Výstava zlatohlávků v botanické zahradě v Troji

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.3.2014 21:29
ifauna7

XXX.XXX.13.60

Dobrý den chovatelé zlatohlávků,

chtěl bych s Vámi prodiskutovat možnost uspořádat výstavu zlatohlávků v botanické zahradě v Praze - Troji. Každý asi zná výstavu tropických motýlů, takže by se jednalo o něco podobného, jen s brouky.

Náhodou jsem měl možnost promluvit si o tomto nápadu s kurátorem botanické a podle něho by to nebyl problém. Otázkou je jen, jestli chovatelé v ČR jsou schopní se domluvit a vůbec dát dohromady nějaké větší množství zlatohlávků a jiných brouků, kteří by se následovně vpustili do skleníku.

Zatím je to jen nápad, ale myslím, že by se to dalo uskutečnit. Pište Vaše názory a popř. i kdo by byl ochotný se na tom se mnou podílet i z té logistické stránky.

R.

22.3.2014 19:03
jarda59

XXX.XXX.20.189

Dobrý den
Myslím, že uspořádat výstavu zlatohlávků je dobrý nápad, ale vypuštění zlatohlávků do skleníku ne.
Larvy poškuzují kořenový systém rostlin. smajlík

23.3.2014 00:31
ifauna7

XXX.XXX.180.154

Dobrý den,

i to jsem s kurátorem probíral a říkal, že by to bylo ok.

Je mi jasné, že nějaké kořínky ožerou, ale je to opravdu v míře, která by mohla rostliny nějak závažně poškodit?

R.

23.3.2014 08:00
jarda59

XXX.XXX.20.189

Dobrý den
Do osázené vitríny Ficus pumila a Filodendrony jsem nasadil tři páry M. ugadensis a do tří mněsíců, byly veškeré květiny trop. Obsah vitríny cca 2 metry kubické.

24.3.2014 00:04
ifauna7

XXX.XXX.180.154

Tak to je zajímavé. Já mám zkušenosti tedy jen s Scindapsusem a to bylo v pořádku. Tak o tom výčtu druhů by se samozřejmě ještě rozhodlo.

Kolik máte doma druhů a kusů, jestli se mohu zeptat?

R.

24.3.2014 07:30
jarda59

XXX.XXX.20.189

V současné době chovám přibližně 50 druhů bezobratlích z toho 15 druhů zlatohlávků cca 200ks brouků a 1500 larev. Myslím že v dnešní ekonomicky napjaté době těžko přesvěčíte chovatele, aby vypustily své brouky do skleníku.smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík