Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

10.4.2006 20:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.170.1

Nevíte někdo kdo se zabívá preparací sklípkanů?Myslím jak uhynulé kusy, tak svlečky. Předem děkuji za jakoukoli radu, či kontakt. Vím, že se tímto zabíval pan Rudolf Semanský, ale bohužel již na něho nemám kontakt. Zbyněk

Neregistrovaný uživatel

11.4.2006 09:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.201

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nevíte někdo kdo se zabívá preparací sklípkanů?Myslím jak uhynulé kusy, tak svlečky. Předem děkuji za jakoukoli radu, či kontakt. Vím, že se tímto zabíval pan Rudolf Semanský, ale bohužel již na něho nemám kontakt. Zbyněk

Na svlečce neni co preparovat. A u sklípkana to zvádneš snad sám, ne? Stačí když rozřízneš abdomen - ze spodu a co nejmenší řez, vyndáš co nejvíc vnitřností. Potom vycpeš a napustíš. U velkých druhů jde otevřít ze spodu i karapax.

Neregistrovaný uživatel

11.4.2006 13:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.107

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nevíte někdo kdo se zabívá preparací sklípkanů?Myslím jak uhynulé kusy, tak svlečky. Předem děkuji za jakoukoli radu, či kontakt. Vím, že se tímto zabíval pan Rudolf Semanský, ale bohužel již na něho nemám kontakt. Zbyněk

Zavoleete mi na tel. 605 183 187 a muzeme se pobavit na tema jak preparuji ja.

Neregistrovaný uživatel

11.4.2006 18:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.170.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Na svlečce neni co preparovat. A u sklípkana to zvádneš snad sám, ne? Stačí když rozřízneš abdomen - ze spodu a co nejmenší řez, vyndáš co nejvíc vnitřností. Potom vycpeš a napustíš. U velkých druhů jde otevřít ze spodu i karapax.

Děkuji za odpověďi. Ono se to krásně píše, ale hůře dělá... Samozřejmě jsem to také zkoušel, ale výsledek zdaleka neodpovídal představám.. Pan Semanský preparoval sklípkany skutečně na profesionální úrovni. Mám od něho pár kusů. Mezi nejkrásnější patří Poecilotheria regalis. Je až neuvěřitelné s jakou přesností dokázal vypnout abdoben. Od živého k nerozeznání. Od té doby jsem nic podobného neviděl. Krom toho účtoval cca 300,-Kč (komplet zarámované). Nevíte o někom kdo by si tímto přivydělával? Zbyněk

Neregistrovaný uživatel

11.4.2006 19:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.201

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Děkuji za odpověďi. Ono se to krásně píše, ale hůře dělá... Samozřejmě jsem to také zkoušel, ale výsledek zdaleka neodpovídal představám.. Pan Semanský preparoval sklípkany skutečně na profesionální úrovni. Mám od něho pár kusů. Mezi nejkrásnější patří Poecilotheria regalis. Je až neuvěřitelné s jakou přesností dokázal vypnout abdoben. Od živého k nerozeznání. Od té doby jsem nic podobného neviděl. Krom toho účtoval cca 300,-Kč (komplet zarámované). Nevíte o někom kdo by si tímto přivydělával? Zbyněk

Popisuju jen to co sám dělám, takže taky vim jak je to pracný, správně vyplnit a vypnout abdomen je něco jako umění a náhoda. Jinak to zase tak strašné neni. Preparovat takovou kudlanku, lupenitku nebo pakobylku je horší. Pokud si vzla 300,- i s krabicí tak to dělá opravdu levně. Já si tím nepřividělávám a ani nemam poslední dobou čas, navíc jsem rád když vypreparuju svoje a mam od toho na čas klid, je to hrozně piplavá práce mnohdy na pár hodin.

Neregistrovaný uživatel

11.4.2006 19:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.170.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Popisuju jen to co sám dělám, takže taky vim jak je to pracný, správně vyplnit a vypnout abdomen je něco jako umění a náhoda. Jinak to zase tak strašné neni. Preparovat takovou kudlanku, lupenitku nebo pakobylku je horší. Pokud si vzla 300,- i s krabicí tak to dělá opravdu levně. Já si tím nepřividělávám a ani nemam poslední dobou čas, navíc jsem rád když vypreparuju svoje a mam od toho na čas klid, je to hrozně piplavá práce mnohdy na pár hodin.

On už to bohužel asi nedělá. Nechával jsem si od něho preparovat sklípkany před cca 7 lety. Chtěl jsem objednat i další, ale pak jsem na něho ztratil kontakt. Dnes již bohužel nevím o nikom kdo by to dělal. Pokud by náhodou někdo věděl, dejte mi prosím kontakt buď prostřednictvím této diskuse, nebo na mail Zbyny@seznam.cz. Děkuji za odpovědi... Zbyněk

Přidejte reakci

Přidat smajlík