Pořídila jsem si pakobylky indické (Carausius Morosus) ale pán mi k nim jaksi přistrčil ještě jednoho jednice jiného druhu, který nedokážu rozpoznat. Fotka je mizerná, tak alespoň popíšu: je dlouhá, světle zelená, poměrně aktivní ale hlavně má na zádech malá, zakrnělá asi 2cm velká křidélka. Ví někdo, co by to mohlo být za druh? Děkuji moc.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Je to pakobylka křídlatá - Sipyloidea sipylus.
Já to z té fotky nepoznám, ale asi ano, Sipyloidea je jedna z kudlanek mého mládí a je to velmi zajímavý druh, pokud budete hledat vajíčka, tak tato kudlanka je ráda přilepuje do různých škvír nebo seschlých listů. Hlavně dokáže létat a vydává takový specifický obranný zápach, ale někomu může spíše vonět. T. V.
jamie
napsal(a):
Díky za informace :) To mě nelétá, má ty křídla zakrnělé. Myslíte, že by se po několika svlecích mohla ta křídla "zvětšit" ?
Sipyloidea je v dospělosti s křídly a je taková okrová / světle žlutá. Možná máte jiný druh. projděte si www.strasilky.cz
Uživatel s deaktivovaným účtem
Je to Sipyloidea, jamie ji má ode mě, snad vím, co jsem ji dával..
Barvy mohou mít rozmanité, zmíněný jedinec má myslím ještě jeden svlek do dospělosti. Létají pěkně, většinou pár metrů popoletí a zůstanou někde sedět. Www. strasilky.cz je dobrá stránka, ale už vidím začátečníka, jak si mezi druhy vybírá ten svůj podle fotografiíí...