Nákup materiálu ze zahraničí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.5.2014 12:37

Dobrý den všem chovatelům!

Nedávno jsem vystavil zde na iFauně inzerát ohledně koupi motýlů. Po dvou dnech mi jistý chovatel z Německa nabídl několik velice zajímavých druhů za poměrně nízkou cenu. Nakonec jsem si zamluvil materiál za 40€ i s poštovným. Platbu mám prý provést přes Western Union. Četl jsem však zde na diskuzi jakási varování, že je to nevýhodné či co, přesně si už nepamatuji.

A právě s tím chci poradit. Nemám s Western Union (a vlastně ani s nákupem ze zahraničí) žádné zkušenosti, a proto bych rád slyšel Váš posudek, jestli mi to stojí za to, nebo jestli se na to nemám raději vykašlat. Omluvte prosím moji nezkušenost, ale jako žák devátého ročníku jsem zatím neměl příležitost toho moc vyzkoušet.

Všem moc děkuji za odpovědi.

Chovu zdar,

Oto Petřík

11.5.2014 13:06
sdenis13

XXX.XXX.247.57

Ahoj,
ja som tiež síce nemal s Western Union, žiadne skúsenosti, no dopredu by som to cez túto metódu určite neposielal. Týmto spôsobom okrádajú aj zlodeji či už z Afriky alebo Ázie. Keď to posielaš, tak to posielaš ako darček, donáciu alebo čosi na ten spôsob. Tým pádom, aj keď ťa okradnú nemáš nič, za čo ich môžeš právne napadnúť. V prípade, keď sa posiela cez PayPal a okradnú ťa, dá sa to riešiť aj keď je to zdĺhavé. Už pred niekoľkými týždňami som tu tuším videl inzerát tiež od nejakého Nemca, ktorý ponúkal Actias isis, G. isabellae, A. dubernardi a nejaké atlasi alebo čosi také. Ceny tých kokónov boli až príliš dobré na to aby to bola pravda. A tiež chcel platbu cez WU. Zamysli sa nad tým, prečo by nejaký Nemec hľadal kupcov alebo predával na českom portáli motýle za ceny, za ktoré by to hneď predal či už na actias.de alebo iných portáloch s hmyzom. Osobne neodporúčam platiť dopredu cez WU a tiež je to pomerne drahé - záleží na tom akú sumu posielaš a kam. Cenník by si mohol mať na stránke pošty. My na Slovensku to tak máme.

D. Sivulič

11.5.2014 15:19

sdenis13 napsal(a):
Ahoj,
ja som tiež síce nemal s Western Union, žiadne skúsenosti, no dopredu by som to cez túto metódu určite neposielal. Týmto spôsobom okrádajú aj zlodeji či už z Afriky alebo Ázie. Keď to posielaš, tak to posielaš ako darček, donáciu alebo čosi na ten spôsob. Tým pádom, aj keď ťa okradnú nemáš nič, za čo ich môžeš právne napadnúť. V prípade, keď sa posiela cez PayPal a okradnú ťa, dá sa to riešiť aj keď je to zdĺhavé. Už pred niekoľkými týždňami som tu tuším videl inzerát tiež od nejakého Nemca, ktorý ponúkal Actias isis, G. isabellae, A. dubernardi a nejaké atlasi alebo čosi také. Ceny tých kokónov boli až príliš dobré na to aby to bola pravda. A tiež chcel platbu cez WU. Zamysli sa nad tým, prečo by nejaký Nemec hľadal kupcov alebo predával na českom portáli motýle za ceny, za ktoré by to hneď predal či už na actias.de alebo iných portáloch s hmyzom. Osobne neodporúčam platiť dopredu cez WU a tiež je to pomerne drahé - záleží na tom akú sumu posielaš a kam. Cenník by si mohol mať na stránke pošty. My na Slovensku to tak máme.

D. Sivulič

Ahoj,
ano, to bude přesně on. Právě tyto druhy mi nabízel. Jméno neuvádí, ale má v emailu nick "True specimens". No nic, asi mu napíšu že buď platím přes PayPal nebo zaplatím po doručení (na což se mi určitě vykašle), nebo nic. Zase tolik o ně nestojím. Každopádně Vám děkuji za reakci a budu rád za každého, kdo má už s touto osobou zkušenosti a napíše sem.

Oto Petřík

11.5.2014 19:39
michal.siegel

XXX.XXX.51.1

Zdravím,

s platbou přes Western Union zkušenosti osobně nemám, ale od chovatelů brouků jsem často četl přesně to, co je napsáno v prvním příspěvku - prakticky pošlete finanční podporu někomu v Africe nebo v Asii a nikdo s tím už nemůže nic dělat. Být Vámi, rozhodně doporučím PayPal.

S pozdravem
Michal Siegel

11.5.2014 19:50
sdenis13

XXX.XXX.247.57

ešte by som dodal, že na fóre jednej ruskej stránky s motýľmi som našiel ako to tiež ponúka:
I have these cocoons for sale:
Actias isis, Actias chapae, Actias dubernadi
Attacus atlas, Attacus edwardsii,
Graelsis isabellae,
Saturnia pavonia, Saturnia pavionella
Daphnis nerii
Send email to: truespecimens@gmail.com and order.

Chcel by som podotknúť, že taký Actias chapae sa technicky asi ani nedá momentálne zohnať ako živý materiál. Videl som niekoľko kusov na ebay-i po cca. 150 dolárov a to boli asi A2 vzorky. Ak ponúka tieto, tak ostatné tiež budú len nejaký podvod ak by už nejaké kukly vôbec poslal. A ďalšia vec. Kto normálny by si dal názov mailu truespecimens ? smajlík
Takže asi tak k tomuto "predajcovi".

12.5.2014 15:54

Tak jsem mu napsal, že přes WU platit předem nebudu už se neozval...kdo ví proč smajlík.

Přidejte reakci

Přidat smajlík