Kinshi - kde sehnat v ČR?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

4.8.2014 10:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.65

Sháním, poradí někdo?

Neregistrovaný uživatel

13.8.2014 15:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.209

Zdravím... Myslím že u nás hledat kinshi je zbytečné. Lepší bude kouknout se do zahraničí http://www.wirbellose-online.de/index.php nebo http://www.beetlebeetle.ch/ . Můžete také zkusit http://titan.insectweb.org/beetleshop/index.htm a něco o výrobě je tady http://m.youtube.com/user/danielambuehl1. Doufám že to bude stačit smajlík

Neregistrovaný uživatel

19.10.2014 22:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.19

A co podhoubí našich druhů dřevokazných hlív jako např ústřičná či plnícňí??? Má někdo zkušenost? Děkuji smajlík

Neregistrovaný uživatel

20.10.2014 09:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.131

Ten Daniel to má zmáknutý dobře.Na tom youtube to je popsaný perfektně.On má vychytaný i jakou houbu pro kterýho brouka.Nejsnažší co radí je hlíva plicní(nějakej choroš ještě snazší) a očkuje do bukovech pilin.Takže nejlepší informace o pěstování hlívy na houbařskym webu.Chystám se taky pěstovat ,ale bojim se že udržet maximální čistotu bude největší kámen úrazu.smajlík
Pár info na http://www.bugnation.co.uk/viewtopic.php?f=20&t=55470&hilit=kinshi&start=70

Neregistrovaný uživatel

20.10.2014 10:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.19

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ten Daniel to má zmáknutý dobře.Na tom youtube to je popsaný perfektně.On má vychytaný i jakou houbu pro kterýho brouka.Nejsnažší co radí je hlíva plicní(nějakej choroš ještě snazší) a očkuje do bukovech pilin.Takže nejlepší informace o pěstování hlívy na houbařskym webu.Chystám se taky pěstovat ,ale bojim se že udržet maximální čistotu bude největší kámen úrazu.smajlík
Pár info na http://www.bugnation.co.uk/viewtopic.php?f=20&t=55470&hilit=kinshi&start=70

No ta angličtina právě... smajlíksmajlík Zkusím to teda nějak přelouskat.. To pěstování hlív na našich stránkách jsem zkoumal, shodou okolností mám objednanou
tu hlivu plicní, jedna se o 500g balení satby do slámy. Já právě zvažuji 2 možnosti, jednak zamenit tu slámu za ty piliny nebo za bílý trouch co používám pro chov. Tak nevím co zvolit?

Neregistrovaný uživatel

20.10.2014 12:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.131

Nemám to úplně vychytaný ale myslim že sláma protože je výživnější jak piliny.proto se do pilin přidává pšeničná , sojová mouka nebo půl na půl.asi kilo na 5kg pilin a tim je zajištěno dost pro podhoubí.
On zalije horkou vodou(6 l) s rozpuštěnym glutaminem(5g) bukový pelety (5kg), nechá vychladnout ,promýchá s moukou (1kg), nacpe do sklenic/pytlů a dá vysterilizovat do pařáku(jako když děláš kompot).Vychladlý sklenice naočkuje kulturou,dirku utěsní vatou nebo prodyšnou náplastí a je to.v teple kolem 25 stupňů by to mělo prorůst za 2-3 měsíce.
https://www.youtube.com/watch?v=DL3kHksdak8 ja mam zas problem s němčinou smajlík

Neregistrovaný uživatel

20.10.2014 12:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.131

A trouch nevim jestli je vhodnej.Protože strouchnivělý dřevo je už častečně rozložený houbama.
Takže ja bych zvolil piliny nebo brikety.lisovaný čistě z buku bez pojiv.lisujou i s příměsí kůry jehličnanů aby držely pohromadě ale to je taky nevhodné.

Neregistrovaný uživatel

20.10.2014 12:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.19

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nemám to úplně vychytaný ale myslim že sláma protože je výživnější jak piliny.proto se do pilin přidává pšeničná , sojová mouka nebo půl na půl.asi kilo na 5kg pilin a tim je zajištěno dost pro podhoubí.
On zalije horkou vodou(6 l) s rozpuštěnym glutaminem(5g) bukový pelety (5kg), nechá vychladnout ,promýchá s moukou (1kg), nacpe do sklenic/pytlů a dá vysterilizovat do pařáku(jako když děláš kompot).Vychladlý sklenice naočkuje kulturou,dirku utěsní vatou nebo prodyšnou náplastí a je to.v teple kolem 25 stupňů by to mělo prorůst za 2-3 měsíce.
https://www.youtube.com/watch?v=DL3kHksdak8 ja mam zas problem s němčinou smajlík

aha to je procedura teda, já jelikož se jedná o naši hlivu, smicham satbu s trouchem, dám do tmavého místa při pokojové teplotě v nějakým průhledným boxu s větráním přes šířku ve vatu jak pisete. Nevidím v tom problém, až to poroste naserviruji larvam a bude. Pokud se dodrží vlhkost a teplota... Však u násv přírodě běžné hlivy parazitují na trouchnivych bucich tj proč ne doma.. Co myslíte?

Neregistrovaný uživatel

20.10.2014 15:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.131

Než proroste dřevo chvíli trvá.Naočkovaná kultura na špalcích davá delší sklizeň ale za delší dobu než na slámě(pilinách)viz.pěstování hlívy v různých médiich.Špalky očkuje Daniel jen na výrobu trouchu.To ale trvá 2-3 roky než proroste podhoubí špalkem(záleží na průměru špalku).
A zrouchnivělé dřevo už je napadené nejakým podhoubím , tak nevim jak se rozjede hlíva na již kolonizovaném dřevě.Lepší bude čerstvé/suché.Pouze teorie smajlík, praxi zmáklou nemám.

Neregistrovaný uživatel

20.10.2014 22:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.19

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Než proroste dřevo chvíli trvá.Naočkovaná kultura na špalcích davá delší sklizeň ale za delší dobu než na slámě(pilinách)viz.pěstování hlívy v různých médiich.Špalky očkuje Daniel jen na výrobu trouchu.To ale trvá 2-3 roky než proroste podhoubí špalkem(záleží na průměru špalku).
A zrouchnivělé dřevo už je napadené nejakým podhoubím , tak nevim jak se rozjede hlíva na již kolonizovaném dřevě.Lepší bude čerstvé/suché.Pouze teorie smajlík, praxi zmáklou nemám.

To máte asi pravdu, teď jde o to zda-li hlíva porazí ostatní houby a plísně nacházející se v trouchu.. vyzkousim a uvidím... Teď mám v hlavě ty bukove piliny, to bude asi nejlepší volba , nedokážu si představit že larvy jedí slámu smajlík Teď je otázka za jak dlouho budou piliny hotové a taky jak dlouho můžeme kolonizovany substrat uchovávat aby byl dostatečně vyzivny ...smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík