Dobry den! Potrebujem poradit. Pred dvoma tyzdnami sme nasli v lese dzungarskeho skrecika. Bol pochudnuty, ale inak zivy, ciperny, plny energie, srst pekna, oci jasne, v poriadku, bez vytoku. Akurat mal na sebe asi 20 malinkatych kliestov. Boli sme s nim u veterinara, co mohol povyberal, so zvyskom sme museli pockat kym same vypadnu. Tiez skrecka prezrel a povedal ze jemu sa javi uplne v poriadku, ale predsa len u zvieratiek takto v prirode chytenych je dost velke rizyko, nech ho vraj take 4 tyzdne velmi nechytame radsej a ked bude stale v poriadku a prezije, tak je OK.
Teraz vsak par dni je taky posmutnely, malo zere, aj aktyvita klesla a vsimla som si ze ma vyrazne zlty moc /tam kde sa vymoci, ostavaju silno zlte flaky na pilinach/. Tiez od vcera ma akesi viac zaslzene oci, dala som mu tam oftalmoframikoin.
Mozete mi poradit, co mu je, ci sa mu da pomoct? Pripadne poradte kde si mozem o skrecikoch precitat viac, vela neviem.
Ahoj podívej se tady :-) http://www.rikyhamstery.com/czech/celek/riky.htm s pozdravem Miloš
A je běžné,že na slovensku behaj po lese džungaráci?To jsem u nás teda neviděla.
Bezne to nie je Asi sa ho niekto zbavil, alebo mu usiel
Kazdopadne vcera som bola u veterinara s nim a ten ho prezrel a povedal ze vsetky prejavy u neho su geriatrickeho charakteru a vraj aj podla zubov je viditelne prestarly a ze coskoro pojde. A mal pravdu, dnes rano uz bol tuhy. No proste nebol chory, ale starucky...