Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co mám dělat, když moje morče má hlavně v zadní části těla velké množství jakoby lupů? Svědí je to, chlupy se dají lehce vytáhnout. Jsou to oboje morčátka US TEDDY s pp, bohužel jsem dostala nakaženého klučíka a ten druhý se nakazil také i když nebyli spolu. Teď se jim to táhne už třičtvrtě roku.Veterináři s vodičkami a antibiotiky nic nezmohli, tak jsem vás chtěla požádat, jestli s tím nemáte nějakou zkušenost a poradíte jak ty chudinky vyléčit? Předem moc děkuji za odpovědi
kobliha21
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co mám dělat, když moje morče má hlavně v zadní části těla velké množství jakoby lupů? Svědí je to, chlupy se dají lehce vytáhnout. Jsou to oboje morčátka US TEDDY s pp, bohužel jsem dostala nakaženého klučíka a ten druhý se nakazil také i když nebyli spolu. Teď se jim to táhne už třičtvrtě roku.Veterináři s vodičkami a antibiotiky nic nezmohli, tak jsem vás chtěla požádat, jestli s tím nemáte nějakou zkušenost a poradíte jak ty chudinky vyléčit? Předem moc děkuji za odpovědi
Já používám šampon Medivet, je určený na léčbu šupinatění srst a vždy mi docela dobře zabíral. Můžete zkusit do šamponu kápnout pár kapek TeaTree Oil (od Australian Bodycare, k sehnání v lékárnách), sice je to taková "babská" rada, ale mě se osvědčil. ATB bych ale určitě nedávala, pokud nemají morčáci vysloveně druhotné infekce a hnisavá ložiska na kůži.
kobliha21
napsal(a):
mým klukům se takto projevují všenky....takové lupy, odlupují se a s nimi občas pustí i chlupy.... ale to by vet snad poznal.... mým pak vždycky píchne Ivomec a za chvíli je po problému....
Spelinka
XXX.XXX.44.46
Dobry vecer, take by me zajímalo co to tedy je, totiz nase morcatko us teddy to ma uplne stejne. Stejne jako popisuje pani vyse. Byli jsme s nim i u veterinare, ten dal vzorky pod mikroskop a nic neobjevil. Dal mu vitaminovou injekci na srst, kupovali jsme navic vitamínové tycinky. Klec jsme vzali mezi cistěním savem a morce se za par dnu uzdravilo, lysinky zmizely a lupy tez. Jenze po cca měsíci a pul to má opet... Co s nim? Přikládám fotografie. Děkuji Andrea.
Uživatel s deaktivovaným účtem
možná roztoči. k vyšetření se musí nachytat na lepící pásku, protože běhají. v seškrabech nebo na vytrhaných chlupech dávno žádní nejsou.
Matysek21
XXX.XXX.108.252
Dobrý den, mám taky morčátko US Teddy a má již lupy. Slyšela jsem, že někdo používá na to šampón TeaTreeOil proti lupům, i když je to pro lidi tak to někdo použil pro zvíře, neuškodí to nějak morčeti? Děkuji.