Agama vousatá - podestýlka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.10.2012 18:19
kathie

XXX.XXX.245.91

Prosím nemáte někdo zkušenost s kokosovým vláknem v teráriu s Agamou Vousatou jako podestýlku ? Žere Vám to ? Já jsem měla v teráriu písek a zauzlila si tím střeva ... Kokosové vlákno mi poradila přímo veterinářka. Jinak máte nějaké rady co s tím zauzlením? Mám jen nějaké léky od veta. Je teď v menší ubikaci a je v klidu bez lození.
Děkuji za odpověď,
Kathie

22.10.2012 23:23
milošditrich

XXX.XXX.244.252

ahoj ja použivam pisek smichany s rašelinou a rašelinu pro trpicky rostliny a orchideovou rašelinu s piskem a zeminu ze zahrady a občas lignocel

23.10.2012 21:28
kathie

XXX.XXX.165.8

Já osobně si myslím že ligno není zrovna nejlepší... Je prašné když se nevlhčí a řekla bych, že agamě spíš zauzlí střeva než písek... Docela mě zarazilo, že vet doporučil právě ligno. Každopádně agamka už umřela, takže doufám, že se to nestane znovu...

24.10.2012 23:00
milošditrich

XXX.XXX.246.85

lignocel jsem vždycky použival u gekonu a byl jsem spokojenej agama ligno. ochutnal a víc ho nežere
smajlík

8.12.2012 19:27
kolly

XXX.XXX.219.1

ahoj!
já používám u svých agam písek a myslím, že je to bezproblémů.... a co jsem tak četl tak je to asi i nejlepší.
každopádně obývají stepy a poušte austrálie, kde běhají po šterkopísku atd, takže by měli byt trochu zvyklý na trochu písku v žaludku a střívkách :-))

8.12.2012 23:55
kathie

XXX.XXX.245.91

To sice chápu, ale tahle umřela... Ještě je možné, že šlo o avitaminozu a tím o poruchu přijmu potravy atp... Nevím, snad to příště bude lepší... :-)

9.12.2012 12:41
kolly

XXX.XXX.219.1

ahoj,
jo myslím že spíš bude problém ver vitamínech, občas jim zapomenu rozsvitit UV-B, nebo posypat cvrčky, a pak už se začnou třast, maj křeče atd.... prostě nemilé věci :(
každopadně chovu zdar, přiště to bude určitě lepší
vojta

Přidejte reakci

Přidat smajlík