Potíže s pářením A. geniculata

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.4.2012 20:18
michal526

XXX.XXX.192.24

Zdravím, potřeboval bych poradit s pářením tohoto velkého a žravého druhu. Nedávno jsem koupil samce, protože se mi svlékla samička. Samičku jsem vykrmoval, a zkoušel jsem kontakt se samcem. Samička na něj zaútočila, a tak jsem se rozhodl, že jí ještě vykrmím. Poté se samec přečerpal. Pár dnů na to jsem se pokusil znovu. Samec šel do terária za samicí, však žádné signály jako bubnování neprobíhali. Samička na něj poté dost brutálně zaútočila, až oba vylítli z terária. Naštěstí byl samec dost rychlí a zachránil se.

Teď se ji ještě pokusim více vykrmit. Každopádně bych rád uvítal vaše rady a zkušenosti, ta samice vážně sežere vše, co se hýbe. Předem díky! :-)

(na fotce vlevo samec, vpravo samice)

13.4.2012 01:04
ariocarpus

XXX.XXX.161.94

nebyl bych si na 100% jistej, že je ta samice dospělá když jen tak letmo z fotky porovnám carapaxy, ale asi bude. geniculaty při páření bývají agresivní, to je fakt, někdy stačí to nehrotit, počkat měsíc dva a třeba to půjde mnohem líp. zrovna včera jsem pářil C. ritae, v zimě byla na samce agresivní jak... tentokrát byli se samcem do sebe zaklesnutí asi 3 hodiny celou dobu bez známek agresivity:-)

13.4.2012 16:21
michal526

XXX.XXX.192.24

Sice nevím, v jakém je svleku, ale jsem si jist, že je dospělá. Už ji mám nějakou dobu. Samec se zrovna přečerpává, tak snad dnešní noc přežije. Zrovna když je pátek 13. :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík