Ahoj, prosim neví někdo jak chovat krtonožky?Dostal jsem jednu od učitelky, a mám ji v terárku s asi 5 cm vysokou vrstvou substrátu, složení substrátu je lignocel a zetlele listí v poměru asi 1:2, přemýšlel jsem o tom že bych si těch krtonožek ještě pár nachytal ,protože 1 krtonožku je asi zbytečný mít v terarku 45x30x45 (dxvxs)
minienti
napsal(a):
Ahoj, prosim neví někdo jak chovat krtonožky?Dostal jsem jednu od učitelky, a mám ji v terárku s asi 5 cm vysokou vrstvou substrátu, složení substrátu je lignocel a zetlele listí v poměru asi 1:2, přemýšlel jsem o tom že bych si těch krtonožek ještě pár nachytal ,protože 1 krtonožku je asi zbytečný mít v terarku 45x30x45 (dxvxs)
nekecej,tyhle potvůrky sem vždycky chtěl,ale u nás nějak asi nejsou,nebo sem slepej
Hoď sem foto...A informuj jak chov probíhá,pochybuju že se jich víc v terarku snese,sou to přecijenom dravci,ale při dobrym krmení by se ti mohl klidně podařit i odchov
minienti
napsal(a):
zdar
já měl krtonožku doma sice jen chvíli,ale prosperovala myslim dobře.já bych jí dal akorát víc substrátu...dej ji třeba do náký větší zavařovačky a tu dej plnou hlíny...jinak já jsem ji krmil nasekanejma moučnákama a nebo žížalama,atd...tak at se daří.
epicrates
napsal(a):
zdar
já měl krtonožku doma sice jen chvíli,ale prosperovala myslim dobře.já bych jí dal akorát víc substrátu...dej ji třeba do náký větší zavařovačky a tu dej plnou hlíny...jinak já jsem ji krmil nasekanejma moučnákama a nebo žížalama,atd...tak at se daří.
Já jí dal ke chroustkum letním do menšího terarka a s vrstvou substrátu 10 cm chroustkum sem dal banán a vona se do něj taky pustila a kolik už ho sežrala.Je to nymfa v předposlednim svleku, podívám se na nějaký pole s bramborama atd..... tam jich bejvá prej hafec.
J E R R Y
minienti
napsal(a):
Já jí dal ke chroustkum letním do menšího terarka a s vrstvou substrátu 10 cm chroustkum sem dal banán a vona se do něj taky pustila a kolik už ho sežrala.Je to nymfa v předposlednim svleku, podívám se na nějaký pole s bramborama atd..... tam jich bejvá prej hafec.
J E R R Y
A nevíte někdo po jakých intervalech se svlékají, děkuju
Uživatel s deaktivovaným účtem

nery
napsal(a):
nekecej,tyhle potvůrky sem vždycky chtěl,ale u nás nějak asi nejsou,nebo sem slepej
Hoď sem foto...A informuj jak chov probíhá,pochybuju že se jich víc v terarku snese,sou to přecijenom dravci,ale při dobrym krmení by se ti mohl klidně podařit i odchov
Ahoj Neri, místy jsou u nás dost přemnožený. příští tejden sem pozvanej do lokality kde jich je moc (v jahodách) tak Ti nějakou přivezu :-)
minienti
napsal(a):
Jak se krtonožky chytaj? Dyť žijou pod zemí, to jako čekáš než vyleze?
krtonožka

XXX.XXX.210.149
Neví. Ňekdo kde sehnat krtonožku ?
Díky za odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jestli znáš nějaké rybáře tak se jich zkus zeptat jestli je nechcou jako návnadu na sumce, dobře na to berou. Jinak to že jich máš plnou zahradu ti fakt nezávidím. Krtonožky jsou podle mě sice opravdu bizarní a svým způsobem i krásný hmyz, ale nad tím co ti zbyde z tvé pracně pěstované úrody se někdy chce až brečet.
Knihovnik

XXX.XXX.43.152
Dobry den pokud by jste mi nachytal krtonožky tak vam i za ne zaplatim.
Grossmann 732851985
palumír

XXX.XXX.27.63
Knihovnik
napsal(a):
Grossmann 732851985
Tihle je chytají tak, že je lákají na světlo a zvuk krtonožky. Upevní průhlednou plachtu uprostřed luk a pod ni mělkou nádobu s prosolenou vodou. Krtonožky letící za zvukem do plachty narazí a spadnou do slané vody. https://youtu.be/axgzpb6mvb8
Pavol12

XXX.XXX.48.166
Knihovnik
napsal(a):
Grossmann 732851985
Na co byste ty krtonožky chtěl?
Mončas

XXX.XXX.30.46
Já jich mám plnou zahradu 🤭 jen je pochytat mrchy žerou mi kořínky a zemina sama díra !
Mončas

XXX.XXX.30.46
Pokud je stále zájem o krtonozky mám jich dost 😁 v že inzerát starý, ale kdyby náhodou.