Zdurenina na Salix cuprea

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.8.2006 21:32

Ahoj vsichni hmyzomilove. Vcera jsem nasel na kerovite vrbe jive(samici rostlina) na koncovych vetvickach jakesi zduzeniny. Za zdureninou byly listy seschle. Kdyz jsem vetvicku rozloupl, tak jsem nasel malou larvicku v chodbicce za zdureninou smeren do usichajici casti. Nevite co by to mohlo byt za druh. Predpokladam, ze je to nejaky tesarik-ale nejsem si vubec jisty-nemuze to byt Oberea oculata? Dekuji

28.8.2006 21:36

nemi napsal(a):
Ahoj vsichni hmyzomilove. Vcera jsem nasel na kerovite vrbe jive(samici rostlina) na koncovych vetvickach jakesi zduzeniny. Za zdureninou byly listy seschle. Kdyz jsem vetvicku rozloupl, tak jsem nasel malou larvicku v chodbicce za zdureninou smeren do usichajici casti. Nevite co by to mohlo byt za druh. Predpokladam, ze je to nejaky tesarik-ale nejsem si vubec jisty-nemuze to byt Oberea oculata? Dekuji

Omlouvam se za chyby.

28.8.2006 21:38

nemi napsal(a):
Omlouvam se za chyby.

Jeste jedno foto

1.9.2006 20:38

nemi napsal(a):
Jeste jedno foto

Oberea occulata to by možná mohla být, ale bohužel fotka je dost malá a nelze z ní určit alespoň přibližně co by to mohlo být. Na Salix caprea se vyskytuje více drůhů tesaříkovitých i krascovitých a jiného hmyzu a pouze podle opravdu detailní fotky se dá určit alespoň přibližně o který rod či skupinu se jedná. Pokud by to byla O.occulata jedná se podle velikosti (odhadev v poměru k větvičce) o larvu v prvním roce vývoje.

Přidejte reakci

Přidat smajlík