Jak dát k sobě různě velké štíry? (Pandinus imperátor)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.1.2011 13:18
bbmara

XXX.XXX.60.25

Zdravím,
mohl by jste mi někdo poradit. Dostal jsem samici štíra a aby jí nebylo smutno, sháněl jsem další kousky do skupiny. Koupil jsem další tři imperátory (podle klepet odhadem jsou to dva samci a jedna samice). Bohužel první samice je podstatně větší, než zbylí tři. Má tak 15 cm (bez klepet) zatímco ostatní tak 6 cm. I s přestavením terária mám obavy je dát do dohromady. Ta velká už je přes tři měsíce sama a to určitě taky není dobře. Myslíte, že by ty malé k sobě pustila? Případně co proto udělat?

P.S. Ještě mám pocit, že ti tři nějak málo žerou. Předchozí chovatel je prý krmil sváby klidně třikrát týdně a u mě měli každý jednoho cvrčka a už 11 dnů nechtějí nic dalšího.

Velice díky za každou radu, s pozdravem

Marek

4.1.2011 21:29
nery

XXX.XXX.165.2

radši je k sobě nedávej,impíci trpí prcky,pokud se ve skupině narodí a jsou na ně zviklí, ale jak se daj dohromady dvě velikosti, pravděpodobně si je dřív nebo později splete se svačinou...
Nejsou třebas před svlekem? Nebo mohli být zvyklí na jinou teplotu...

26.2.2011 13:44
franky

XXX.XXX.158.95

bbmara napsal(a):
Zdravím,
mohl by jste mi někdo poradit. Dostal jsem samici štíra a aby jí nebylo smutno, sháněl jsem další kousky do skupiny. Koupil jsem další tři imperátory (podle klepet odhadem jsou to dva samci a jedna samice). Bohužel první samice je podstatně větší, než zbylí tři. Má tak 15 cm (bez klepet) zatímco ostatní tak 6 cm. I s přestavením terária mám obavy je dát do dohromady. Ta velká už je přes tři měsíce sama a to určitě taky není dobře. Myslíte, že by ty malé k sobě pustila? Případně co proto udělat?

P.S. Ještě mám pocit, že ti tři nějak málo žerou. Předchozí chovatel je prý krmil sváby klidně třikrát týdně a u mě měli každý jednoho cvrčka a už 11 dnů nechtějí nic dalšího.

Velice díky za každou radu, s pozdravem

Marek

ja jsem měl všechny velikosti pohromadě a nikdy se nic nestalo jen někdy jsem našel nějaky kus uhynulej nebo po boji tak nevim

Přidejte reakci

Přidat smajlík