Velké dospělé morče a mládě potkana.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.5.2008 14:27

Co si o tom myslíte?Nastanou konflikty v dospělosti Potkana?Předpokládám ,že ano,ale zase hlodá taková ta pohádka,že si na sebe zvyknou a budou Ti "největší kamarádi na život a na smrt"Jen mě zajímá Váš názor,nikdo tu neříkal,že bych to tak měla

30.5.2008 14:31

markemic napsal(a):
Co si o tom myslíte?Nastanou konflikty v dospělosti Potkana?Předpokládám ,že ano,ale zase hlodá taková ta pohádka,že si na sebe zvyknou a budou Ti "největší kamarádi na život a na smrt"Jen mě zajímá Váš názor,nikdo tu neříkal,že bych to tak měla

Rozhodně nechovat společně. Jednou potkanovi ,,rupne v bedně" a máte po morčeti. Mj. si stejně budou rozumět mnohem méně než potkan-potkan a morče-morče

30.5.2008 14:52

andelaskoloudova napsal(a):
Rozhodně nechovat společně. Jednou potkanovi ,,rupne v bedně" a máte po morčeti. Mj. si stejně budou rozumět mnohem méně než potkan-potkan a morče-morče

Tak to je samozřejméVždycky si rozumí nejvíc rodově stejná zvířata.Co se týče "rupnutí v bedně" tak to už jsme zažili mockrát ,jakože se potkani prokousali a dostali k osmákům...Ale zajímalo mě jestli tu měl třeba někdo vyjímku a tato dvě zvířata choval dohromadya rozuměli si

30.5.2008 14:54

markemic napsal(a):

Za předpokladu, že je budete krmit absolutně odděleně (protože mají jiné potravinové nároky), ubikace bude tak velká, aby tam mělo morče dost místa na běhání a potkan dost místa na šplhání, tak si na sebe mohou zvyknout ve smyslu, že by se vzájemně tolerovali. Jenže si nikdy nebudou pořádně rozumět, protože morče má slovník zcela odlišný od potkana.
Prakticky je to totéž jako nechat bydlet pohromadě krávu a vlka.

2.6.2008 08:28

utahraptor napsal(a):
Za předpokladu, že je budete krmit absolutně odděleně (protože mají jiné potravinové nároky), ubikace bude tak velká, aby tam mělo morče dost místa na běhání a potkan dost místa na šplhání, tak si na sebe mohou zvyknout ve smyslu, že by se vzájemně tolerovali. Jenže si nikdy nebudou pořádně rozumět, protože morče má slovník zcela odlišný od potkana.
Prakticky je to totéž jako nechat bydlet pohromadě krávu a vlka.

Já bych to tedy rozhodně neriskovala, protože mě jeden divoký potkan zakousl bohužel dvě morčata.

26.6.2008 16:34
deaf lukas

XXX.XXX.235.19

cervel napsal(a):
Já bych to tedy rozhodně neriskovala, protože mě jeden divoký potkan zakousl bohužel dvě morčata.

Potkani mají přirozené lovecké pudy a proto bych nedoporučoval dát s morčátkama v kleci. Ale pokud jsou na volném pohybu tak jo, ale raději pod dozorem. Když potkan útočí morčátku tak morčátko má šanci k utěku před potkana.
Slyšel jsem, že známý dal králíka do klece, kde bydlely potkánky. Tak po brzké pár minutách králík byl mrtvý...

Přidejte reakci

Přidat smajlík