Dobrý den, moje gramostola má na zadečku takový hnědý, jakoby "prach".. Přikládám foto. Je to můj první pavouk, takže nemám moc zkušeností. Nechci zbytečně plašit, ale nerada bych něco podcenila. Je možné, že je to jen prach z lignocelu?
Když jsem na to sáhla, tak se z toho trošku prášilo.
zdravim,
nejedna se o lysinku "vycesanych" zahavych stetin jak vyse uvadi kolega nybrz o plochu typovych zahavych stetin ktera svoji mikroskopickou pocetnosti i strukturou vytvari plochu v podobe makro odlesku tj. to co vidime pouhym okem :) to ze se stetiny vyri jsou zbyla uvolnena mnozstvi techto typovych lehkych chloupku i tak jsou velice lehke, jemne a mechanicky lehce uvolnovany.. (samozrejme pri nadchazejicim rustu pavouka se regeneruje nova sada techto stetin ikdyz ku prikladu nebyla puvodni zcela vyuzita, pokud ano vytvarela by pred rustem zmynenou lysou cast)..
pozor velice dobre pronikaji do tkani, ocni rohovky, zlaz, drazdi pokozku a mohou vyvolavat alergicke reakce..
vyrazky, koprivky, zdureniny, zarudnuti apod. (v zavislosti na intenzite reakci na alergeny) a to i s odstupem casu, je proto dulezite, preventivni behem manipulace v nadrzi, event. s pavoukem vyuzivat chirurgickych sterilnich rukavic event. rousky.. popr. nechat v mistnosti vetrat..
vubec vas nechci odradit od chovu, sledovani, studii teto zajimave, pocetne a prehistoricke skupiny zivocichu ba naopak pouze bych vas rad seznamil s moznostmi ktere jsou prakticky realne a domnivam se ze je na miste aby vas prodejce o techto aspektech informoval pokud tak neucinil :) zvlaste pokud se jedna o vaseho prvniho americkeho exemplare teto podceledi ;)
s pozdravem
Reichmann
Zadavatel vlákna se ptal na jistý hnědý poprašek jež je vidět i na fotce daného sklípkana, o jakési neexistující lisince tu vytrvale něco meleš ty.
Já jsem snad psal o srozumitelnosti, co máš s gramatikou? 
Hmm, fajné, to jsem se dozvěděl prvně - dám si ji na seznam svých oblíbených úchylek