Páření kudlanek Deroplatys dessicata

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.2.2012 11:29
xiff

XXX.XXX.152.149

dobrý den,
mám pár kudlanek Deroplatys dessicata samice dospělá od 31.12, samec od 5.1
první pokus o páření byl 11.2 kdy samec i samice projevovali zájem o páření, on si na ni sám naskočil a ohybal zadeček a ona poslušně stála bez jakykoli naznaku agrese a rozevírala své pářící orgány, přesto se nespojili.

den poté 12.2 probíhal pokus o páření stejně, až na to že se spojili, zhruba 10minut byli spojeni, ale poté samice začala zadníma nohama samce shazovat. až se ji to povedlo zhruba po 15minutách se opět rozpojili. samec to pak zkusil ještě jednou ale samice už neotevírala.

třetí pokus o páření proběhl 17.2 samec si opět sám naskočil, ale celý den na ni jen seděl, samice opět klidná neagresivní. k večeru se samec začal snažit samice otevírala ale samec se ne a ne trefit, odcházela jsem v 22:30 a to spojeni ještě nebyli, když jsem přišla v 6 ráno byli spojeni. zhruba v 9hodin už spojeni opět nebyli samec na ni pořád seděl a zůstali mu jakoby vytáhnuté pářící orgány.

a já ted nevím zda je tedy samice napářená nebo to bylo zase zrovna na chvíli jako předtim a ona ho pak shodila, u samice na zadečku žádný spermatofor nebyl( i když ten jsem nespozorovala zatím nikdy po správném páření jiných druhů co doma chovám)a samec má stále vysunuté pářící orgány, oba dva žerou a maj se k světu,
co byste poradili? mam ho kní znovu dát, nebo to nemá smysl a mám počkat na ooteku?
přiložím ještě foto jeho snažení...
předem moc děkuji za rady...

23.2.2012 20:46
nery

XXX.XXX.165.38

Pokud ho nepotřebuješ pro nějaký záhadný úžčel, tak proč ho k ní ještě párkrát nehodit? Když ho sežere, tak ho sežere, stejně brzo cípne sám...

24.2.2012 06:11
zbyndas

XXX.XXX.182.58

Nádherná fotka.. :-)

2.3.2012 12:04
xiff

XXX.XXX.171.70

tak jsem je k sobě opět dala 27.2 samec si na samici sám aktivně naskočil ona opět nejevila žádné známky agrese. samec se snažil ohybal zadeček, samice sem tam rozevírala své pařící ustrojí, ale nic.. většinou se netrefoval a když už občas se konečně trefil správně samice mu neotevřela, byli takle na sobe až do 1.2 do večera kdy jsem je rozdělila aby se najedli a aby samec neumřel vysílením. Za tu dobu se nespojili ani jednou, ani přes noc, kdy sem si dávala budíky a chodila je nenápadně kontrolovat.
myslím si správně že kdyby byla samice napářena že by na sebe samce nepustila, nebo že by samec neměl zájem ji pářit? mám ttakový dojem, že jsem nekde četla že napářena samice nevylučuje feromony a tudíž je po samce nezajímavá...

Přidejte reakci

Přidat smajlík