Neregistrovaný uživatel

Začínám s chovem mnohonožek a zlatohlávků. Mám zdroj kvalitní dubové a bukové hrabanky. Zajímalo by mě, jak ji co nejjednodušeji upravit, aby byla použitelná.
Zatím jsem slyšel dva postupy:
1. Za vlhka nakrájet (případně - chceme-li jemnější - projet v mixéru) a vypařit (třeba v mikrovlnce).
2. Úplně vysušit, rukama nadrtit a před použitím navlhčit a vypařit.
Používáte nějaký jiný postup? Který z nich považujete za nejvhodnější?
Děkuji za odpovědi.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Začínám s chovem mnohonožek a zlatohlávků. Mám zdroj kvalitní dubové a bukové hrabanky. Zajímalo by mě, jak ji co nejjednodušeji upravit, aby byla použitelná.
Zatím jsem slyšel dva postupy:
1. Za vlhka nakrájet (případně - chceme-li jemnější - projet v mixéru) a vypařit (třeba v mikrovlnce).
2. Úplně vysušit, rukama nadrtit a před použitím navlhčit a vypařit.
Používáte nějaký jiný postup? Který z nich považujete za nejvhodnější?
Děkuji za odpovědi.
krájet, nebo drtit hrabanku, je zbytečné. Stačí jí jenom nechat projet horkou parou, aby byly zahubeni škudci.....
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
krájet, nebo drtit hrabanku, je zbytečné. Stačí jí jenom nechat projet horkou parou, aby byly zahubeni škudci.....
Díky za odpověď. To rozmělnění hrabanky na menší kousky potřebuji nejen kvůli vzhledu (substrát není tak "rozcuchaný") a kvůli snazší kontrole živočichů, ale také proto, aby hrabanka tak rychle nevysychala. Topím zespoda a "surová" hrabanka až příliš dobře "větrá".