nasuter
XXX.XXX.160.26
Jakýkoliv druh rodu Sphodromantis/Hierodula.
Dobrý den, záleží kolik pod 25 °C to je reálně, kudlanky by neměly mít přes den pod 20 °C, takže ji můžete dát někam, kde by na ni proudil teplý vzduch od topení, tedy ne na okenní parapet, kde naopak proudí studený vzduch od okna a teplota zde může výrazně klesnout.
Sphodromantis mohou mít přes den sucho a na večer porosit. Zvýšit vlhkost potřebují pro snadné svlékání.
Druhá možnost je dát žárovku jako lokální zdroj tepla, pokud je terárium větší tak dovnitř, pokud je malé tak stačí i stolní lampa zapnout na pár hodin denně.
Můžete si pomoct teploměrem, ale většina kudlanek v klidu snáší teploty kolem 30 °C, některé druhy dokonce vyžadují přes den i 40 °C a více. T. V.
nasuter
XXX.XXX.160.26
Sphodromantisky i Hieroduly je navíc stejně nejlepší chovat ve flašce od 2l Coca-Coly, větší prostor stejně moc nevyužijou (kromě dospělejch samců skoro celej život proseděj na jednom místě, pokud maj dost potravy). Pokud možno chovat někde pod světlem.
Vetsi druhy pro zacatecniky co vydrzi takrka vse jsou Sphrodomantisky a hierodulky. Neni pravda ze jsou apaticke pokud je mate v terariu kde maji moznost se prichytit napriklad pletiva jsou hodne aktivni a porad se presunuji. mel jsem jiz nekolik druhu a vse v poradku jsou to dlouhozijici, velke kudlanky.
chovam v petkach ale Sphrodomantisky muzete dat i do mensiho teraria nemaji stim problem.
Pokud by jste chtel mensi druh. Dporucuji Creobroter Elongata. daji se chovat v pet flaskach navod na vyrobu a popis chovu naleznete na mem webu www.panikudlanka.cz. jsou aktivne agresivni vuci potrave nebo svemu druhu. ziji mene dlouho nez zminene druhy a jsou malinko narocnejsi na teplotu.
Pak jsou samozdrejme i jine druhy P.affinis. P.spurca atd... je toho hodne zalezi co se vam tady u nas podari sehnat. mrknete na web mam tam fotky i popisky ve foru 
S pozdravem
David Peštuka
www.panikudlanka.cz
nasuter
XXX.XXX.160.26
No nevim, mě se Sphodromantisky nehejbaly vůbec a to jsem je měl na volno v pokoji na fíkusu :D
hehe nahodou jsem davno mel take jednu volne v mistnosti a je pravda ze se pohybovala daleko mene nez v terariu a drzela se na rostline v mem pripade pipinavka. ale zaroven jsem mel jednu ktera byla taktez volne a pres leto chodila na zahradu ktera byla uzavrena oknem:) opravdovej milacek:) jak jsem psal tu odpoved schvalne jsem chtel pozorovat linoleu jestli mam pravdu ale hlidala kokon:D od te doby co ho udelala je jako na strazi:D urcite zalezi na jedinci ja to psal spise obecne ona kazda kudlanka je svym zpusobem jedinecna:)
nasuter
XXX.XXX.160.26
Jo, to je pravda, teď jsem koupil Phyllocranie a zkoušel jsem je dát na větev. Samec tam zůstal 2 dny, pak jsem ho dal do krabičky, Samice se zaběhla neznámo kam a objevila se až o 3 dny později na druhé straně pokoje na jiné rostlině u okna :D
ja mam jinou zkusenost kdyz parim na volno treba elongaty samec po pareni odleti a hleda se dva dny kdyzto samicka trci na miste kde byla pred 6 hodinama:D ja to porad rikam kazda je jina:D zrovna dneska jsem tak pokukoval po te linolee a pokazdy v jine casty teraria:) dokonce stihla i jednou spadnout:D
jedine kudlanky u kterych je passivita zarucena jsou p.spruca ty se jenom modlej a nekdy si ani nevsimaj koristi:D hrajou si klasicky na vetvicku jako strasilky