Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.199.212
Dobry den vazeni kolegove a chovatele, ve skole jsme dostali seminarni praci ma zalozeni restaurace. Vymysleli jsme si zalozeni hmyzi restaurace. Touto cestou bych Vas chtel pozadat o rady a nejake informace - zda by jste mi mohli sdelit nejake dovozce a firmy ci soukrome chovatele, kteri se zabyvaji chovem tohoto druhu pro konzum a nějaké zajímavé druhy hmyzu, které se dají konzumovat - vím o cvrčkách,kobylkách,pavoucích, moučných červech.. Zda by mi sdelili nejake podrobnejsi informace o cenach, dodavatelich a jine informace. Predem moc dekuji.
S pozdravem,
Onicek
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.151.22
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobry den vazeni kolegove a chovatele, ve skole jsme dostali seminarni praci ma zalozeni restaurace. Vymysleli jsme si zalozeni hmyzi restaurace. Touto cestou bych Vas chtel pozadat o rady a nejake informace - zda by jste mi mohli sdelit nejake dovozce a firmy ci soukrome chovatele, kteri se zabyvaji chovem tohoto druhu pro konzum a nějaké zajímavé druhy hmyzu, které se dají konzumovat - vím o cvrčkách,kobylkách,pavoucích, moučných červech.. Zda by mi sdelili nejake podrobnejsi informace o cenach, dodavatelich a jine informace. Predem moc dekuji.
S pozdravem,
Onicek
dobrý den já si dělal cvrčky na několik způsobů obzvláště recept na cvrčky po papuánsku je vydařený a zajímavě chutná, zkoušel jsem i moučné červy s rýží, nebo včelí larvy pražené na horkém oleji a mírně osolené jako příloha lze opět použít rýže nebo zeleninový salát, bohužel s cenou neporadím, u crvčků po papuánsku by to mohlo být podobně: půl litru cvrčků cca 150kč, citron 5kč, trochu koření 10kč, doplňky 20kč, příloha k tomu má být správně rýže, tak dle potřeby přičíst ještě rýži, jedli jsme to 4 lidé. včelí larvy jsem dostal tak že jsem kupoval rýži.
moučné červy také nestojí moc ale z hlavy to nevím, crčky a moučné červy jsem kupoval tady na fauně nabízené pro krmné účely. také jsem viděl smažit dospělé štíry heterometrus na horkém oleji s kořením a opečeným místním pečivem, ale vzhledem k tomu kdy dospělý heterometrus stojí cca 250-300kč je cena za tento pokrm poměrně vysoká, štíři se jedí úplně celí s krunýřem, klepítky i telsonem. chutnat to může zajímavě. v asii jsou oblíbenám jídlem například šváby nejčastěji opět usmažit na oleji a za horka na ně dát kostičku másla a osolit, opět příloha rýže nebo pečivo. také je známá pasta ze švábů, kdy se vše usmaží a pak rozmačká na pastu a okoření to se potom jí tak že se do této pasty namáčí pečivo. další zajímavou skupinou zejména v malaisii jsou zlatohlávci a nosorožíci, ty se buď vaří nebo smaží a drtí na pastu. Luboš Jedlinský
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.160.26
Larvy velkejch druhů brouků se jedí poměrně často... Ze v ČR chovanejch druhů bych zkusil chelorrhiny, mecynorrhiny, nebo treba xylotrupes...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.199.212
dekuji za odpoved, ale jsem v tomto laik, vyznam se v papouškách - proto bych uvítal české názvy a trochu více specifikoval jednotlivé způsoby upravy a pokrmu
. Děkuji
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.250.214
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.232.153
A co takhle zde: http://entomofagie.sweb.cz/ najdeš tu o hmyzožroutství docela dost