Fauna na Moravě,aneb nejen pro VH

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.9.2006 16:05

Tuhle kuklu jsem našel pod kůrou starého stromu,je velká asi 3,7cm...KDO JI URČÍ???

17.9.2006 16:18

stanislav napsal(a):
Tuhle kuklu jsem našel pod kůrou starého stromu,je velká asi 3,7cm...KDO JI URČÍ???

Tady je další

17.9.2006 16:19

stanislav napsal(a):
Tady je další

Tentokrát Pavouci...

17.9.2006 16:22

stanislav napsal(a):
Tentokrát Pavouci...

Plachetnatka keřová(Linyphia triangularis)

17.9.2006 16:26

stanislav napsal(a):
Plachetnatka keřová(Linyphia triangularis)

a další...Křižák Obecný(???????)

17.9.2006 16:29

stanislav napsal(a):
a další...Křižák Obecný(???????)

nějaká vážka a pár motýlů

17.9.2006 16:30

stanislav napsal(a):
nějaká vážka a pár motýlů

Motýl1...

17.9.2006 16:31

stanislav napsal(a):
Motýl1...

to je 1. várka..mám toho nafoceného mnohem víc,ale to by se vám špatně určovalo...tak honem,dejte se do práce a dík!!

17.9.2006 17:01

stanislav napsal(a):
to je 1. várka..mám toho nafoceného mnohem víc,ale to by se vám špatně určovalo...tak honem,dejte se do práce a dík!!

Ten motýl je Babočka bílé c (Polygonia c-album).
Ta kukla možná nějakej lišaj, ale to si netroufam stoprocentě říct - jenom typuju.

17.9.2006 17:43

yfang napsal(a):
Ten motýl je Babočka bílé c (Polygonia c-album).
Ta kukla možná nějakej lišaj, ale to si netroufam stoprocentě říct - jenom typuju.

Jo dík...ještě někdo určí??

17.9.2006 19:51

stanislav napsal(a):
Jo dík...ještě někdo určí??

Tak ta kukla je na 80%% Cossus cossus (Drvopleň obecný), ten křižák je obecnej a tu vážku s tim pavoukem ti asi neurčim

17.9.2006 21:17

minienti napsal(a):
Tak ta kukla je na 80%% Cossus cossus (Drvopleň obecný), ten křižák je obecnej a tu vážku s tim pavoukem ti asi neurčim

Díky moc...až to tu určíte dodám další

18.9.2006 08:26

stanislav napsal(a):
Díky moc...až to tu určíte dodám další

No, myslim, ze to je spis nejaky lisaj, drvopleni maji jine kukly (zubkate a pod.). Pavouci - puncoskar (Coelotes sp.) a to druhe je nejaka plachetnatka (asi Neriene peltata). Krizak je normalni A. diadematus, vazka pravdepodobne Sympetrum vulgatum (alu muze byt i striolatum ci sanguineum). Babocka je opravdu P. c-album. VH

18.9.2006 14:07

vladimir hula napsal(a):
No, myslim, ze to je spis nejaky lisaj, drvopleni maji jine kukly (zubkate a pod.). Pavouci - puncoskar (Coelotes sp.) a to druhe je nejaka plachetnatka (asi Neriene peltata). Krizak je normalni A. diadematus, vazka pravdepodobne Sympetrum vulgatum (alu muze byt i striolatum ci sanguineum). Babocka je opravdu P. c-album. VH

For VH

nemůže být ten vámi určený pavouk jako peltata třeba Plachetnatka keřová(Linyphia triangularis)?já vím ž to jde blbě poznat ale nemohla to být ona?

18.9.2006 17:15

stanislav napsal(a):
For VH

nemůže být ten vámi určený pavouk jako peltata třeba Plachetnatka keřová(Linyphia triangularis)?já vím ž to jde blbě poznat ale nemohla to být ona?

No, ono podle fotky je poznavat opravdu neumim. Jak jsem psal, muze, ale myslim si sve :) VH

18.9.2006 19:34

vladimir hula napsal(a):
No, ono podle fotky je poznavat opravdu neumim. Jak jsem psal, muze, ale myslim si sve :) VH

tak a přidávám...Střevlík měděný(???????)

18.9.2006 19:36

stanislav napsal(a):
tak a přidávám...Střevlík měděný(???????)

Nestyďte se a přidávejte,co jste našli na Moravě...
Tak a toto fakt neznám=)

Přidejte reakci

Přidat smajlík