Vela
XXX.XXX.245.5
Zdravim a k rovnou k veci!!!zakoupil sem mladou H.H a po přemístění do většího boxu sem ji ihned nakrmil cca tři dny-dva cvrčky a jde o to že tyto dva-možná tři sežrane cvrčky nevyhodila z předem připraveneho ukrytu ve kterem se zdržovala!par dni na to si začla hloubit noru a ústí úkrytu si celé podhrabala dle svého!Po tomto ději už začla strávenou potravu vynášet ven z nory ale mam pocit že nějaky ten zbytek ji tam zacina plesnivet!Taky jsem zpozoroval že se vykálela ve své noře!Je to můj třetí sklípkan s tím že první Brachypelma Klassi uhynula právě na plíseň!Ptám se tedy jesli mam zakročit uplnou výmenou substrátu nebo to nechat být!Jinak můj druhý sklípkan je POECILOTHERIA FASCIATA a s tou nemam nejmenší problemy!!!Dik za každou radu
nasuter
XXX.XXX.160.26
co?
nějak nechápu smysl dotazu
Dobrý den,
váš dotaz je poněkud chaoticky napsaný a musela jsem si jej přečít dvakrát, abych pochopila.
Ale třeba jsem jenom trochu natvrdlá. Je třeba napsat, jak moc mladého pavouka máte. Pokud je už v teráriu a dělá nory, tak by mohl dostávat trochu méně potravy, než 2 cvrčky na 3 dny. Ale zase - nenapsal jste, jak velký pavouk je a jak velkou potravu mu předkládáte. Vám nepřijde pravděpodobnější, že by toho jednoho cvrčka, kterého nenacházíte, sežral celého? Protože moji pavouci nikdy nenechali zbytky. Cvrček není tak velká a nestravitelná kořist, aby z něj pavouk musel něco nechat, pokud na něj cvrček není příliš velký.
Zkuste nám problém ještě jednou a trochu lépe vysvětlit. ![]()
Zdraví E