navel
napsal(a):
Ahojky, chtěla bych se zeptat chovatelů křečků syrských kolik se jim nejvíc narodilo mláďat od jedné samičky + kolik jich z toho počtu odchovala. Díky Hanka
Ahoj Hanko, nasi krecci meli vzdy nejvic mladat osm, i pri vydatnem krmeni a opatrnosti se obcas stalo, ze jich odchovaly tak sest.
bubla
napsal(a):
Ahoj Hanko, nasi krecci meli vzdy nejvic mladat osm, i pri vydatnem krmeni a opatrnosti se obcas stalo, ze jich odchovaly tak sest.
Díky za odpověd
Já se ptala proto, že se nám ted narodil 15-ti hlavý vrh. V minulém vrhu téže samičky a jiného samce bylo 13 narozených, 13 odstavených. Sestře této samičky se narodilo 13 mláďat v prvním vrhu (u jiného chovatele). Nechala jsem si z prvního vrhu samičku - zajímalo by mě jestli i ona bude mít takto početné a bezproblémové vrhy.
Ostatní naše samičky mívají také tak kolem 6 - 8. mláďat
Poprosím i další chovatele o podělení se o vlastní zkušenosti :)
Hanka
navel
napsal(a):
Díky za odpověd
Já se ptala proto, že se nám ted narodil 15-ti hlavý vrh. V minulém vrhu téže samičky a jiného samce bylo 13 narozených, 13 odstavených. Sestře této samičky se narodilo 13 mláďat v prvním vrhu (u jiného chovatele). Nechala jsem si z prvního vrhu samičku - zajímalo by mě jestli i ona bude mít takto početné a bezproblémové vrhy.
Ostatní naše samičky mívají také tak kolem 6 - 8. mláďat
Poprosím i další chovatele o podělení se o vlastní zkušenosti :)
Hanka
Dobrý den Hanko,
naše "Meruňka" získaná od pana Harta z Brna porodila několik mláďat (nemohu říct, zda jich bylo více, než pak následně odchovaných, protože jsem jí do pelíšku nelezla a pohledem se ta kupa spočítat nedala) z toho odchovala 15 mláďat - samozřejmě z toho jednoho vrhu. Jedno mládě bylo viditelně slabší, ale přežilo a následně to dohnalo... Velice mě to překvapilo, i když tato samice je už od pohledu obrovská.
Další křečice odchovala mláďat 10, všechna byla cca stejně velká, žádné slabší.
Od této doby ale již křečky syrské nemnožím.
Taky je asi jiné, když má křečice již za sebou třeba několik vrhů, u těch našich to byl první vrh, kdy jim bylo cca 5 měsíců a dále jsem je již nepřipouštěla, takže nemohu ani říct, zda tato mnohopočetnost mláďat by byla zachována i v dalších vrzích.
PS. Dle fotek máte krásná zvířata, často jsem na Vašich stránkách, tak jen tak dál!
Přeji hodně chovatelských úspěchů!!!
S pozdravem
M. Štrbáková
navel
napsal(a):
Ahojky, chtěla bych se zeptat chovatelů křečků syrských kolik se jim nejvíc narodilo mláďat od jedné samičky + kolik jich z toho počtu odchovala. Díky Hanka
Tak u nás jich z 15-ti zůstalo 8, ale zato jsou nádherně veliká a máme tam i odd-eye (různooké)