Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.9.2009 18:29
kobliha21

XXX.XXX.70.58

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co mám dělat, když moje morče má hlavně v zadní části těla velké množství jakoby lupů? Svědí je to, chlupy se dají lehce vytáhnout. Jsou to oboje morčátka US TEDDY s pp, bohužel jsem dostala nakaženého klučíka a ten druhý se nakazil také i když nebyli spolu. Teď se jim to táhne už třičtvrtě roku.Veterináři s vodičkami a antibiotiky nic nezmohli, tak jsem vás chtěla požádat, jestli s tím nemáte nějakou zkušenost a poradíte jak ty chudinky vyléčit? Předem moc děkuji za odpovědi

11.9.2009 18:50
zelvickahanka

XXX.XXX.242.53

kobliha21 napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co mám dělat, když moje morče má hlavně v zadní části těla velké množství jakoby lupů? Svědí je to, chlupy se dají lehce vytáhnout. Jsou to oboje morčátka US TEDDY s pp, bohužel jsem dostala nakaženého klučíka a ten druhý se nakazil také i když nebyli spolu. Teď se jim to táhne už třičtvrtě roku.Veterináři s vodičkami a antibiotiky nic nezmohli, tak jsem vás chtěla požádat, jestli s tím nemáte nějakou zkušenost a poradíte jak ty chudinky vyléčit? Předem moc děkuji za odpovědi

Já používám šampon Medivet, je určený na léčbu šupinatění srst a vždy mi docela dobře zabíral. Můžete zkusit do šamponu kápnout pár kapek TeaTree Oil (od Australian Bodycare, k sehnání v lékárnách), sice je to taková "babská" rada, ale mě se osvědčil. ATB bych ale určitě nedávala, pokud nemají morčáci vysloveně druhotné infekce a hnisavá ložiska na kůži.

13.9.2009 18:17
albona

XXX.XXX.8.6

kobliha21 napsal(a):

mým klukům se takto projevují všenky....takové lupy, odlupují se a s nimi občas pustí i chlupy.... ale to by vet snad poznal.... mým pak vždycky píchne Ivomec a za chvíli je po problému....

14.9.2009 22:09
jurasek

XXX.XXX.112.250

albona napsal(a):
mým klukům se takto projevují všenky....takové lupy, odlupují se a s nimi občas pustí i chlupy.... ale to by vet snad poznal.... mým pak vždycky píchne Ivomec a za chvíli je po problému....

přejed je 3x po 14 dnech arpalitem a budou čistounký

Spelinka

5.3.2019 21:24
Spelinka

XXX.XXX.44.46

Dobry vecer, take by me zajímalo co to tedy je, totiz nase morcatko us teddy to ma uplne stejne. Stejne jako popisuje pani vyse. Byli jsme s nim i u veterinare, ten dal vzorky pod mikroskop a nic neobjevil. Dal mu vitaminovou injekci na srst, kupovali jsme navic vitamínové tycinky. Klec jsme vzali mezi cistěním savem a morce se za par dnu uzdravilo, lysinky zmizely a lupy tez. Jenze po cca měsíci a pul to má opet... Co s nim? Přikládám fotografie. Děkuji Andrea.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.3.2019 21:31
Uživatel s deaktivovaným účtem

možná roztoči. k vyšetření se musí nachytat na lepící pásku, protože běhají. v seškrabech nebo na vytrhaných chlupech dávno žádní nejsou.

Matysek21

22.11.2019 15:41
Matysek21

XXX.XXX.108.252

Dobrý den, mám taky morčátko US Teddy a má již lupy. Slyšela jsem, že někdo používá na to šampón TeaTreeOil proti lupům, i když je to pro lidi tak to někdo použil pro zvíře, neuškodí to nějak morčeti? Děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík