Cryptosporodie u gekončíků

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.5.2012 22:41
adam100

XXX.XXX.108.33

Pozor!!!

Foto zdravého jedince.

Mám blbou zkušenost s chovem gekončíků.

25. 6.2011 jsem si zakoupil od pana Igora Boglarského z Hrušovan u Brna dva gekončíky. Jeden byl vyhublý, ale na to jsem nebral zřetel protože jsem začátečník. Na dotaz že se mě zdá příliš vyhublý, mě odpověděl že ho ostatní gekončíci nepustili k potravě. Zeptal jsem se ho také jestli mám dát gekončíky ihned k sobě nebo raději do karantény. Na to mě odvětil že karanténa se praktikuje pouze u zvířat s importu a u těhle to prej není potřeba, prej ať si zvykají. Dal jsem na jeho rady. A to byla chyba!, dal jsem je ihned po přívozu k sobě. Po dvou dnech jsem je oddělil a pátral po internetu ,měl jsem totiž tušení že by to mohla být nějaká nemoc. Na diskusi jsem se dočetl že by se mohlo jednat o Cryptosporodie. Udělal jsem tedy gekončíkům rozbor trusu ve kterém se tato nákaza potvrdila:-( Hned po zjištění jsem gekončíky oba dva zavezl zpátky panu Boglarskému a žádal od něho vrácení peněz. Z peněz mě vrátil polovinu, aspoň něco. Ale problém je že není ochoten přiznat i po předložení veterinární zprávy, že se jedná o Cryptosporodie. Tvrdí že dal ihned oba dva nakažené k ostatním gekončkům do svého chovu a teď je určitě dál vesele prodává jako zdravé jedince. Moji dva gekončíci se za ty dva dny nakazili taky a budu je muset nechat utratit. Chtěl jsem tímto upozornit na to že i mezi chovateli se najdou i nezodpovědní podvodníci kteří ohrožují naše chovy! Vzal mě tímto ideály o serioznosti některých chovatelů. Dejte si prosím na Igora pozor!!!

Nyní zhruba po roce mě umírá poslední gekončík, který tuto nemoc téměř rok v sobě dusil. Asi před měsícem se to začalo projevovat. Pod textem najdete foto před nemocí a další po nakažení a vypuknutí nemoci. Jedná se o nevyléčitelné onemocnění.!!! Na internetu je informací plno.!! Prosím vás dejte si na toto onemocnění pozor. Nakažená zvířata se na burzách objevují běžně.!!! A nikdo s tím nechce nic dělat.!!! Určitě nejsem jediný komu tahle nemoc zlikvidovala téměř celý chov. Můžete tento text klidně šířit dál ať se to dozví co nejvíce chovatelů plazů. Mám zkušenost takovou že většina chovatelů vůbec neví že takováto nemoc existuje!!

6.5.2012 22:44
adam100

XXX.XXX.108.33

Ten samý jedinec nakažený Cryptosporodiemy!!

Přidejte reakci

Přidat smajlík