Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.2.2013 22:53
grosea

XXX.XXX.168.46

Dobrý den, moje gramostola má na zadečku takový hnědý, jakoby "prach".. Přikládám foto. Je to můj první pavouk, takže nemám moc zkušeností. Nechci zbytečně plašit, ale nerada bych něco podcenila. Je možné, že je to jen prach z lignocelu? smajlík Když jsem na to sáhla, tak se z toho trošku prášilo.

27.2.2013 07:43
nery

XXX.XXX.165.2

Jsou to vyčesané žahavé chloupky.

27.2.2013 12:36
cyrtopholis

XXX.XXX.109.3

zdravim,

nejedna se o lysinku "vycesanych" zahavych stetin jak vyse uvadi kolega nybrz o plochu typovych zahavych stetin ktera svoji mikroskopickou pocetnosti i strukturou vytvari plochu v podobe makro odlesku tj. to co vidime pouhym okem :) to ze se stetiny vyri jsou zbyla uvolnena mnozstvi techto typovych lehkych chloupku i tak jsou velice lehke, jemne a mechanicky lehce uvolnovany.. (samozrejme pri nadchazejicim rustu pavouka se regeneruje nova sada techto stetin ikdyz ku prikladu nebyla puvodni zcela vyuzita, pokud ano vytvarela by pred rustem zmynenou lysou cast)..

pozor velice dobre pronikaji do tkani, ocni rohovky, zlaz, drazdi pokozku a mohou vyvolavat alergicke reakce..
vyrazky, koprivky, zdureniny, zarudnuti apod. (v zavislosti na intenzite reakci na alergeny) a to i s odstupem casu, je proto dulezite, preventivni behem manipulace v nadrzi, event. s pavoukem vyuzivat chirurgickych sterilnich rukavic event. rousky.. popr. nechat v mistnosti vetrat..

vubec vas nechci odradit od chovu, sledovani, studii teto zajimave, pocetne a prehistoricke skupiny zivocichu ba naopak pouze bych vas rad seznamil s moznostmi ktere jsou prakticky realne a domnivam se ze je na miste aby vas prodejce o techto aspektech informoval pokud tak neucinil :) zvlaste pokud se jedna o vaseho prvniho americkeho exemplare teto podceledi ;)

s pozdravem

Reichmann

27.2.2013 13:02
nery

XXX.XXX.165.2

Když už máš zas jednou záchvat grafomanie, zkus si to po sobě přečíst, srozumitelnost ti trochu pokulhává. Myslím že mých 5slov to majitelce objasnilo naprosto dostatečně.

27.2.2013 16:06
cyrtopholis

XXX.XXX.109.3

no nevim kdo tady zrovna ma co mluvit o gramatice cece smajlík

27.2.2013 16:10
cyrtopholis

XXX.XXX.109.3

co se tyce te grafomanie krasne to sedi na tvoji osobu jak vsichni vi :D smajlík

27.2.2013 16:16
cyrtopholis

XXX.XXX.109.3

a do tretice tezko budu obhajovat nazor ktery zretelne nevystihuje to oc se skutecne jedna, jelikoz lysinka vypada krapet jinak pokud mne zrak neklame :DDDD

27.2.2013 22:16
nery

XXX.XXX.165.2

Zadavatel vlákna se ptal na jistý hnědý poprašek jež je vidět i na fotce daného sklípkana, o jakési neexistující lisince tu vytrvale něco meleš ty.

Já jsem snad psal o srozumitelnosti, co máš s gramatikou? smajlík

Hmm, fajné, to jsem se dozvěděl prvně - dám si ji na seznam svých oblíbených úchylek smajlík

27.2.2013 22:54
cyrtopholis

XXX.XXX.109.3

heh cekal jsem tvoji reakci :D a jaky ma asi vyznam "vycesavani chloupku" neni zadnou novinkou a je i zrejme ze nasledkem vycesavani chloupku je s odstupem casu lysi povrch inteligente a timto bych asi specetil tuto trapnou diskuzi ;)

28.2.2013 09:54
nery

XXX.XXX.165.2

Skutečně jsi čekal? Kdo by to byl čekal :) Teď se mi úplně otevřely oči s tím lysÝm povrchem smajlík
Jo, asi je fakt zbytečné pokračovat, opravdu špatně se mi diskutuje jen reagováním na monolog.
Hezký den přeji a sorry za tu trochu jedovatosti smajlík.

28.2.2013 09:58
cyrtopholis

XXX.XXX.109.3

lol smajlíksmajlíksmajlík no comment smajlíksmajlík

2.3.2013 14:05
grosea

XXX.XXX.168.46

Díky za odpověď a omlouvám se za vyvolání téhle diskuzesmajlík..

2.3.2013 21:44
nery

XXX.XXX.165.2

V pohodě, vždyť se vlastně ani nediskutovalo, hlavně jestli jsi dostala odpověď :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík