Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.8.2009 00:14
mairen

XXX.XXX.50.200

Chtěla bych se zeptat, jestli se tu najde někdo, kdo by mi poradil ohledně těchto myšek. Viděla jsem je nedávno ve zverimexu a na první pohled se do nich zamilovala. Je možné chovat jen jednu myšku jen tak na mazlení? A může být v přepravce nebo kleci, nebo musí být jen v akvárku? A vadí myškám častější stěhování? Moje situace je taková, že přes týden studuji a bez zvířátka se mi stýská, domů se vracím na víkendy, takže bych nejspíš musela brávat myšku s sebou. Ještě by mě zajímalo, jaké jsou ty jejích bodlinky? Dají se hladit, nebo píchají jako ježci? Díky moc za odpovědi

10.8.2009 13:25
bendyl

XXX.XXX.226.9

mairen napsal(a):
Chtěla bych se zeptat, jestli se tu najde někdo, kdo by mi poradil ohledně těchto myšek. Viděla jsem je nedávno ve zverimexu a na první pohled se do nich zamilovala. Je možné chovat jen jednu myšku jen tak na mazlení? A může být v přepravce nebo kleci, nebo musí být jen v akvárku? A vadí myškám častější stěhování? Moje situace je taková, že přes týden studuji a bez zvířátka se mi stýská, domů se vracím na víkendy, takže bych nejspíš musela brávat myšku s sebou. Ještě by mě zajímalo, jaké jsou ty jejích bodlinky? Dají se hladit, nebo píchají jako ježci? Díky moc za odpovědi

Ahojky, jednu myšku samostatně chovat lze, ale moc nadšená z toho nebude, spokojenější je pokud má alespoň jednoho společníka svého druhu. Pokud nechceš mladé tak stejného pohlaví - konflikty většinou nemívají. Ochočitelná je, ale poměrně těžko a nikdy to nebude úplný mazel. Nechá na sebe šáhnout a vezme si něco dobrého z ruky, ale to je asi tak vše. Navíc pokud už je toto zvíře starší (mláďata mají srst šedou, dospělí pískově hnědou) a ještě k tomu ze zverimexu tak bych si příliš velké naděje nedávala. Myši bodlinaté mají rády teplo - vhodné je instalovat do terária žárovku pod kterou se nahřívají. Akvárium si myslím že je nevhodné, myšky umí dobře skákat, takže bys jej musela mít zakryté. Buď tedy VĚTŠÍ klec, nebo si nechat zbudovat terárko třeba ze staré skříňky a do dvířek dát pletivo (nemusí být moc velká na výšku, spíš na délku - ať mají víc prostoru na běhání, plus nějakou větev umístěnou horizontálně) Velkou výhodou je, že tyto myšky prakticky nepáchnou. Stěhování by asi snesla, ale bude to pro ni dost velký stres. Jinak bodlinky jsou lehce tuhé, ale nebodají, takže hladit se v pohodě dá. Opatrně na ocásek, jsou na něj háklivé a může se jim odloupnout kůžička při neopatrné manipulaci - pokud za něj zvedáš, tak až u kořene, ale lepší je si ji podebrat na ruku nebo do nějaké misky :-). Myšky bodlinaté jsou zajímavá zvířátka, ale spíš na koukání než na mazlení, takže pokud chceš spíš mazla, tak bych doporučila něco jiného - osmáka, potkana nebo třeba pískomila.
ještě přihodím foto 2 dny starého mláděta a dospělé myšky.

10.8.2009 13:26
bendyl

XXX.XXX.226.9

mairen napsal(a):

Dospělá a mimčo

11.8.2009 21:11
samyasa

XXX.XXX.66.163

bendyl napsal(a):
Dospělá a mimčo

Jo,ale to platí jenom pro A.dimidiatus. Ostatní druhy jsou často dost odlišné. Některé neochočíš ani na to hlazení, popř. nemůžeš chovat více samců pohromadě. tady je článek http://www.myzoo. estranky.cz/clanky/savci/ bodlinatky-rodu-acomys jsou tam 2 mezery.

Přidejte reakci

Přidat smajlík