Příprava listové hrabanky pro zlatohlávky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.7.2013 15:26
kathie

XXX.XXX.245.91

Dobrý den,
chci se zeptat, jestli se má hrabanka nějakým způsobem pro zlatohlávky upravit. Máme doma parní čistič, tak jsem hrabanku několikrát "proprala", abych se zbavila různých breberů, ale nevím, jestli to stačí.
Děkuji za odpovědi,
Kathie

21.7.2013 21:03
tomvoj

XXX.XXX.131.178

kathie napsal(a):
Dobrý den,
chci se zeptat, jestli se má hrabanka nějakým způsobem pro zlatohlávky upravit. Máme doma parní čistič, tak jsem hrabanku několikrát "proprala", abych se zbavila různých breberů, ale nevím, jestli to stačí.
Děkuji za odpovědi,
Kathie

Dobrý den, nevím přesně co udělal ten parní čistič, ale snažit se nějak propařovat substrát je zbytečné a podle mě škodlivé.
Začátečníci často řeší nějakou sterilizaci substrátu pro larvy, ale pak to dopadne tak, že na mrtvých organismech začnou vegetovat nějaké plísně a hniloba a ty produkují vysloveně jedy. Regenerace takového sterilovaného substrátu pak trvá týdny.
Já doporučuji si najít kvalitní listovku a případně si ji nasbíranou nechat ještě odležet někde ve stínu v prodyšném pytli několik týdnů, nebo si listovku kompostovat a pak jenom sešrotovat pokud je potřeba.
Samozřejmě, když vidím v substrátu stonožky a podobnou havěť tak je vyhážu ven, ale jinak broukům nic nehrozí.
T. V.

21.7.2013 22:17
kathie

XXX.XXX.165.8

Dobře, já spíš měla strach aby tam nějaký brouček, kterého si nevšimnu, neublížil larvám, i když je pravda, že larvy zlatohlávka jsou velikostně jaksi v převaze... smajlík
Děkuji, propařovat hrabanku tedy nebudu smajlík

Jinak se omlouvám, že to tu je dvakrát, nějak mi blbne ifauna nejspíš, postovala jsem to jen jednou.

Kathie

10.11.2013 15:37
michal.siegel

XXX.XXX.20.83

Ono hlavně larvy ze substrátu získávají potravu, takže při průchodu substrátu vysokou teplotou se vše zničí a larvy potom já prázdnou hmotu. Ale proti plísním jsou vybavené, jelikož v přírodě také nežikjí ve sterilním prostředí a často je najdete v pařezu skrz naskrz prorostlém plísní smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík