pomohl by mi někdo s určením zlatohlávka? Člověk od kterého ho mám nevěděl co je to za druh, ale já bych to rád zjistil.
Gambela

XXX.XXX.104.133
sova
napsal(a):
Dyspilophora trivittata :)
Chondrorrhina (Pedinorrhina) abbreviata. A ještě, podle mě, smrdí Kamerunem
rkocina

XXX.XXX.81.34
baltazar
napsal(a):
pomohl by mi někdo s určením zlatohlávka? Člověk od kterého ho mám nevěděl co je to za druh, ale já bych to rád zjistil.
Je to Dilichrosis balteata ze severni Austrálie..... měl jsem je tady první . Ten brouk je myslim druhá generace od larev, potažmo brouků z přírody. Takže původně je ten brouk ode mne. Mužu se optat od koho je, že nevěděl co chova?
rkocina

XXX.XXX.81.34
gambela
napsal(a):
Aj... minela. Nicméně z Kamerunu asi pocházejí... Samec má na břišní straně vtisk jako např. Pachnoda marginata.
Chondrorrhina (Pedinorrhina) abbreviata je velika max. 1,5 cm. Dilochrosis ma tak 4 cm :-). Jinak to urceni pohlavi souhlasi, samci maji na brise vtlak.
rkocina
napsal(a):
Chondrorrhina (Pedinorrhina) abbreviata je velika max. 1,5 cm. Dilochrosis ma tak 4 cm :-). Jinak to urceni pohlavi souhlasi, samci maji na brise vtlak.
Tak to je druhá extra minela
Přiznávám, že ta původní Ch.trivittata mě svedla na okamžitou (a chybnou) reakci. Příroda je mrcha mazaná, vědět velikost - bylo by vše jasné. Na obrázku Ch. abbreviata.
rkocina

XXX.XXX.81.34
baltazar
napsal(a):
Mám je od pana R. Černého z Prahy. končil s chovem, zlatohlávků a já si bral poslední tak mi k nim přidal i Dva kokony a dvě larvy L3 neznámého druhu. Je tento druh nějak náročný na chov? Zatím jsem choval jenom "začátečnické zlatohlávky.
Chov je obdobny jako u ostatnich druhu. Nic zvlastniho. Jdou dobre.