Phormictopus cancerides - poddruhy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.6.2012 15:01
leucaspius

XXX.XXX.36.111

Dobrý den,

zajímalo by mne, jak je to s tímhle druhem pavouka v ČR. Konkrétně zda čeští chovatelé pracují s jeho poddruhy. Když jej někdo nabízí, většinou zmíní pouze P. cancerides. Občas někdo nabízí P. c. cancerides. Ale neviděla jsem nabídku jiného poddruhu. Je to tím, že se u nás nechovají a nebo jsem jen málo hledala? Tato otázka nemusí směřovat konkrétně na tento druh, ale vlastně obecně. Jak se to s touto problematikou v ČR má?

Děkuji všem zkušeným za odpověď začátečníkovi.

6.7.2012 13:38
cyrtopholis

XXX.XXX.4.1

leucaspius napsal(a):
Dobrý den,

zajímalo by mne, jak je to s tímhle druhem pavouka v ČR. Konkrétně zda čeští chovatelé pracují s jeho poddruhy. Když jej někdo nabízí, většinou zmíní pouze P. cancerides. Občas někdo nabízí P. c. cancerides. Ale neviděla jsem nabídku jiného poddruhu. Je to tím, že se u nás nechovají a nebo jsem jen málo hledala? Tato otázka nemusí směřovat konkrétně na tento druh, ale vlastně obecně. Jak se to s touto problematikou v ČR má?

Děkuji všem zkušeným za odpověď začátečníkovi.

Zdravím,

pracují např. Ing. Radovan Kaderka.. viz. theraphosidae.cz, drive se hojne nabizeli a i dnes nabizeji subspecie centumfocensis a mnoho nespecifikovanych taxonů.. zároven bylo mnoho taxonomickych zmen a revizi, popsany i nove druhy. u nas se chovaji tez a i ve velikem, staci byt vsimavy :)

jako problematiku to rozhodne nevidim u nas jsou tyto taxony tohoto genusu bezne k mani vcetne novinek a neurcenych exemplaru.

S pozdravem

Ondřej Reichmann

PS: nize doporucuji shlednout publikaci od Rudloffa;

http://www.entomo-praeparation.de/Downloads/ARTHROPODA15%204%20(2).pdf

19.7.2012 15:07
leucaspius

XXX.XXX.215.162

Dobrý den,

mnohokrát vám děkuji za odpověď. Všímavá moc asi nejsem, neboť se ve světě sklípkanářů asi dostatečně neorientuji. Pokud něco v českých chovech je, pak jsem asi nepochopila, kde se mám dívat. Tím spíše děkuji za sdílení magazínu. :-) Jak tak vidím, musím se trochu polepšit ve vyhledávání informací. O tomto časopise ani přehledu, který v něm byl vydán, jsem neměla ponětí!

S pozdravem a přáním pěkného dne

E

Přidejte reakci

Přidat smajlík