Heterometrus longimanus

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.2.2011 11:52
moskyt

XXX.XXX.149.240

Ahoj

Mate někdo skušenosti s timto druhem?Moc bych ho chtel ale četl jsem že ma dost silny jed.Co je na tom pravdy?

Dik

24.2.2011 12:22
spidy

XXX.XXX.250.42

Jeho jed je srovnatelny s jinymy druhy rodu Heterometrus! Takze bodnuti je maximalne srovnatelne s bodnitim vcely - vosy.
Ja sam bych to videl jeste o neco mene:) A to me zoblo asi 5 druhu Heterometrusu. Jinal H. longimanus se u nas az na velice vzacne! vyjimky nechova! Kazdy ma spis pod timto nazvem H. spinifer nebo nejaky druh z Indonesie / Vietnamu.

24.2.2011 19:35
bongani

XXX.XXX.4.69

Když už tady diskutujete o jedovadosti štírů, měla bych dotaz. Při jaké příležitosti se stalo, že Vás "bodli"? Já mám tři Heterometrus spinifer a jsou to docela kliďasi, ne že bych je nějak chytala nebo podobně, ale když tem třeba sáhnu při krmení nebo výměně vody, tak jenom tak pomalu poodejdou, nikdy se nestalo, že by na mě zaútočili. Někde jsem četla, že oni sami "vědí", že jejich jed není moc účinný, takže se většinou ani bodnout nesnaží. Je to pravda?

25.2.2011 00:08
karlik93

XXX.XXX.171.11

však při výměně vody nebo podobných úkonech na vás nezaútočí ani Androctonus (z vlastních zkušeností) proč by taky měl hned riskovat nějaká zranění...rači se někde poodběhne skovat. Aby bodali, musí se k tomu nějak vyprovokovat...když se neohrabaně chytne za telson, tak v něm mají ohromnou sílu a bodnutí je na světě, nebo u menších exemplářů je jednoduchý přimáčknutí že si jich člověk nevšimne-třeba pod listem. Ale heterometři se mi zdají poměrně hodně "impulzivní" stačí oddělat kůru, kokosovou skořápku a začnou se ježiš, syčet a dělat výpady, ale když dojde k samotnýmu kontaktu, tak se smůžou většinou jen na svírání klepety - což se u swammerdamáků označit za příjemné také nedá :-). Závěrem...pokud se vám štíři líbí, neváhejte s pořízením, když se budete k nim chovat alespoň trochu s respektem, nemůže se vám vůbec nic stát- např. oproti pavoukům jsou pomalí a nelezou po skle a hladkých stěnách.

25.2.2011 15:06
samson

XXX.XXX.158.95

moskyt napsal(a):
Ahoj

Mate někdo skušenosti s timto druhem?Moc bych ho chtel ale četl jsem že ma dost silny jed.Co je na tom pravdy?

Dik

jed ma v pohodě nic to neni

Přidejte reakci

Přidat smajlík