Kudlanka pro začátečníky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.12.2012 22:07
nika105

XXX.XXX.87.232

Prosím poraďte druh kudlanky vhodný pro začátečníky. Nejlépe nějaký, kterému vyhovuje teplota pod 25C, jestli tedy takový je. :-)
Předem děkuji za odpovědi

nasuter

11.12.2012 09:50
nasuter

XXX.XXX.160.26

Jakýkoliv druh rodu Sphodromantis/Hierodula.

11.12.2012 20:45
tomvoj

XXX.XXX.30.42

Dobrý den, záleží kolik pod 25 °C to je reálně, kudlanky by neměly mít přes den pod 20 °C, takže ji můžete dát někam, kde by na ni proudil teplý vzduch od topení, tedy ne na okenní parapet, kde naopak proudí studený vzduch od okna a teplota zde může výrazně klesnout.
Sphodromantis mohou mít přes den sucho a na večer porosit. Zvýšit vlhkost potřebují pro snadné svlékání.
Druhá možnost je dát žárovku jako lokální zdroj tepla, pokud je terárium větší tak dovnitř, pokud je malé tak stačí i stolní lampa zapnout na pár hodin denně.
Můžete si pomoct teploměrem, ale většina kudlanek v klidu snáší teploty kolem 30 °C, některé druhy dokonce vyžadují přes den i 40 °C a více. T. V.

nasuter

12.12.2012 08:55
nasuter

XXX.XXX.160.26

Sphodromantisky i Hieroduly je navíc stejně nejlepší chovat ve flašce od 2l Coca-Coly, větší prostor stejně moc nevyužijou (kromě dospělejch samců skoro celej život proseděj na jednom místě, pokud maj dost potravy). Pokud možno chovat někde pod světlem.

1.4.2013 13:44
tonnymontana

XXX.XXX.71.100

Vetsi druhy pro zacatecniky co vydrzi takrka vse jsou Sphrodomantisky a hierodulky. Neni pravda ze jsou apaticke pokud je mate v terariu kde maji moznost se prichytit napriklad pletiva jsou hodne aktivni a porad se presunuji. mel jsem jiz nekolik druhu a vse v poradku jsou to dlouhozijici, velke kudlanky.

chovam v petkach ale Sphrodomantisky muzete dat i do mensiho teraria nemaji stim problem.

Pokud by jste chtel mensi druh. Dporucuji Creobroter Elongata. daji se chovat v pet flaskach navod na vyrobu a popis chovu naleznete na mem webu www.panikudlanka.cz. jsou aktivne agresivni vuci potrave nebo svemu druhu. ziji mene dlouho nez zminene druhy a jsou malinko narocnejsi na teplotu.

Pak jsou samozdrejme i jine druhy P.affinis. P.spurca atd... je toho hodne zalezi co se vam tady u nas podari sehnat. mrknete na web mam tam fotky i popisky ve foru smajlík

S pozdravem
David Peštuka
www.panikudlanka.cz

nasuter

1.4.2013 17:51
nasuter

XXX.XXX.160.26

No nevim, mě se Sphodromantisky nehejbaly vůbec a to jsem je měl na volno v pokoji na fíkusu :D

2.4.2013 08:19
tonnymontana

XXX.XXX.71.100

hehe nahodou jsem davno mel take jednu volne v mistnosti a je pravda ze se pohybovala daleko mene nez v terariu a drzela se na rostline v mem pripade pipinavka. ale zaroven jsem mel jednu ktera byla taktez volne a pres leto chodila na zahradu ktera byla uzavrena oknem:) opravdovej milacek:) jak jsem psal tu odpoved schvalne jsem chtel pozorovat linoleu jestli mam pravdu ale hlidala kokon:D od te doby co ho udelala je jako na strazi:D urcite zalezi na jedinci ja to psal spise obecne ona kazda kudlanka je svym zpusobem jedinecna:) smajlík

nasuter

2.4.2013 18:04
nasuter

XXX.XXX.160.26

Jo, to je pravda, teď jsem koupil Phyllocranie a zkoušel jsem je dát na větev. Samec tam zůstal 2 dny, pak jsem ho dal do krabičky, Samice se zaběhla neznámo kam a objevila se až o 3 dny později na druhé straně pokoje na jiné rostlině u okna :D

2.4.2013 19:48
tonnymontana

XXX.XXX.71.100

ja mam jinou zkusenost kdyz parim na volno treba elongaty samec po pareni odleti a hleda se dva dny kdyzto samicka trci na miste kde byla pred 6 hodinama:D ja to porad rikam kazda je jina:D zrovna dneska jsem tak pokukoval po te linolee a pokazdy v jine casty teraria:) dokonce stihla i jednou spadnout:D smajlík jedine kudlanky u kterych je passivita zarucena jsou p.spruca ty se jenom modlej a nekdy si ani nevsimaj koristi:D hrajou si klasicky na vetvicku jako strasilky

Přidejte reakci

Přidat smajlík