
karlik93

XXX.XXX.171.11

Mně jich uteče řádově několik týdně, většinu zabijí rodiče, stabilně nějaké můžu najít třeba za postelí, ale nikdy jsem nezaznamenal, že by se dokázali množit na volno :-) zas takovej strach mít nemusíte, ono i P.americana nějak postupně všeci zeschli a další generace se mi v pokoji neoběvila :-) a to je zde spousta příležitostí k získání potravy v pdoobě vločkového krmení pro ryby, trochy vysypaného šrotu a kdo ví čeho jak to bývá v chovných místnostech...

nasuter

28.2.2011 21:43
nasuter

XXX.XXX.115.82

karlik93 napsal(a):
Mně jich uteče řádově několik týdně, většinu zabijí rodiče, stabilně nějaké můžu najít třeba za postelí, ale nikdy jsem nezaznamenal, že by se dokázali množit na volno :-) zas takovej strach mít nemusíte, ono i P.americana nějak postupně všeci zeschli a další generace se mi v pokoji neoběvila :-) a to je zde spousta příležitostí k získání potravy v pdoobě vločkového krmení pro ryby, trochy vysypaného šrotu a kdo ví čeho jak to bývá v chovných místnostech...

To bude sranda az ty Periplanety vylezou za par tejdnu/ mesicu v obrovskejch poctech :-)

28.2.2011 21:54
karlik93

XXX.XXX.171.11

už je to pomalu rok a půl co jsem poslední skrmil - oproti nim jsou šedáci i všichniostatní slimáčci a jeětě jsou mechanicky velice odolní, už se i měnil koberec,... a nic jen jsme našel ve škvíře u parket suchou nymfu, tak asi fakt pohoda :-)

nasuter

28.2.2011 22:31
nasuter

XXX.XXX.115.82

Se asi přestěhovali k sousedum :-)

bl4ck

18.1.2017 14:50
bl4ck

XXX.XXX.235.7

Dobry den dnes mi utekl jeden dospělí šváb rodu tartara myslíte že mi jeden muže zamořit dům
díky za odpověd.

joosek

18.1.2017 20:23
joosek

XXX.XXX.159.21

Ahoj
nevím co jste chovali za šváby? Já choval šváby šedé a množili se mi hojně jen při pokojové teplotě takovou rychlostí, že jsem je nestihal zkrmovat. Šváb šedý mimochodem leze uplně po všem a radši jsem se zbavil, jak jsem viděl jak se rychle množí. Co se týče tarttat, taky se mi množili při pokojové teplote. Tartary mě utekly a v pohodě vegetily v instalační šachtě a pod vanou nedokázal jsem je všechny pochytat ani s pastičkama.

Přidejte reakci

Přidat smajlík