Larvy brouků po jednom do nádobek nebo společně do boxu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.11.2013 18:44
michal.siegel

XXX.XXX.20.185

Zdravím všechny chovatele!

Po nějaké době chovu brouků jsem si řekl - je lepší chovat ne-kanibalistické larvy společně v jednom velkém boxu, nebo po jedlé v menších nádobách? Napadlo mě to kvůli větší jistotě, že larva najde příkrm na povrchu substrátu, lepší přehled o všech larvách, jednodušší kontrola - nemusí se prohledávat obrovský box, než se najde první larva. Samozřejmě že ve velkém boxu se lépe drží vlhkost a larvy si mohou vybrat jiné místo, pokud je jedno příliš vlhké apod.

Neříkám, že bych nějak extra chtěl přejít na oddělený chov i ne-kanibalistických larev, pouze mě zajímá váš názor na tuto věc.

zdraví
Michal Siegel

5.11.2013 16:56
leptomeson

XXX.XXX.198.146

Je to toľko práce naviac že myslím žiadny väčší chovateľ to nerobí zbytočne. Okrem toho malé objemy (pod 1liter) sú vlhkostne nestabilné že táto nevýhoda preváži akékoľvek iné výhody. Ja chovám oddelene skutočne len to čo musím - aj tak otváranie a zatváranie pár stovák krabičiek nie je bohvie aký plezír... Naopak aj hodne kanibalistické larvy v L3 dávam dohromady pretože potom sa už prakticky nežerú. Ovšem napr. Goliathus, Fornasinius sa mi nekuklia ak je prítomná iná larva takže niet pomoci, stále oddelene.

6.11.2013 20:57
michal.siegel

XXX.XXX.20.231

Děkuji Vám, utvrdil jste mou představu smajlík.

6.11.2013 20:57
michal.siegel

XXX.XXX.20.231

Děkuji Vám, utvrdil jste mou představu smajlík.

Přidejte reakci

Přidat smajlík