kaya
napsal(a):
My máme velkou klec a je taková prázdná, a aby se prcek nenudil tak bych mu tam ráda vyrobila nějakou zábavu. A čekám a čekám a čekám......
Zdravím :)
fotkou se teda nepochlubím, ale naspoň písnu. Zkoušela jsem dát morčíkům prolézací trubky z umaratu a z role od koberce, moc se jim to líbilo, ale jednak je využívali víceméně jen ke spánku, jednak došlo (po letech používání ovšem) k jednomu ošklivému úrazu, takže jsem je odebrala. Nechala jsem jim na lezení pár větších kamenů, taky se tím docela zabaví a navíc si obrušují drápky. Žádnou jinou zábavu (zkoušela jsem houpací "postýlky", jak se dělají pro králíky, domečer s rampou, aby se dalo na střechu...) nevyužívají, ale možná mám jen moc líná morčata. když je pustím po pokoji, taky akorát hledí prozkoumat, kam by se dalo zalézt a dát si dvacet. Jedinou větší aktivitu jeví venku na pastvě (velmi aktivní zdrhání z ohrádky), ale na zimu mají smůlu.
zelvickahanka
napsal(a):
Zdravím :)
fotkou se teda nepochlubím, ale naspoň písnu. Zkoušela jsem dát morčíkům prolézací trubky z umaratu a z role od koberce, moc se jim to líbilo, ale jednak je využívali víceméně jen ke spánku, jednak došlo (po letech používání ovšem) k jednomu ošklivému úrazu, takže jsem je odebrala. Nechala jsem jim na lezení pár větších kamenů, taky se tím docela zabaví a navíc si obrušují drápky. Žádnou jinou zábavu (zkoušela jsem houpací "postýlky", jak se dělají pro králíky, domečer s rampou, aby se dalo na střechu...) nevyužívají, ale možná mám jen moc líná morčata. když je pustím po pokoji, taky akorát hledí prozkoumat, kam by se dalo zalézt a dát si dvacet. Jedinou větší aktivitu jeví venku na pastvě (velmi aktivní zdrhání z ohrádky), ale na zimu mají smůlu.
No jo morčata budou v tomhle všechna asi dosti podobná...aspoň jste mi vnukla nápad ,dám jim tam nějaký pěkný kámen,aby obrušovali a nemuseli jsme pořád stříhat
kaya
napsal(a):
Můžete ukázat nějaké průlezky a jiné zábavy pro morčata? Děkuji.
Tak já letos úplně obnovila chov, protože sem měla problémy se seznamováním a tak mám 2 malé slečny.A obě srší energií a mládím a bez hraček a zábavy by asi moc nedováděly Na videu uvidíte, že téměř cokoli postačí jako hračka :-)Samozřejmě vše musí být dobře postavené nebo zapřené, aby to na morčátka nespadlo, nebo jinak neublížilo!
Natočila jsem je při jejich každodenní aktivitě:
http://www.stream.cz /video/9/209129-mladi-vpred-metaxa-a-chilli
(mezera za cz )
klafus
napsal(a):
Tak já letos úplně obnovila chov, protože sem měla problémy se seznamováním a tak mám 2 malé slečny.A obě srší energií a mládím a bez hraček a zábavy by asi moc nedováděly Na videu uvidíte, že téměř cokoli postačí jako hračka :-)Samozřejmě vše musí být dobře postavené nebo zapřené, aby to na morčátka nespadlo, nebo jinak neublížilo!
Natočila jsem je při jejich každodenní aktivitě:
http://www.stream.cz /video/9/209129-mladi-vpred-metaxa-a-chilli
(mezera za cz )
Jsou někdy až až aktivní
klafus
napsal(a):
Jsou někdy až až aktivní
Ale to neznamená, že neumí odpočívat
klafus
napsal(a):
Ale to neznamená, že neumí odpočívat
Naopak po pořádném běhání je nutný pořádný odpočinek
No jo tak je ještě hřeje mládí, ale když jim budu udržovat linii a nevypasu je do kuliček, tak by jim to třeba mohlo vydržet až do důchodu.
No sem na ně zvědavá, až je půstím do trávy, to budou zřejmě mety