Hrabanka - jak ji upravit?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

7.12.2004 10:24
Neregistrovaný uživatel

Začínám s chovem mnohonožek a zlatohlávků. Mám zdroj kvalitní dubové a bukové hrabanky. Zajímalo by mě, jak ji co nejjednodušeji upravit, aby byla použitelná.
Zatím jsem slyšel dva postupy:
1. Za vlhka nakrájet (případně - chceme-li jemnější - projet v mixéru) a vypařit (třeba v mikrovlnce).
2. Úplně vysušit, rukama nadrtit a před použitím navlhčit a vypařit.
Používáte nějaký jiný postup? Který z nich považujete za nejvhodnější?
Děkuji za odpovědi.

Neregistrovaný uživatel

10.12.2004 21:35
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Začínám s chovem mnohonožek a zlatohlávků. Mám zdroj kvalitní dubové a bukové hrabanky. Zajímalo by mě, jak ji co nejjednodušeji upravit, aby byla použitelná.
Zatím jsem slyšel dva postupy:
1. Za vlhka nakrájet (případně - chceme-li jemnější - projet v mixéru) a vypařit (třeba v mikrovlnce).
2. Úplně vysušit, rukama nadrtit a před použitím navlhčit a vypařit.
Používáte nějaký jiný postup? Který z nich považujete za nejvhodnější?
Děkuji za odpovědi.

krájet, nebo drtit hrabanku, je zbytečné. Stačí jí jenom nechat projet horkou parou, aby byly zahubeni škudci.....

Neregistrovaný uživatel

11.12.2004 09:16
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
krájet, nebo drtit hrabanku, je zbytečné. Stačí jí jenom nechat projet horkou parou, aby byly zahubeni škudci.....

Díky za odpověď. To rozmělnění hrabanky na menší kousky potřebuji nejen kvůli vzhledu (substrát není tak "rozcuchaný") a kvůli snazší kontrole živočichů, ale také proto, aby hrabanka tak rychle nevysychala. Topím zespoda a "surová" hrabanka až příliš dobře "větrá".

Přidejte reakci

Přidat smajlík