Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.6.2006 09:33

Ahoj, prosim neví někdo jak chovat krtonožky?Dostal jsem jednu od učitelky, a mám ji v terárku s asi 5 cm vysokou vrstvou substrátu, složení substrátu je lignocel a zetlele listí v poměru asi 1:2, přemýšlel jsem o tom že bych si těch krtonožek ještě pár nachytal ,protože 1 krtonožku je asi zbytečný mít v terarku 45x30x45 (dxvxs)

30.6.2006 10:16

minienti napsal(a):
Ahoj, prosim neví někdo jak chovat krtonožky?Dostal jsem jednu od učitelky, a mám ji v terárku s asi 5 cm vysokou vrstvou substrátu, složení substrátu je lignocel a zetlele listí v poměru asi 1:2, přemýšlel jsem o tom že bych si těch krtonožek ještě pár nachytal ,protože 1 krtonožku je asi zbytečný mít v terarku 45x30x45 (dxvxs)

nekecej,tyhle potvůrky sem vždycky chtěl,ale u nás nějak asi nejsou,nebo sem slepej
Hoď sem foto...A informuj jak chov probíhá,pochybuju že se jich víc v terarku snese,sou to přecijenom dravci,ale při dobrym krmení by se ti mohl klidně podařit i odchov

30.6.2006 11:57

minienti napsal(a):

zdar
já měl krtonožku doma sice jen chvíli,ale prosperovala myslim dobře.já bych jí dal akorát víc substrátu...dej ji třeba do náký větší zavařovačky a tu dej plnou hlíny...jinak já jsem ji krmil nasekanejma moučnákama a nebo žížalama,atd...tak at se daří.

30.6.2006 17:22

epicrates napsal(a):
zdar
já měl krtonožku doma sice jen chvíli,ale prosperovala myslim dobře.já bych jí dal akorát víc substrátu...dej ji třeba do náký větší zavařovačky a tu dej plnou hlíny...jinak já jsem ji krmil nasekanejma moučnákama a nebo žížalama,atd...tak at se daří.

Já jí dal ke chroustkum letním do menšího terarka a s vrstvou substrátu 10 cm chroustkum sem dal banán a vona se do něj taky pustila a kolik už ho sežrala.Je to nymfa v předposlednim svleku, podívám se na nějaký pole s bramborama atd..... tam jich bejvá prej hafec.
J E R R Y

30.6.2006 21:35

minienti napsal(a):
Já jí dal ke chroustkum letním do menšího terarka a s vrstvou substrátu 10 cm chroustkum sem dal banán a vona se do něj taky pustila a kolik už ho sežrala.Je to nymfa v předposlednim svleku, podívám se na nějaký pole s bramborama atd..... tam jich bejvá prej hafec.
J E R R Y

A nevíte někdo po jakých intervalech se svlékají, děkuju

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.7.2006 09:54

nery napsal(a):
nekecej,tyhle potvůrky sem vždycky chtěl,ale u nás nějak asi nejsou,nebo sem slepej
Hoď sem foto...A informuj jak chov probíhá,pochybuju že se jich víc v terarku snese,sou to přecijenom dravci,ale při dobrym krmení by se ti mohl klidně podařit i odchov

Ahoj Neri, místy jsou u nás dost přemnožený. příští tejden sem pozvanej do lokality kde jich je moc (v jahodách) tak Ti nějakou přivezu :-)

1.7.2006 18:49

minienti napsal(a):

Jak se krtonožky chytaj? Dyť žijou pod zemí, to jako čekáš než vyleze?

1.7.2006 21:16

yfang napsal(a):
Jak se krtonožky chytaj? Dyť žijou pod zemí, to jako čekáš než vyleze?

Stači když v noci vyjdeš na pole s nějakou silnější baterkou a jdeš podle zvuku samcú cvrkaj dost hlasitě.A nebo si vyjdi někam kde se orá.

2.7.2006 11:02

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ahoj Neri, místy jsou u nás dost přemnožený. příští tejden sem pozvanej do lokality kde jich je moc (v jahodách) tak Ti nějakou přivezu :-)

Jé,to bys byl moooc hodnej

krtonožka

3.3.2015 09:27
krtonožka

XXX.XXX.210.149

Neví. Ňekdo kde sehnat krtonožku ?
Díky za odpovědi.

3.3.2015 18:40
michal.siegel

XXX.XXX.20.2

Na bramborových polích smajlík.

14.5.2017 06:10
kelim

XXX.XXX.151.225

Vím že je to staré forum, ale kdo chce krtonožky tak jich mám plnou zahradu daruji. Lokalita Česká Třebová.

14.5.2017 10:07

Jestli znáš nějaké rybáře tak se jich zkus zeptat jestli je nechcou jako návnadu na sumce, dobře na to berou. Jinak to že jich máš plnou zahradu ti fakt nezávidím. Krtonožky jsou podle mě sice opravdu bizarní a svým způsobem i krásný hmyz, ale nad tím co ti zbyde z tvé pracně pěstované úrody se někdy chce až brečet.

Knihovnik

10.6.2022 20:14
Knihovnik

XXX.XXX.43.152

Dobry den pokud by jste mi nachytal krtonožky tak vam i za ne zaplatim.

Grossmann 732851985

palumír

12.3.2023 07:55
palumír

XXX.XXX.27.63

Knihovnik napsal(a):

Grossmann 732851985

Tihle je chytají tak, že je lákají na světlo a zvuk krtonožky. Upevní průhlednou plachtu uprostřed luk a pod ni mělkou nádobu s prosolenou vodou. Krtonožky letící za zvukem do plachty narazí a spadnou do slané vody. https://youtu.be/axgzpb6mvb8

Pavol12

2.4.2023 11:07
Pavol12

XXX.XXX.48.166

Knihovnik napsal(a):

Grossmann 732851985

Na co byste ty krtonožky chtěl?

Mončas

7.5.2023 21:31
Mončas

XXX.XXX.30.46

Já jich mám plnou zahradu 🤭 jen je pochytat mrchy žerou mi kořínky a zemina sama díra !

Mončas

22.5.2023 08:44
Mončas

XXX.XXX.30.46

Pokud je stále zájem o krtonozky mám jich dost 😁 v že inzerát starý, ale kdyby náhodou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík