Založil jsem nové téma se stejným obsahem, protože to staré už bylo dost nepřehledné. A pro žačátek pár foto na rozjezd.
obr.č.1
brutmark
napsal(a):
Založil jsem nové téma se stejným obsahem, protože to staré už bylo dost nepřehledné. A pro žačátek pár foto na rozjezd.
obr.č.1
obr.č.2
brutmark
napsal(a):
obr.č.17
1-4 Araneus quadratus
5-8 Tegenaria silvestris
9-10 Tegenaria cf. atrica - nemam predstavu o velikosti a na jakem to bylo foceno biotopu
11 Trochosa sp. - nejde urcit do druhu, nejspis to bude terricola
12-17 Enoplognatha ovata (?) latimmana - lze je rozlisit jen an zaklade genitalu. Jsou obe barevne dost variabilni.
VH
vladimir hula
napsal(a):
1-4 Araneus quadratus
5-8 Tegenaria silvestris
9-10 Tegenaria cf. atrica - nemam predstavu o velikosti a na jakem to bylo foceno biotopu
11 Trochosa sp. - nejde urcit do druhu, nejspis to bude terricola
12-17 Enoplognatha ovata (?) latimmana - lze je rozlisit jen an zaklade genitalu. Jsou obe barevne dost variabilni.
VH
No super. Jako vždy pohotový a spolehlivý. Tegenaria cf. atrica: velikost v těle kolem 20mm, biotop sklepení činžovního domu, foceno v naranžované sklenici.
brutmark
napsal(a):
obr.č.18
obr.č. 19 velikost asi 1,5 cm, na kamenité náplavce u vody
brutmark
napsal(a):
No super. Jako vždy pohotový a spolehlivý. Tegenaria cf. atrica: velikost v těle kolem 20mm, biotop sklepení činžovního domu, foceno v naranžované sklenici.
19 je opet nejaka Trochosa, cert vï ktera (bez genitalu ani ranu)
Tegenaria - hmm, tak asi ta atrica, ale muze byt i ferruginea
VH
vladimir hula
napsal(a):
19 je opet nejaka Trochosa, cert vï ktera (bez genitalu ani ranu)
Tegenaria - hmm, tak asi ta atrica, ale muze byt i ferruginea
VH
obr.č.20
brutmark
napsal(a):
obr.č.1
Tohodle krasavce jsem dnes našla v lese, má asi 1cm v těle. Nevíte někdo co to je?
albinka b
napsal(a):
Tohodle krasavce jsem dnes našla v lese, má asi 1cm v těle. Nevíte někdo co to je?
a ještě jednou
albinka b
napsal(a):
a ještě jednou
To brutmark : Kde jsi byl psal jsem ti i e-mail a ty jsi se ani neozval(kvuli těm zapřednicím).Nemoh jsem je poslat protože po mě chtěli prachy tak jsem je neposlal , promin , pošlu je na dobírku.
Už se mi je podařilo odchovat mám dvousvlekový prcky.......
J E R R Y
minienti
napsal(a):
To brutmark : Kde jsi byl psal jsem ti i e-mail a ty jsi se ani neozval(kvuli těm zapřednicím).Nemoh jsem je poslat protože po mě chtěli prachy tak jsem je neposlal , promin , pošlu je na dobírku.
Už se mi je podařilo odchovat mám dvousvlekový prcky.......
J E R R Y
Zdar žádnej e-mail mi nedošel asi nastala někde chyba. Dobrý když tak je teda pošli. Rakušáci jsou prý kvůli ní uplně posraní. Někoho tam prý pokousala a hned z toho vznikla panika.
albinka b
napsal(a):
díky. obrázky s tímhle druhem opravdu sedí.
Ta Alopecosa by mohla byt jeste A. cuneata - je to samice, cort znaet. Myrmearachna je leckde a nikde :) Chce to mit stesti. Urcite chce teplo, tzn. ze je nutne j hledat v termofytiku, vetsinou jsou ve svetlych lesich, ale je fakt, ze jsem je mel i z repneho pole ze Zabcic... VH
vladimir hula
napsal(a):
Ta Alopecosa by mohla byt jeste A. cuneata - je to samice, cort znaet. Myrmearachna je leckde a nikde :) Chce to mit stesti. Urcite chce teplo, tzn. ze je nutne j hledat v termofytiku, vetsinou jsou ve svetlych lesich, ale je fakt, ze jsem je mel i z repneho pole ze Zabcic... VH
1.
vladimir hula
napsal(a):
1 a 2: Sitticus pubescens
3 a 4: Steatoda bipunctata - samec
VH
Mohl by mi někdo pomoct určit tyto pavouky?
1.
dodopolasek

XXX.XXX.208.5
slimak

XXX.XXX.61.151