Je někdo tak šikovný?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.8.2011 21:57
ronsonredlong

XXX.XXX.60.97

Dobrý den.Je někdo schopný určit tohoto pavouka? je to cca 6-7 svlek..dostala jsem ho darem asi před půl rokem a i pŕesto že neustále žere tak se nesvléká a neroste..dostala jsem ho bez toho aniž by jsem se dozvéděla jak je přesně starý a hlavně co je to za druh..je dost rychlí oproti o trochu starší brachypelmě vagans...je někdo schopen ho podle fotky urćit??? budu vděčná:-)

9.8.2011 22:11
ronsonredlong

XXX.XXX.60.97

ronsonredlong napsal(a):
Dobrý den.Je někdo schopný určit tohoto pavouka? je to cca 6-7 svlek..dostala jsem ho darem asi před půl rokem a i pŕesto že neustále žere tak se nesvléká a neroste..dostala jsem ho bez toho aniž by jsem se dozvéděla jak je přesně starý a hlavně co je to za druh..je dost rychlí oproti o trochu starší brachypelmě vagans...je někdo schopen ho podle fotky urćit??? budu vděčná:-)

nějak mi sem nejde ta fotka=(

10.8.2011 00:28
karlik93

XXX.XXX.167.208

No musí to být JPEG.(ale možná fungují i nějaký podobný) změníš ji v programech na konvertování :-)

10.8.2011 12:56
ronsonredlong

XXX.XXX.60.97

karlik93 napsal(a):
No musí to být JPEG.(ale možná fungují i nějaký podobný) změníš ji v programech na konvertování :-)

snad to z teto fotky bude poznat=( dostala jsem radu že prý mám říct že má tmavé konečky chodidel...

10.8.2011 13:28
sova

XXX.XXX.1.14

tipnul bych to na nejakyho Phormictopuse, asi plataka :)

10.8.2011 13:36
ronsonredlong

XXX.XXX.60.97

sova napsal(a):
tipnul bych to na nejakyho Phormictopuse, asi plataka :)

a co je to zhruba za pavouka? je nejak jedovaty, nebo je to nejaky zvlastni druh??? roste hrozne pomalu=(smajlík

10.8.2011 21:09
baltazar

XXX.XXX.186.195

Není to spíš Lasidora parahybana.smajlík

10.8.2011 21:39
ronsonredlong

XXX.XXX.60.97

baltazar napsal(a):
Není to spíš Lasidora parahybana.smajlík

To mi bylo z prvnu receno take, ale videl ho zkuseny chovatel bezobratlych a na 1000% to pry lasiodora neni...chova pres 1500 pavouku a nevi co to muze byt za druh..roste neuveritelne pomalu. za 2 roky veku se svlekla 3x...zere jak zbesila=(...Mam pry zduraznit ze ma tmave konecky chodidel...a je celkem dost chlupata...

10.8.2011 21:49
baltazar

XXX.XXX.186.195

Tak podle pomalého růstu by to mohla být nějaká Grammostola.

11.8.2011 15:02
justin

XXX.XXX.221.124

Teda s ifaunou to jde vážně z kopce, když už tu ani nikdo nepozná mládě rosejky..

11.8.2011 16:29
ronsonredlong

XXX.XXX.60.97

justin napsal(a):
Teda s ifaunou to jde vážně z kopce, když už tu ani nikdo nepozná mládě rosejky..

Rosejka? vite to na 100% uz jsem zoufala z tech chytraku co tu neustale neco tvrdi ale pritom kazdy neco jineho,=(

11.8.2011 18:45
baltazar

XXX.XXX.186.195

Tak tou roseou bych si nebyl tak jistej. Může to být klidně i jiná Grammostola.

11.8.2011 18:54
ronsonredlong

XXX.XXX.60.97

ale gramostola to tedy je? smajlíkuz opravdu nevim co to muze byt=(

11.8.2011 18:54
justin

XXX.XXX.221.124

Jaká jiná Grammostola by to teda mohla bejt? A myslíš že je vůbec šance, že by se jiná Grammostola, která vypadá takhle(což je snad jenom vachoni s přimhouřenejma očima..) dostala do rukou absolutnímu začátečníkovi? :-)

11.8.2011 19:17
ronsonredlong

XXX.XXX.60.97

justin napsal(a):
Jaká jiná Grammostola by to teda mohla bejt? A myslíš že je vůbec šance, že by se jiná Grammostola, která vypadá takhle(což je snad jenom vachoni s přimhouřenejma očima..) dostala do rukou absolutnímu začátečníkovi? :-)

No ono je to trosku zamotane...ja jsem ji sehnala pres inzerat od jedne holky-ktera ji krmila jednou za rok (nechapu ji) a duvod proc si ji poridili byl ze se pritel boji pavouku a myslel si ze se toho takle zbavi...no takze pavouk ma skoro dva a pul roku a ani ne 2cm v tele...mam ji pres pul roku a neustale rosim, krmim jednou za 3 tydny cvrcek, ci 2 cervama-zadecek ma vzdycky plny..a vic ani pak nechce ale i tak se nesvleka..je celkem agresivni narozdil od vagansky...ta za tu dobu ma uz o 5svleku vic..kdyz jsems i ji koupila byla mensi jak tahle neznama potvora a ted je 3x takova..i kdyz vagansky rostou rychleji...absolutni zacatecnik nejsem...alespon vim jak se o to starat a nechcipa mi to jako tem antitalentum co si pro zabavu koupi pavouka a delaj pokusy...ale spise se orientuji na hady-krajty...a mlade v 7svleku opravdu urcit nedokazu...proto jsem to dala na ifaunu z myslenkou ze se snad nkdo najde...ale jak tak koukam tak kazdej tvrdi neco jineho...podle toho co jsem zjistovala z knizek, internetu by to ta gramostola byt mohla..ty specificke carky na nohach ma, tmavsi konecky takya je velice hodne ochlupena a huste...gramostoly jsou i celkem velci tudis se mene casteji svlekaji a rostou dlouho...ale rok je prehnane dlouho...Ta holcina ho pry koupila za 1000,- coz ji bud sakra hodne natahli, nebo je to nejaky extra druh a podal ji to nejaky idiot jelikoz ani nepoznal ze op pavoucich nic nevi..pavouk o velikosti liskoveho orisku mel terarko ktere by stacilo i dospele tarantuli..natoz miminu....

11.8.2011 21:11
justin

XXX.XXX.221.124

Vsadim cokoliv na to, že to je rosea.. A můžem tu sázku vzít klidně vážně, protože si tim jsem sakra jistej.

11.8.2011 21:26
ronsonredlong

XXX.XXX.60.97

A co zhruba mlade v 7 svleku stoji?=)

11.8.2011 21:40
baltazar

XXX.XXX.186.195

Tak Grammostola je to určitě. A justin má pravdu že to bude nejspíš rosea:-). Z dalších druhů jaké by to mohli být mě napadá ještě pulchra. na tu by seděla i vyšší cena, ale teda 1000 je opravdu hodně. A ono se 100% jistotou bych to určoval až u subadulta/adulta.

11.8.2011 21:47
ronsonredlong

XXX.XXX.60.97

No tak slečna nevypadala moc zkuśeně-už jenom myšlenka na důvod pořízení pavouka( že se chce pŕestat bát) mi je proti kůži...1000,- je moc skoro i na dospělce..ale tak co-za chyby se platí=D
Já jsejen chtěla vedet zda to neni nejaky jedovaty zmetek=D jelikoz je celkem agresivni a dost rychla...a vzledem k tomu ze mama ma z bezobratlych panickou hruzu..i presto ze moji 4metrovou tmavku milujesmajlík tak jsem se bala co to je..Zitra si pro nej stejnak prijede pan co si ho pry az jeste popovyroste sam urci..chova pavouky pres 25let=)
Moc dekuji vsem za reakce,pomoc a urceni meho neznameho mazlika:-)

11.8.2011 21:56
justin

XXX.XXX.14.0

nedávno jsem takhle velký rosey měl a pouštěl jsem je asi za 150,-
Ne, pulchra to neni, ty už jsou v týhle velikosti spolehlivě rozpoznatelný..

11.8.2011 21:59
ronsonredlong

XXX.XXX.60.97

justin napsal(a):
nedávno jsem takhle velký rosey měl a pouštěl jsem je asi za 150,-
Ne, pulchra to neni, ty už jsou v týhle velikosti spolehlivě rozpoznatelný..

ok-tak to je presna cena co mi nabidl=D tak aspon vim ze neprodelam=D
Ja se v nich skratka nevyznam...chovam hady, a pavoucky mam jen 3 pro pobaveni, jelikoz kdyz se vzdycky slikne tak litam jak mali dite radosti=) moc dekuju za pomoc...:-)

13.8.2011 03:36
wurst

XXX.XXX.163.115

Ahoj,
tak už jsem se s tím pavoučkem trochu seznámil a jediné, co bych zatím s jistotou řek je, že to není G. rosea. A ani tou Grammostolou si nejsem tak jist. Zatím bych si troufnul opatrný tip: Paraphysa spec.
Snad se brzo svlékne, pak už to snad bude jasné.
P.S. Určitě jste všichni kompetentní pavoukáři ale kdo tady podle obrázku určí Phormictopus nebo Lasiodora, ten by si měl asi pořídit základní literatůru.

7.12.2011 19:01
oprr

XXX.XXX.115.73

Co se mne týče, tak si jsem jist, že to určitě neni rosea a ani žádný jiný podobně velký druh, tohoto pavoukal jsem choval asi 12 let od asi 3. svleku a nepodařilo se mě ho určit, údajně to měla být rosea. Za tu dobu téměř vůbec neporostl, viz. foto ve věku asi 11 let.

7.12.2011 19:25
wurst

XXX.XXX.251.167

Pavouk se asi před měsícem svlékl a má teď tuto krásnou šedivou barvu. Vyrost docela hodně, takže to nebude nějaký uplný mrňous. Jak jsem už psal, tak se určitě nejedná o G. rosea. A vzhledem k tomu, že je i poměrně rychlý a agresivní, si dále myslím, že to ani není Grammostola. Ale do červena není ani trochu, takže máme určitě různé druhy.

8.12.2011 21:23
justin

XXX.XXX.221.124

rosea jak vyšitá, tvrdim to od začátku ;)

Přidejte reakci

Přidat smajlík