Útěk švába šedého

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.10.2009 11:22
atypus

XXX.XXX.143.251

Zdravím. Utekl mi šváb šedý asi 1 cm velká nymfa. Chtěl jsem se zeptat, jestli to pro domácnost může znamenat nějakou hrozbu? Tuším ale, že se tento šváb nerozmnožuje partenogeneticky ne? Díky za odpovědi.

23.10.2009 15:36
sova

XXX.XXX.8.6

atypus napsal(a):
Zdravím. Utekl mi šváb šedý asi 1 cm velká nymfa. Chtěl jsem se zeptat, jestli to pro domácnost může znamenat nějakou hrozbu? Tuším ale, že se tento šváb nerozmnožuje partenogeneticky ne? Díky za odpovědi.

Pertenogenezi nema a tusim,ze ti doma ani moc neprezije...me jich taky uteklo par (mozna i desitek) a problemy s nema sem nikdy nemel :)

23.10.2009 16:29
atypus

XXX.XXX.143.251

sova napsal(a):
Pertenogenezi nema a tusim,ze ti doma ani moc neprezije...me jich taky uteklo par (mozna i desitek) a problemy s nema sem nikdy nemel :)

Díky, hned jsem klidnější:-)

26.2.2011 13:30
franky

XXX.XXX.158.95

atypus napsal(a):

chcipne

27.2.2011 13:09
erectic

XXX.XXX.250.42

Mno, mě zdrhla jedna nymfa (15mm) ihned po nákupu, když jsem po příchodu domů otevřel krabku a chtěl kolonii přesadit
do vhodnější nádoby. Upřímně, ani jsem o jejím útěku nevěděl, jaká to byla rychlost! Dubie a tartary jsou z jiné rychlostní dimenze, možná i časové... Ále co, četl jsem, že po zdrhnutí někde i cinerejky v koutku seschnou, takže klid...
Po 3měsících (!!!) měním v té samé místnosti zásuvku a hádejte, kdo na mě vykouknul??? Nádherný a vykrmený adult!!!
Bydlíme v panelech a tak nás málem kleplo! Raději jsem prohledal a rozmontoval vše, co šlo a , díkybohu, nic dalšího živého/mrtvého nenašel-UF!
Na cinerejky pozor!!! Jinak to jsou velmi produktivní a nenároční švábíci, jen co je pravda, ale NESMÍ prostě zdrhnout!!!
Keep panic a chovu zdar!

28.2.2011 19:08
karlik93

XXX.XXX.171.11

Mně jich uteče řádově několik týdně, většinu zabijí rodiče, stabilně nějaké můžu najít třeba za postelí, ale nikdy jsem nezaznamenal, že by se dokázali množit na volno zas takovej strach mít nemusíte, ono i P.americana nějak postupně všeci zeschli a další generace se mi v pokoji neoběvila a to je zde spousta příležitostí k získání potravy v pdoobě vločkového krmení pro ryby, trochy vysypaného šrotu a kdo ví čeho jak to bývá v chovných místnostech...

nasuter

28.2.2011 21:43
nasuter

XXX.XXX.115.82

karlik93 napsal(a):
Mně jich uteče řádově několik týdně, většinu zabijí rodiče, stabilně nějaké můžu najít třeba za postelí, ale nikdy jsem nezaznamenal, že by se dokázali množit na volno zas takovej strach mít nemusíte, ono i P.americana nějak postupně všeci zeschli a další generace se mi v pokoji neoběvila a to je zde spousta příležitostí k získání potravy v pdoobě vločkového krmení pro ryby, trochy vysypaného šrotu a kdo ví čeho jak to bývá v chovných místnostech...

To bude sranda az ty Periplanety vylezou za par tejdnu/ mesicu v obrovskejch poctech

28.2.2011 21:54
karlik93

XXX.XXX.171.11

už je to pomalu rok a půl co jsem poslední skrmil - oproti nim jsou šedáci i všichniostatní slimáčci a jeětě jsou mechanicky velice odolní, už se i měnil koberec,... a nic jen jsme našel ve škvíře u parket suchou nymfu, tak asi fakt pohoda

nasuter

28.2.2011 22:31
nasuter

XXX.XXX.115.82

Se asi přestěhovali k sousedum

bl4ck

18.1.2017 14:50
bl4ck

XXX.XXX.235.7

Dobry den dnes mi utekl jeden dospělí šváb rodu tartara myslíte že mi jeden muže zamořit dům
díky za odpověd.

joosek

18.1.2017 20:23
joosek

XXX.XXX.159.21

Ahoj
nevím co jste chovali za šváby? Já choval šváby šedé a množili se mi hojně jen při pokojové teplotě takovou rychlostí, že jsem je nestihal zkrmovat. Šváb šedý mimochodem leze uplně po všem a radši jsem se zbavil, jak jsem viděl jak se rychle množí. Co se týče tarttat, taky se mi množili při pokojové teplote. Tartary mě utekly a v pohodě vegetily v instalační šachtě a pod vanou nedokázal jsem je všechny pochytat ani s pastičkama.

Přidejte reakci

Přidat smajlík