Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.1.2011 12:06
čárka.s

XXX.XXX.210.105

Dobrý den,
potřebovala bych odbornou radu. Moje Gramostola má na zadečku takové strupy o velikosti 1mm x 1mm. Má jich tam 5ks a mají světlejší barvu než je na obrázku . Během 1 měsíce přijmula 3 x potravu (saranče). Když jsem ji dostala reagovala obranným postojem, ale momentálně uteče na skalku, když jí dolévám vodu. Docelase o ní bojím, mohl by jste mi prosím někdo poradit, co s ní je a co mám dělat?

9.1.2011 17:22
fany88

XXX.XXX.127.233

Dobry den
Neni vase G.rosea nahodou samecek?

13.1.2011 12:16
cyrtopholis

XXX.XXX.157.253

čárka.s napsal(a):
Dobrý den,
potřebovala bych odbornou radu. Moje Gramostola má na zadečku takové strupy o velikosti 1mm x 1mm. Má jich tam 5ks a mají světlejší barvu než je na obrázku . Během 1 měsíce přijmula 3 x potravu (saranče). Když jsem ji dostala reagovala obranným postojem, ale momentálně uteče na skalku, když jí dolévám vodu. Docelase o ní bojím, mohl by jste mi prosím někdo poradit, co s ní je a co mám dělat?

naprosto normální jev.. ty údajné "strupy" jsou pouze žahavé chloupky které po nadměrném využití vytváří lysinku.. nejsem jsi zcela jist původem v systemu ale gen. Grammostola a druh rosea to rozhodně není, už podle typ. žah. chloupků, nejspíše se jedná o gen. Lasiodora či příbuzný..

13.1.2011 23:53
karlik93

XXX.XXX.39.115

Taky bych tipl něco jinýho, možná Acanthoscurria, nebo jak bylo řečeno, možností je hodně, na pavoukovi nevidím žádné strupy(vyčnívající) přirovnatelné nádorům, které by ukazovaly na "rakovinu u sklípkanů", ale jestli myslíte jen ty bílá místa na zadečku, tak jsou to opravdu jen vyčesané chloupky a vy by jste si v prvé řadě měla o svých chovancích něco přečíst :-)

25.2.2011 15:22
samson

XXX.XXX.158.95

čárka.s napsal(a):
Dobrý den,

to nevypada na roseu

Přidejte reakci

Přidat smajlík