Oreophoetes peruana - jaká kapradina?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.5.2014 23:37
michal.siegel

XXX.XXX.56.126

Zdravím opět všechny chovatele smajlík,

mám možnost do svého chovu strašilek, pakobylek a luepnitek zařadit mimo jiné také O. peruana. Dočetl jsem se, že se živí pouze kapradinami. Je tedy jedno, kterou jim podám? Volil bych jednu z těch rychleji rostoucích, jako jsou Platycerium bifurcatum, Nephrolepis falcate, Nephrolepis exaltata nebo Adiantum pedatum. Mohu jim tedy tyto druhy podat bez problémů?

S pozdravem
Michal Siegel

3.5.2014 14:18
ZamenisS

XXX.XXX.79.90

platycerium ne, to je chlupaté a má široké listy, navíc neroste zase tak rychle... Nephrolepis je rozhodně lepší volba, žerou i naše druhy, ale to může být v zimě problém

3.5.2014 22:19
michal.siegel

XXX.XXX.34.17

ZamenisS napsal(a):
platycerium ne, to je chlupaté a má široké listy, navíc neroste zase tak rychle... Nephrolepis je rozhodně lepší volba, žerou i naše druhy, ale to může být v zimě problém

Děkuji za radu smajlík. Ano, v zimě to problém je. Samozřejmě se listy dají zmrazit, ovšem co mám zkušenosti s ostružiníkem, tak mražené listy do 24 hodin zčernají a musí se opět měnit. To abych měl při svém počtu strašilek deset mrazáků jen na listí smajlík. Navíc mražené listí mi nikdy nepříjimají nymfy. Každopádně do lesa to mám tři kilometry, takže ostružiník seženu kdykoliv. Ješt ějednou děkuji za doporučení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík