Povedený odchov Augosoma centaurus?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.2.2010 00:23
broukk

XXX.XXX.98.185

Zdravím, podle mě asi docela dost lidí si kupovalo brouky druhu Augosoma centaurus z importu. Povedlo se vám je odchovat? Měl jsem již spářený pár ale odchov se mi nepodařil, zatím jsem na ifauně neviděl žádné nabídky larev L1,ne že bych je chtěl kupovat, ale zdá se mi že je moc lidí neodchovalo.

24.2.2010 08:17
spidy

XXX.XXX.191.41

broukk napsal(a):
Zdravím, podle mě asi docela dost lidí si kupovalo brouky druhu Augosoma centaurus z importu. Povedlo se vám je odchovat? Měl jsem již spářený pár ale odchov se mi nepodařil, zatím jsem na ifauně neviděl žádné nabídky larev L1,ne že bych je chtěl kupovat, ale zdá se mi že je moc lidí neodchovalo.

cau, lidi jsou tak liny nebo jsem mel larvy jen ja?:) Pred lety - nevim 4-5 let? kdyz zacinaly importy Ch.kraatzi - pisu to snad dobre:) tak jsem mel i trio Augosom. Mel jsem vajicka od obou samicek a pak teda i larvy, tusim celkem asi 15 od obou. Bohuzel z duvodu trosku financniho a taky ze jsem spis choval ve vetsim poddruhy D.hercules tak jsem je nekomu prodal uz veliky 6-7 mesicni L3. Jestli nekoho zajima cena tak tusim za 600 kus:)

26.2.2010 16:06
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.151.22

spidy napsal(a):
cau, lidi jsou tak liny nebo jsem mel larvy jen ja?:) Pred lety - nevim 4-5 let? kdyz zacinaly importy Ch.kraatzi - pisu to snad dobre:) tak jsem mel i trio Augosom. Mel jsem vajicka od obou samicek a pak teda i larvy, tusim celkem asi 15 od obou. Bohuzel z duvodu trosku financniho a taky ze jsem spis choval ve vetsim poddruhy D.hercules tak jsem je nekomu prodal uz veliky 6-7 mesicni L3. Jestli nekoho zajima cena tak tusim za 600 kus:)

měl jsem tři páry z importu a ani jedno vajíčko, samice během měsíce uhynuly a o chvíly déle samci, ani jediné vajíčko, koupil jsem mnoho párů roháčů za poměrně hodně peněz z importu a cca za dva měsíce mě toho více jak polovička poumíralo, byla to tvrdá zkušenost ale cená teď vím co půjde koupím pouze z odchovu a ne importu

26.2.2010 16:36
spidy

XXX.XXX.191.41

Luboš Jedlinský napsal(a):
měl jsem tři páry z importu a ani jedno vajíčko, samice během měsíce uhynuly a o chvíly déle samci, ani jediné vajíčko, koupil jsem mnoho párů roháčů za poměrně hodně peněz z importu a cca za dva měsíce mě toho více jak polovička poumíralo, byla to tvrdá zkušenost ale cená teď vím co půjde koupím pouze z odchovu a ne importu

problem bud je, ze to byly stari brouci nebo jste jim neposkytnul to co by meli mit:)

1.3.2010 18:56
poliman

XXX.XXX.209.243

spidy napsal(a):
problem bud je, ze to byly stari brouci nebo jste jim neposkytnul to co by meli mit:)

Taky jsem kupoval i Augosomy i roháče a vše do měsíce uhynulo. Import už nikdy nekoupím !

3.3.2010 15:13
broukk

XXX.XXX.98.185

poliman napsal(a):
Taky jsem kupoval i Augosomy i roháče a vše do měsíce uhynulo. Import už nikdy nekoupím !

tak to jsem aspoň rád že nejsem zas taková "lama" :D z importu už také nikdy nebudu kupovat, naštěstí jsem prodělal jen 600Kč ale i těch je mi je docela líto ale na druhou stranu někteří mohli prodělat i několik tisíc, takže jsem na tom ještě dobře:-D...

4.3.2010 08:52
jarda59

XXX.XXX.11.176

broukk napsal(a):

Taky jsem se napálil,koupil jsem za 1500kč trio Augosom kentaurus.
Zařídil nadstandartní terárium a nepřežily ani mněsíc.

4.3.2010 17:13
spidy

XXX.XXX.191.41

jarda59 napsal(a):
Taky jsem se napálil,koupil jsem za 1500kč trio Augosom kentaurus.
Zařídil nadstandartní terárium a nepřežily ani mněsíc.

problem bude prave v tom terariu:))

5.3.2010 17:52
jarda59

XXX.XXX.11.176

spidy napsal(a):
problem bude prave v tom terariu:))

To se mi nezdá v, identickém insektáriu chovám již čtvrtý mněsíc pár Megasoma elephas bez problému.

Neregistrovaný uživatel

5.3.2010 22:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.144.227

poliman napsal(a):

To je zajímavé, že vždycky někdo mrčí, že koupil něco z importu a pak mu to zdechlo. Mě třeba pozdechalo více zvířat co bylo z odchovu a z importu skoro nic. Ono taky záleží od koho si to koupíš jestli od známe firmy z opavy, nebo od normální chovatele, který se tomu věnuje. A jinak nikdo vás nenutí aby jste kupovali import, ale zajímalo by mě jestli budete kupovat jen ty stejné druhy co se odchovávají ve velkém, nebo něco co tu není. A je hodně jednoduchy nadávat na to, že to zdechlo kvůli tomu, že to byl dovoz. Ámen

Jirka.Synek

20.12.2010 14:00
Jirka.Synek

XXX.XXX.2.1

Zdravim, pokud se jedna o letosni listopadovy import z kamerunu, tak jedinci Augosom co jsem mel doma (ve dvou terarijich) uhynuli po cca mesici, vsech pet kusu v rozmezi deseti dni. Tri samice vytvorili jen nekolik vajicek. Ale proto si nemyslim ze by to byl spatny import, napriklad Goliathus goliatus ze stejneho importu se mi doma krasne mnozi. Pokud by nekdo Augosmy mnozil uspesneji, rad bych se ho zeptal na par detajlu ohledne chovu. Dekuji Jiří

Přidejte reakci

Přidat smajlík