zviratkomilacek
napsal(a):
Ahoj,napadla mě taková hlouá věc-pes se očkuje,kočka se očkuje,kamarád jel na očkování i s králíkem........
Tak není důležité očkovat i osmáky a činčilly?
Já vím,je to hloupý dotaz ale zajímá mě to...Dě+kuju za odpovědi.....
Dobrý den,
Osmáky ani činčily očkovat netřeba,jsou chováni v bytech kde je minimalní riziko se nakazit nějákou nemocí...Králíci se většinou očkují proti myxomatóze tvz."králíčímu moru"tuším že ho přenášejí infikovaní komáři.
Chimorin
chimorin
napsal(a):
Dobrý den,
Osmáky ani činčily očkovat netřeba,jsou chováni v bytech kde je minimalní riziko se nakazit nějákou nemocí...Králíci se většinou očkují proti myxomatóze tvz."králíčímu moru"tuším že ho přenášejí infikovaní komáři.
Chimorin
Dobrý den, z vašeho příspěvku vyplývá, že myxomatóza a králíčí mor je totéž onemocnění. Ale jde o dvě různé choroby, i když na přenosu obou se podílí komár a obě jsou virového původu. Králičí mor, jinak také hemoragické onemocnění králíků, je způsoben Calicivirem, probíhá velmi rychle a králík umírá do 24 hodin, většinou s charakteristickým krvavým výtokem u nosu. Myxomatóza je způsobena Poxvirem, projevuje se edémy víček a uší, k úhynu dochází za jeden až dva týdny v důsledku absolutního vyhubnutí a oslabení organismu.
Očkovat lze na obě choroby najednou, nebo zvlášť.
Zdena