atypus
napsal(a):
Zdravím. Utekl mi šváb šedý asi 1 cm velká nymfa. Chtěl jsem se zeptat, jestli to pro domácnost může znamenat nějakou hrozbu? Tuším ale, že se tento šváb nerozmnožuje partenogeneticky ne? Díky za odpovědi.
Pertenogenezi nema a tusim,ze ti doma ani moc neprezije...me jich taky uteklo par (mozna i desitek) a problemy s nema sem nikdy nemel :)
Mno, mě zdrhla jedna nymfa (15mm) ihned po nákupu, když jsem po příchodu domů otevřel krabku a chtěl kolonii přesadit
do vhodnější nádoby. Upřímně, ani jsem o jejím útěku nevěděl, jaká to byla rychlost! Dubie a tartary jsou z jiné rychlostní dimenze, možná i časové... Ále co, četl jsem, že po zdrhnutí někde i cinerejky v koutku seschnou, takže klid...
Po 3měsících (!!!) měním v té samé místnosti zásuvku a hádejte, kdo na mě vykouknul??? Nádherný a vykrmený adult!!!
Bydlíme v panelech a tak nás málem kleplo! Raději jsem prohledal a rozmontoval vše, co šlo a , díkybohu, nic dalšího živého/mrtvého nenašel-UF!
Na cinerejky pozor!!! Jinak to jsou velmi produktivní a nenároční švábíci, jen co je pravda, ale NESMÍ prostě zdrhnout!!!
Keep panic a chovu zdar!
Mně jich uteče řádově několik týdně, většinu zabijí rodiče, stabilně nějaké můžu najít třeba za postelí, ale nikdy jsem nezaznamenal, že by se dokázali množit na volno zas takovej strach mít nemusíte, ono i P.americana nějak postupně všeci zeschli a další generace se mi v pokoji neoběvila
a to je zde spousta příležitostí k získání potravy v pdoobě vločkového krmení pro ryby, trochy vysypaného šrotu a kdo ví čeho jak to bývá v chovných místnostech...
nasuter

XXX.XXX.115.82
karlik93
napsal(a):
Mně jich uteče řádově několik týdně, většinu zabijí rodiče, stabilně nějaké můžu najít třeba za postelí, ale nikdy jsem nezaznamenal, že by se dokázali množit na volno zas takovej strach mít nemusíte, ono i P.americana nějak postupně všeci zeschli a další generace se mi v pokoji neoběvila
a to je zde spousta příležitostí k získání potravy v pdoobě vločkového krmení pro ryby, trochy vysypaného šrotu a kdo ví čeho jak to bývá v chovných místnostech...
To bude sranda az ty Periplanety vylezou za par tejdnu/ mesicu v obrovskejch poctech
nasuter

XXX.XXX.115.82
Se asi přestěhovali k sousedum
bl4ck

XXX.XXX.235.7
Dobry den dnes mi utekl jeden dospělí šváb rodu tartara myslíte že mi jeden muže zamořit dům
díky za odpověd.
joosek

XXX.XXX.159.21
Ahoj
nevím co jste chovali za šváby? Já choval šváby šedé a množili se mi hojně jen při pokojové teplotě takovou rychlostí, že jsem je nestihal zkrmovat. Šváb šedý mimochodem leze uplně po všem a radši jsem se zbavil, jak jsem viděl jak se rychle množí. Co se týče tarttat, taky se mi množili při pokojové teplote. Tartary mě utekly a v pohodě vegetily v instalační šachtě a pod vanou nedokázal jsem je všechny pochytat ani s pastičkama.