Uživatel s deaktivovaným účtem
dobyr den chtel bych od vas poradit kdy mam prenadat male strasilky po vylihnutí na krmnou rostlinu a jestli by ste mi mohli poradit kde koupim treba sazenicky nebo kerik neopadaveho praciho zobu dekuji a jeste u psg118 jak je mam naucit ja jinou rostlinu myslite ze kdyz budou mit hlad zacnou zrat dekuji moc všem a omlouvam se za pripadne chyby
napsal(a):
dobyr den chtel bych od vas poradit kdy mam prenadat male strasilky po vylihnutí na krmnou rostlinu a jestli by ste mi mohli poradit kde koupim treba sazenicky nebo kerik neopadaveho praciho zobu dekuji a jeste u psg118 jak je mam naucit ja jinou rostlinu myslite ze kdyz budou mit hlad zacnou zrat dekuji moc všem a omlouvam se za pripadne chyby
Pokusím se poradit, obecně je lepší malé strašilky nepřendávat, po vylíhnutí je nechat napít a nechat přelézt na větvičku. Vhodné je ostřihnout hranu listu nůžkami, aby larvy cítily potravu a bylo pro ně jednodušší žrát. Méně citlivé druhy můžete přendávat štětcem, ale není to ideální.
Co se týká sazeniček ptačího zobu, dá se v nějakém zahradním centru, ale podle mě je už pozdě teď něco sadit, to nechte na brzké jaro, kdy si nastříháte větve a necháte zakořenit v písku a pak vysadíte na zahradu.
psg118 podle mě žerou i poléhavou ostružinu, která vydrží přes celou zimu v lese. Lepší je nechat larvy od vylíhnutí na jednom druhu. který máte dostupný, než jim měnit potravu. Hlavně přes zimu rosit a pokud donesete potravu z venku, tak hodit do vany se studenou vodou, pohyby pod vodou to trochu umýt.. Po několika minutách vytáhnout a otřepat, nechat na pokojovou teplotu a pak dát strašilkám. T. V.
Dobrý večer, místo ptačího zobu bych Vám doporučil Čínskou růži nebo-li Ibišek. Já osobně s ní mám zkušenost krmím s ní jak pakobylky tak i strašilky. Jedná se o pokojovou rostlinu, která se dá koupit v každém dobrém zahradnictví. Podle mě je to určitě jednodužší než běhat po lese a shánět ostružiny
.
Skoro nic co konzumuje ptačí zob ibišek nebude brát. Hibiscus žere dost druhu které jinak jsou chované na ostružinách, většína ale ne. I kdyby, asi máte jenom málo. Pokud by jste měl chov vétší to byy se ty Hibiscusy prodražily. Přece jenom ty ostružiny jsou zadarmo a protáhnout si kosti v lese taky jenom prospívá..
dobry den tak uz sem si koupil ptačí zob mam ho doma ve vetsim kvetinaci a psg118 chodim do lesa na ostruziny a mel ste pravu psg270 nzadny ibisek zrat nebude ;)