Veleštír - svlékání

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.2.2012 14:00
karlica

XXX.XXX.4.94

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat zkušenějších chovatelů na svlékání u veleštírů. Jednoho jsem dostala asi před půl rokem a bylo mi řečeno, že již má 2 svleky za sebou. Pěkně rostla a prospívala, ale teď už asi 14 dní nežrala. Sice je aktivní, běhá po teráriu, dokonce cvrčkům uštípala nožičky, ale to je všechno. Prý štíři drží něco jako půst, když se mají svlékat. Jak dlouho to asi může trvat? Mám strach, jestli není třeba nemocná. A pokud jde jen o svlékání, tak kdy ji potom nejdřív můžu dát cvrčka, až se svleče? A poslední dotaz :-) dá se nějak poznat, že se bude štír svlékat? Děkuji za rady.

23.2.2012 20:44
nery

XXX.XXX.165.38

Období před svlekem může trvat i pár měsíců, u prcků většinou kratší dobu,ale je to hodně individuální. 6e se bude svlekat vetšinou moc dobře poznat nejde, prostě je jim už "kůže" malá, články rozestoupené atd...
Nechvátej, tyhle zvířata když pár týdnů/měsíců nežerou, tak jim to nedělá žádný problémy...po svleku počkej minimálně tejden.

23.2.2012 21:04
karlica

XXX.XXX.155.225

Moc děkuju za odpověď. Už sem se začínala bát, že to trvá nějak dlouho a že něco není v pořádku. Nezbývá tedy než čekat.

28.3.2016 19:21
Kuba12345

XXX.XXX.213.210

Dobrý den sem se chtěl zeptat mám dva ve leštící. Pořád jsou s chování nechápu ani žrát ani neběhají v teráriu. V zahyne chtěl u klepat a pod bodcem mají jako kdyby bílou kůže je možné že se svlékají.

Přidejte reakci

Přidat smajlík