Barva trouchu-rozdíl bílý vs.červený trouch

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

11.2.2008 09:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.170.171

Chci se optat proč je doporučován převážně bílý trouch do chovných substrátů pro ,,brouky". Co je špatného/horšího na červeném trouchu?
Vím , že barva je dáná druhem hub které rozkládají dřevo. Je červený trouch méně výživný, nebo jak to je?
Děkuji

Neregistrovaný uživatel

22.2.2008 00:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.100

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Chci se optat proč je doporučován převážně bílý trouch do chovných substrátů pro ,,brouky". Co je špatného/horšího na červeném trouchu?
Vím , že barva je dáná druhem hub které rozkládají dřevo. Je červený trouch méně výživný, nebo jak to je?
Děkuji

Pokusím se o reakci - podle mě nejde jen o barvu trouchu, ale hlavně o to, z jakého je to dřeva. Zatím podle mých zkušeností je opravdu ideální bílý, nebo šedý, nebo nažloutlý trouch bukový nebo dubový. Používám také trouch z velmi staré lípy. U vyloženě červeného trouchu se mi zdá odlišná i struktura, jakoby nebyla správně rozpadlá. Myslím si, že načervenalý trouch by nemusel vadit u dřeva ovocných stromů. Pokud ale hledám v přírodě substrát pro exotické druhy, tak se červenému trouchu vyhýbám. Pro domácí druhy by to vadit nemuselo. T. V.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2008 00:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.38

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pokusím se o reakci - podle mě nejde jen o barvu trouchu, ale hlavně o to, z jakého je to dřeva. Zatím podle mých zkušeností je opravdu ideální bílý, nebo šedý, nebo nažloutlý trouch bukový nebo dubový. Používám také trouch z velmi staré lípy. U vyloženě červeného trouchu se mi zdá odlišná i struktura, jakoby nebyla správně rozpadlá. Myslím si, že načervenalý trouch by nemusel vadit u dřeva ovocných stromů. Pokud ale hledám v přírodě substrát pro exotické druhy, tak se červenému trouchu vyhýbám. Pro domácí druhy by to vadit nemuselo. T. V.

půjde nepochybně o jiný způsob rozkladu dřevní hmoty, ale že by se odlišovaly barvou druhy dřeva to určitě ne, jednou sem bral červenej i bílej trouch z jediného dubového kmene.
Co se týče výživnosti nebo "chutnosti" tak nemohu sloužit,krmívám směsí všeho :)
Nery

Přidejte reakci

Přidat smajlík