dobrý den, podle mě je zbytečné krmit tak často. Podle sledování jeho zadečku poznáte jestli pavouk chce jíst nebo ne. Je zbytečné ho překrmovat a dávat mu furt jídlo když nechce pavouk vydrží bez potravy klidně měsíc bez toho aniž byste si myslel že trpí hladem :) krmte třeba 1 za 2 týdny nebo klidně i za 3. :) další důvod je možná i ta pravděpodobnější že má před svlekem :)
přidal bych jen zkušenost s chovu. Když jsem pářil svou L. Parahybanu tak nežrala cca rok. Krmím nepravidelně v periodách cca 3 týdny až měsíc a pul. Na pářil jsem, přestala žrát, po půl roce udělala kokon a po dalším jsem jí ho vzal....
Pak zase žrát začala...zabít pavouka hladem je "umění" je to jako zabít kaktus suchem...
Další zkušenost je ta, že můj samet T. Smithy byl možná u původního majitele zvyklí žrát něco jiného než co jsem mu dával. Když potravu odmítal dal jsem mu měsíc půst, vydržel to dva měsíce a pak se zuřivě vrhal na vše co jsem mu dal!
Pavouk sám nejlíp ví jesti má hlad nebo ne...
Jak řekl kolega předemnou může se taky chystat na svlek. Tomu vašemu by to mohlo trvat 3-5 týdnů ale moje velké Theraphosy se připravují i 2 a půl měsíce...takže klid a nohy v teple
pravděpodobně se nic neděje