Během pár dní mám takhle obsypané štíry, co s tím?
Stalo se z ničeho nic, můj veretinář si taky neví rady
lado
napsal(a):
a další foto, napadlo mě je vymáchat v hypermananovým roztoku,a z nich dolů to jde pekelně blbě
lado
napsal(a):
a další foto, napadlo mě je vymáchat v hypermananovým roztoku,a z nich dolů to jde pekelně blbě
o je, help me, ač vypadám jako vševědoucí nejsem
wenca
napsal(a):
Tihle roztoči se dají zlikvidovat jenom určitým druhem roztočožravého roztoče.V omezené míře je možné roztoče odstranit štětečkem.Jinak je nelze zničit.
Taky mi ty bestie zlikvidovaly asi 10 ks L3 Ch.polyphemus a 6ks L3 M.ugadensis,o těch menších druzích ani nemluvím...úplně mi to sebralo chuť chovat zlatohlávky
Lukáš
lado
napsal(a):
Zdar Lado, použití hypermanganu je úplně zbytečný, protože kromě toho, že to je silnej oxydant, nemá žádný jiný účinky, takže se dá úspěšně použít pouze proti houbám a plísním, kterým dokáže změnit prostředí tak, že v něm nedokážou vegetovat. Jinak by to chtělo asi nějaký makro, těch roztočů, aby bylo aspoň přibližně jasný, o co se jedná. Pokud totiž štírovi výrazně neškodí, měl by se s tím vypořádat do nejbližšího svleku, kterej je potřeba si dobře pohlídat a svlečku ihnet odstranit, než se roztoči vzpamatují. Potom se dá taky udělat to, že radikálně změníš podmínky v terárku tak, aby to roztočům zamotalo hlavu a štír zbytečně moc nestrádal, ale to by právě bylo potřeba vědět o jakej druh roztočů se jedná a co jim vadí....no a pak se dá ještě, jak už tu někdo psal, štětečkem mechanicky stírat nad nějakou miskou s vodou, aby se zase nerozlízali. Každopádně ten štír vypadá, že ani moc nestrádá, tak bych to neviděl zase až tak moc dramaticky...
kolektoer
napsal(a):
Mno štír skoro vypadá jako gravidní samice, v případě líhnutí mláďat budou ti roztoči znamenat velký problém...
Zdravím,
dle mého názoru je to tak 3.svlek, ale ty kousky jsou teda brutálně napadený!
S pozdravem
Ondřej Helan
www.arachne.wz.cz
iverson
napsal(a):
Zdar Lado, použití hypermanganu je úplně zbytečný, protože kromě toho, že to je silnej oxydant, nemá žádný jiný účinky, takže se dá úspěšně použít pouze proti houbám a plísním, kterým dokáže změnit prostředí tak, že v něm nedokážou vegetovat. Jinak by to chtělo asi nějaký makro, těch roztočů, aby bylo aspoň přibližně jasný, o co se jedná. Pokud totiž štírovi výrazně neškodí, měl by se s tím vypořádat do nejbližšího svleku, kterej je potřeba si dobře pohlídat a svlečku ihnet odstranit, než se roztoči vzpamatují. Potom se dá taky udělat to, že radikálně změníš podmínky v terárku tak, aby to roztočům zamotalo hlavu a štír zbytečně moc nestrádal, ale to by právě bylo potřeba vědět o jakej druh roztočů se jedná a co jim vadí....no a pak se dá ještě, jak už tu někdo psal, štětečkem mechanicky stírat nad nějakou miskou s vodou, aby se zase nerozlízali. Každopádně ten štír vypadá, že ani moc nestrádá, tak bych to neviděl zase až tak moc dramaticky...
Pokud se jedná o masožravé roztoče tak nemá moc velkou šanci na přežití.Draví roztoči se poznají podle toho jestli se budou krmit na mrtvém cvrčkovi.Ale tohle vypadá že nejsou draví.Nejlepším řešením jsou roztočožraví roztoči ,ale ti se nedají v čr. sehnat.Pak je lze ještě štětcem odstranit jednoho podruhém a nejlépe je rovnou ze štíra házet do vody.Nejnebezpečnějším způsobem jak odstranit roztoče je co nejopatrněji potřít roztoče lihem ,ale to může u štírů způsobit úhyn.
Uživatel s deaktivovaným účtem

kvetak
napsal(a):
Zdravím,
dle mého názoru je to tak 3.svlek, ale ty kousky jsou teda brutálně napadený!
S pozdravem
Ondřej Helan
www.arachne.wz.cz
A takový pěkný hoši. No roztoči nesnášejí dvě věci
A: sucho
B: zimu
štíra to dočasně nepoškodí a pokus ano tak je stejně jasnej takže neni co řešit.
Jak se tedy zbavit těch malejch sviní: Kompletní výměna substrátu za suchý ligocel!!!! 2 nekompromisně šťíra umejt kartáčkem na zuby nebo šťetcem. Povede li se odstranit roztoče (zbyde jich málo) tak stačí udržovat suchý terárko (pouze napaječka). Pokud nezabere postup 1 tak zvolíme brutálnější postup 2. Štír prochladne pomaleji než parazit = na 5 minut do mrazáku a opakovat v pravidelných intervalech. Parazit zařve určitě a u štíra rozhodne bůh.
S mladejma nepočítej - do těch se pustěj hnedka a je po nich.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
A takový pěkný hoši. No roztoči nesnášejí dvě věci
A: sucho
B: zimu
štíra to dočasně nepoškodí a pokus ano tak je stejně jasnej takže neni co řešit.
Jak se tedy zbavit těch malejch sviní: Kompletní výměna substrátu za suchý ligocel!!!! 2 nekompromisně šťíra umejt kartáčkem na zuby nebo šťetcem. Povede li se odstranit roztoče (zbyde jich málo) tak stačí udržovat suchý terárko (pouze napaječka). Pokud nezabere postup 1 tak zvolíme brutálnější postup 2. Štír prochladne pomaleji než parazit = na 5 minut do mrazáku a opakovat v pravidelných intervalech. Parazit zařve určitě a u štíra rozhodne bůh.
S mladejma nepočítej - do těch se pustěj hnedka a je po nich.
Jak už někdo napsal jediná jistota je roztočožravý roztoč:Hyoaspis Miles .Likviduje roztoče na pavoucích a štírech.Hledejte přes google.cz