Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.65
Sháním, poradí někdo?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.209
Zdravím... Myslím že u nás hledat kinshi je zbytečné. Lepší bude kouknout se do zahraničí http://www.wirbellose-online.de/index.php nebo http://www.beetlebeetle.ch/ . Můžete také zkusit http://titan.insectweb.org/beetleshop/index.htm a něco o výrobě je tady http://m.youtube.com/user/danielambuehl1. Doufám že to bude stačit
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.19
A co podhoubí našich druhů dřevokazných hlív jako např ústřičná či plnícňí??? Má někdo zkušenost? Děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.131
Ten Daniel to má zmáknutý dobře.Na tom youtube to je popsaný perfektně.On má vychytaný i jakou houbu pro kterýho brouka.Nejsnažší co radí je hlíva plicní(nějakej choroš ještě snazší) a očkuje do bukovech pilin.Takže nejlepší informace o pěstování hlívy na houbařskym webu.Chystám se taky pěstovat ,ale bojim se že udržet maximální čistotu bude největší kámen úrazu.
Pár info na http://www.bugnation.co.uk/viewtopic.php?f=20&t=55470&hilit=kinshi&start=70
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.19
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ten Daniel to má zmáknutý dobře.Na tom youtube to je popsaný perfektně.On má vychytaný i jakou houbu pro kterýho brouka.Nejsnažší co radí je hlíva plicní(nějakej choroš ještě snazší) a očkuje do bukovech pilin.Takže nejlepší informace o pěstování hlívy na houbařskym webu.Chystám se taky pěstovat ,ale bojim se že udržet maximální čistotu bude největší kámen úrazu.
Pár info na http://www.bugnation.co.uk/viewtopic.php?f=20&t=55470&hilit=kinshi&start=70
No ta angličtina právě... Zkusím to teda nějak přelouskat.. To pěstování hlív na našich stránkách jsem zkoumal, shodou okolností mám objednanou
tu hlivu plicní, jedna se o 500g balení satby do slámy. Já právě zvažuji 2 možnosti, jednak zamenit tu slámu za ty piliny nebo za bílý trouch co používám pro chov. Tak nevím co zvolit?
Neregistrovaný uživatel
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.131
Nemám to úplně vychytaný ale myslim že sláma protože je výživnější jak piliny.proto se do pilin přidává pšeničná , sojová mouka nebo půl na půl.asi kilo na 5kg pilin a tim je zajištěno dost pro podhoubí.
On zalije horkou vodou(6 l) s rozpuštěnym glutaminem(5g) bukový pelety (5kg), nechá vychladnout ,promýchá s moukou (1kg), nacpe do sklenic/pytlů a dá vysterilizovat do pařáku(jako když děláš kompot).Vychladlý sklenice naočkuje kulturou,dirku utěsní vatou nebo prodyšnou náplastí a je to.v teple kolem 25 stupňů by to mělo prorůst za 2-3 měsíce.
https://www.youtube.com/watch?v=DL3kHksdak8 ja mam zas problem s němčinou
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.131
A trouch nevim jestli je vhodnej.Protože strouchnivělý dřevo je už častečně rozložený houbama.
Takže ja bych zvolil piliny nebo brikety.lisovaný čistě z buku bez pojiv.lisujou i s příměsí kůry jehličnanů aby držely pohromadě ale to je taky nevhodné.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.19
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nemám to úplně vychytaný ale myslim že sláma protože je výživnější jak piliny.proto se do pilin přidává pšeničná , sojová mouka nebo půl na půl.asi kilo na 5kg pilin a tim je zajištěno dost pro podhoubí.
On zalije horkou vodou(6 l) s rozpuštěnym glutaminem(5g) bukový pelety (5kg), nechá vychladnout ,promýchá s moukou (1kg), nacpe do sklenic/pytlů a dá vysterilizovat do pařáku(jako když děláš kompot).Vychladlý sklenice naočkuje kulturou,dirku utěsní vatou nebo prodyšnou náplastí a je to.v teple kolem 25 stupňů by to mělo prorůst za 2-3 měsíce.
https://www.youtube.com/watch?v=DL3kHksdak8 ja mam zas problem s němčinou
aha to je procedura teda, já jelikož se jedná o naši hlivu, smicham satbu s trouchem, dám do tmavého místa při pokojové teplotě v nějakým průhledným boxu s větráním přes šířku ve vatu jak pisete. Nevidím v tom problém, až to poroste naserviruji larvam a bude. Pokud se dodrží vlhkost a teplota... Však u násv přírodě běžné hlivy parazitují na trouchnivych bucich tj proč ne doma.. Co myslíte?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.131
Než proroste dřevo chvíli trvá.Naočkovaná kultura na špalcích davá delší sklizeň ale za delší dobu než na slámě(pilinách)viz.pěstování hlívy v různých médiich.Špalky očkuje Daniel jen na výrobu trouchu.To ale trvá 2-3 roky než proroste podhoubí špalkem(záleží na průměru špalku).
A zrouchnivělé dřevo už je napadené nejakým podhoubím , tak nevim jak se rozjede hlíva na již kolonizovaném dřevě.Lepší bude čerstvé/suché.Pouze teorie , praxi zmáklou nemám.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.19
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Než proroste dřevo chvíli trvá.Naočkovaná kultura na špalcích davá delší sklizeň ale za delší dobu než na slámě(pilinách)viz.pěstování hlívy v různých médiich.Špalky očkuje Daniel jen na výrobu trouchu.To ale trvá 2-3 roky než proroste podhoubí špalkem(záleží na průměru špalku).
A zrouchnivělé dřevo už je napadené nejakým podhoubím , tak nevim jak se rozjede hlíva na již kolonizovaném dřevě.Lepší bude čerstvé/suché.Pouze teorie , praxi zmáklou nemám.
To máte asi pravdu, teď jde o to zda-li hlíva porazí ostatní houby a plísně nacházející se v trouchu.. vyzkousim a uvidím... Teď mám v hlavě ty bukove piliny, to bude asi nejlepší volba , nedokážu si představit že larvy jedí slámu Teď je otázka za jak dlouho budou piliny hotové a taky jak dlouho můžeme kolonizovany substrat uchovávat aby byl dostatečně vyzivny ...