Dobrý den! Ráda bych si pořídila na mazlíka nějakého křečka nebo křečíka.Poradíte mi který druh se nejlépe ochočí a jestli sameček nebo samička? Také by mě zajímalo, jestli je nějaký z křečků méně aktivní v noci než jiní, ráda bych ho měla v pokoji, kde spím.Děkuji za názory, budu ráda, když přidáte i fotečky.
cicinka
napsal(a):
Dobrý den! Ráda bych si pořídila na mazlíka nějakého křečka nebo křečíka.Poradíte mi který druh se nejlépe ochočí a jestli sameček nebo samička? Také by mě zajímalo, jestli je nějaký z křečků méně aktivní v noci než jiní, ráda bych ho měla v pokoji, kde spím.Děkuji za názory, budu ráda, když přidáte i fotečky.
No mám chuť vám doporučit něco jiného než křečka nebo křečíka :)) Ale z křečků mám dobré zkušenosti se samečky křečka syrského - lepší zkušenosti mám s dlouhosrstou varietou, přišla mi lépe ochočitelná. Z křečíků jsou oblíbení džungaři, ale obecně od křečka nečekejte nic víc, než že vás nekousne když mu strčíte ruku do terárka a nechá se vzít do ruky. Aspoň takové zkušenosti mám já :)
A co by jste mi doporučila? Já nejsem ještě pořádně rozhodnutá..Měla jsem 6 let morčátko, bylo úžasné, ale ráda bych teď zkusila něco nového.Uvažovala jsem i o pískomilovi,ale bylo mi řečeno, že dělá v noci hrozný rachot.Chci aby to bylo zvířátko inteligentní, lehce se ochočilo, ale nedělalo v noci rachot
cicinka
napsal(a):
A co by jste mi doporučila? Já nejsem ještě pořádně rozhodnutá..Měla jsem 6 let morčátko, bylo úžasné, ale ráda bych teď zkusila něco nového.Uvažovala jsem i o pískomilovi,ale bylo mi řečeno, že dělá v noci hrozný rachot.Chci aby to bylo zvířátko inteligentní, lehce se ochočilo, ale nedělalo v noci rachot
Tak všichni hlodavci nadělají v noci rachot :)) A kčoka mi v noci lítá po hlavě, to si nevybereš :)
Snad jediná výhoda křečka je v tom, že křeček může být bez problémů sám. Třeba pískomilové, osmáci a potkani musí být minimálně dva (ostatně stejně jako to morčátko) :)
Ale hlasovala bych ze všeho nejvíc pro dva potkánky, víc rachotu než morče pijící z napaječky nebo kvíkající při každém zašustění nenadělají :) Inteligenci mají z hlodavců největší a potkánci od solidního chovatele se ochočí raz dva :)
Už jsem měla křečky, křečíky, pískomily, potkana, morčata, zakrslé králíky, burunduky. Všichni křečci, křečíci v noci rámusí. Záleží ale hodně na tom, co jim dáte do terárka. Kolečko na běhání nadělá pěkný randál a navíc se v něm můžou zranit. Pokud bude terárko vybavené přírodně, hluk se omezí. Klec nedoporučuju, je slyšet i lezení zvířátka po drátech a navíc je okolo binec. Křeček je od přírody samotář. Pokud je ochočený od malinka, může být i mazlík. Křečík džungarský je společenský, není kousavý, můžou být dva spolu. Nejlépe dvě samičky. Párek se brzy přemnoží, tak jsem měla jednu dobu 18 křečíků a nevěděla, co s nimi. Pískomilové, aspoň ti mí, jsou v noci tiší. Baví se převážně přehrabováním podestýlky a stavěním hnízda. Když mají co rozhlodávat (tvrdý papír, seno), jsou spokojení. Chce to aspoň dva, aby jim nebylo smutno, jsou společenští. Pokud chcete opravdového mazlíka, tak podle mně vyhrává zakrslý králík. Moje hermelínka Bessi byla inteligentní zvířátko. Pokud jsem byla doma, nechávala jsem jí otevřeno. Běhala po bytě, nikdy neudělala nepořádek (morčata jsou čuňátka), vyprázdnit se chodila vždy do své bedny. Pokud Vás ještě něco zajímá, ptejte se.
anik

XXX.XXX.245.103
ahoj , neznate nekdo nahodou zverimex , kde by meli krecky zlate , ve zlatem zbarveni ? mam doma samecka s delsi srsti , a chtela bych mu do budoucna poridit samicku a pokusit se pak o odchov :-) vsade kde sem byla tak meli akorat ruzne strakate krecky , cernobile , kremove a tak .. ale po zlatych ani vidu ani slechu :-/ dyztak dik za tipy :-)
cicinka
napsal(a):
Dobrý den,
no...Tento dotaz je poněkud rozsáhlý, takže mi dovolte, abych se trošku rozepsalaKřečci Zlatí, nebo-li Syrští jsou na rozdíl od křečíků poněkud zpomalenější a proto jsou vhodnější pro chování v rukou.I když např. křečík Džungarský je taktéž výborný mazlíček.Je podstatně jedno, zda si pořídíte samičku, či samečka.Ale v naučných literaturách se uvádí, že na ochočení je lepší sameček, i když prý více zapáchá,Ale to záleží na každém jedinci zvlášť.Já mám v pokoji, kde spím, Džungaráčka a jsem celkem spokojená, protože mám tvrdý spánek
Který druh se nejlépe ochočí? No...Ono je to těžké, záleží v jakých životních podmínkách je zvíře chováno a také záleží na tom, jakou má zvíře povahu.Někteří lidé si myslí, že zvířata jsou všechna stejná a že křeček je jako křeček, ale tak to rozhodně není! Každé zvíře je úplně odlišné od toho druhého.Každý křeček i křečík má jinou povahu, charakter.Ale obecně platí, že nejlépe ochočitelní jsou křečci a křečíci přírodního zbarvení, tedy aguti.U křečku Zlatých, nebo-li Syrských se za toto zbarvení považuje takové zbarvení: Zlatý trup, za lísními torbami černé popruhy a bílé břicho.Např. u křečíků Džungarských ze zbarvení aguti považuje zbarvené tmavě šedé, s černým pruhem na hřbetě a s bílým břichem.U křečíků Roborowského se za toto zbarvení považuje taková jakoby písčitá barva na zádech a bílé břicho.Ale od křečíka Roborowského vás musím spíše odradit.Tito křečíci se dají jen málokdy ochočit, jsou velmi plaší, bojácní a velmi, ale opravdu velmi hbití.Nejlepší je přírodně zbarvený křeček Syrský, či přírodně zbarvený křečík Džungarský.Přeji úspěšný výběr
amalkova
napsal(a):
Dobrý den,
no...Tento dotaz je poněkud rozsáhlý, takže mi dovolte, abych se trošku rozepsalaKřečci Zlatí, nebo-li Syrští jsou na rozdíl od křečíků poněkud zpomalenější a proto jsou vhodnější pro chování v rukou.I když např. křečík Džungarský je taktéž výborný mazlíček.Je podstatně jedno, zda si pořídíte samičku, či samečka.Ale v naučných literaturách se uvádí, že na ochočení je lepší sameček, i když prý více zapáchá,Ale to záleží na každém jedinci zvlášť.Já mám v pokoji, kde spím, Džungaráčka a jsem celkem spokojená, protože mám tvrdý spánek
Který druh se nejlépe ochočí? No...Ono je to těžké, záleží v jakých životních podmínkách je zvíře chováno a také záleží na tom, jakou má zvíře povahu.Někteří lidé si myslí, že zvířata jsou všechna stejná a že křeček je jako křeček, ale tak to rozhodně není! Každé zvíře je úplně odlišné od toho druhého.Každý křeček i křečík má jinou povahu, charakter.Ale obecně platí, že nejlépe ochočitelní jsou křečci a křečíci přírodního zbarvení, tedy aguti.U křečku Zlatých, nebo-li Syrských se za toto zbarvení považuje takové zbarvení: Zlatý trup, za lísními torbami černé popruhy a bílé břicho.Např. u křečíků Džungarských ze zbarvení aguti považuje zbarvené tmavě šedé, s černým pruhem na hřbetě a s bílým břichem.U křečíků Roborowského se za toto zbarvení považuje taková jakoby písčitá barva na zádech a bílé břicho.Ale od křečíka Roborowského vás musím spíše odradit.Tito křečíci se dají jen málokdy ochočit, jsou velmi plaší, bojácní a velmi, ale opravdu velmi hbití.Nejlepší je přírodně zbarvený křeček Syrský, či přírodně zbarvený křečík Džungarský.Přeji úspěšný výběr
To s tím přírodním zbarvením, že jsou takto zbarvená zvířata ochočetelnější, je opět blbost.
Taky bych ale jako mazlíka, když už chcete křečka, vybrala zlaťáka. A nejlépe od slušného chovatelem, ne z obchodu. Tam berou zvířata z velkochovů, často na ně není do té doby šáhnuto. U drobného chovatele máte větší šanci, že křeček bude od malinka brán do ruky, bude zvyklý na manipulaci a budete mít tím pádem méně práce s ochočováním. Na netu určitě nějakou dobrou chovku ve vašem okolí najdete. Ty registrované pod Svazem chovatelů si můžete najít i tady: www.klubmorcat.cz .
amalkova
napsal(a):
Dobrý den,
Prosím vás, kde jste přišla na to, že nejochočitelnější jsou křečci a křečící přírodního (aguti) zbarvení? Většinou je to právě naopak, zvířata s původním zbarvením jsou divočejší a méně ochočitelní než jejich prošlechtění příbuzní. Protože bývají méně selektovaní.
Křečci zlatí a je jedno jestli je to samec nebo samička dělají v noci rambajs,si nevybereš,ale jsou miláčci.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.3
Křečci syrští jsou fajn, je ale potřeba to s tím mazlením (nebo spíše braním do ruky) moc nepřeháňet. Doporučuji chov ve vyšším akváriu nahoře otevřeném. Dále je potřeba mít namazané kolečko atd, pak nebude v noci dělat až takový hluk.
Já jsem měla 5 křečků-4 zlaté a 1džungaráčka. Nevím jestli to bylo tím, že byla v boxu ale ta džungaračka byla nejméně ochočená ze všech. Nezáleží na zbarvení. Měla jsem 2 černé,1 rezavohnědého, 1béžového a pak toho džungaráka ten měl klasické zbarvení-černý pruh na zádech atd...
V místnosti kde se spí je nešlo mít, to sem je slyšela i přes zavřené dveře jak kousali klec, jezdili na kolotoči atd. :D. Křečci jsou úžasní tvorečkové, ale na mazlení si budete muset vybrat nějaké jiné zvířátko. Ale ten můj béžový i docela ten hnědorezavý byli fakt dobře ochočeni že se dali dobře držet i poseděli v ruce :). (měla jsem všechny samičky a jen jednoho samečka-ten jeden černý) a příjde mi to stejné, sameček podle mě nešel více cítit. Teď nějakou dobu nemám křečka, ale uvažuju nad křečkem zlatým zase někdy...Momentálně mám morče (má 3,5 roku) ten je taky skvělý mazlík) :) Ten vydrží na klíně dost dlouho ještě se rozvalí natáhne dozadu ty nožičky zavře oči a chrupká na mě :D je to kluk. Rozetový hnědý. Ale je pravda že když se mu chce čůrat či kakat tak to prostě pustí, i na klíně :D (ale jen bobky).
Jiného hlodavce jsem neměla, teď akorát nedlouho máme psa a ten furt dolízá za puštěným morčetem a líže mu uši a morče je už naštvané že ji už občas kusne, ale to ji neodradí, nebo když morče kvičí tak ona letí si ho zkontrolovat :D
Betka1234

XXX.XXX.45.201
Ahoj já mám křečka džungarského je hodný ale večer jezdí na kolečku takže rambál ale dá se to vydržet mám samičku všem bych doporučila džungaráka.
Ahoj mám křečka syrského(zlatého). Myslím že samečci jsou milejší a hodnější, protože holka mě už několikrát kousla. Když mu večer kolečko vyndáš a ráno mu ho dáš zpátky bude večer spát a přes den běhat v kolečku, ale pozor může být na kolečko závislý( mám článek tak se mrkni jestli budeš chtít
Karolína159

XXX.XXX.85.120
Dobrý den, chtěla bych křečka, ale ctěla bych takového který by mi neutekl a který by měl jiné oči než červené a hlavně kdyby mě kousl, aby mě to moc nebolelo a kterého by sem snadno ochočila.A mohl by být křeček v aqárium?
Pompová

XXX.XXX.39.142
cicinka
napsal(a):
Dobrý den, nejlepší na ochočení a nekoušou, je křeček medvědí.Lehce se ochočí, je větší, takže když Vám uteče líp ho najdete
Pompová

XXX.XXX.39.142
Bohužel džungaráci koušou, ale to jste se měl ptát na místě, kde jste si křečka koupil, nebo si o něm něco přečíst, jsou to nejagresivnější křečci.Nejlepší a kteří nekoušou jsou křečci medvědí
Pompová

XXX.XXX.39.142
matěj semeniuk
napsal(a):
Ahoj mám nového křečka Džungaráčka mám ho asi třetí týden a hodně kouše. Když si ho chci vzít do ruky už se mně snaží kousnout a nevím co sním prosím poraďte mi děkuji.
Bohužel džungaráci koušou, ale to jste se měl ptát na místě, kde jste si křečka koupil, nebo si o něm něco přečíst, jsou to nejagresivnější křečci.Nejlepší a kteří nekoušou jsou křečci medvědí
Pompová

XXX.XXX.39.142
Betka1234
napsal(a):
Ahoj já mám křečka džungarského je hodný ale večer jezdí na kolečku takže rambál ale dá se to vydržet mám samičku všem bych doporučila džungaráka.
Džungarák hodný? to máte asi nějakou vyjímku, ti koušou a moc ochočit nejdou
Pompová

XXX.XXX.39.142
shibinka
napsal(a):
Už jsem měla křečky, křečíky, pískomily, potkana, morčata, zakrslé králíky, burunduky. Všichni křečci, křečíci v noci rámusí. Záleží ale hodně na tom, co jim dáte do terárka. Kolečko na běhání nadělá pěkný randál a navíc se v něm můžou zranit. Pokud bude terárko vybavené přírodně, hluk se omezí. Klec nedoporučuju, je slyšet i lezení zvířátka po drátech a navíc je okolo binec. Křeček je od přírody samotář. Pokud je ochočený od malinka, může být i mazlík. Křečík džungarský je společenský, není kousavý, můžou být dva spolu. Nejlépe dvě samičky. Párek se brzy přemnoží, tak jsem měla jednu dobu 18 křečíků a nevěděla, co s nimi. Pískomilové, aspoň ti mí, jsou v noci tiší. Baví se převážně přehrabováním podestýlky a stavěním hnízda. Když mají co rozhlodávat (tvrdý papír, seno), jsou spokojení. Chce to aspoň dva, aby jim nebylo smutno, jsou společenští. Pokud chcete opravdového mazlíka, tak podle mně vyhrává zakrslý králík. Moje hermelínka Bessi byla inteligentní zvířátko. Pokud jsem byla doma, nechávala jsem jí otevřeno. Běhala po bytě, nikdy neudělala nepořádek (morčata jsou čuňátka), vyprázdnit se chodila vždy do své bedny. Pokud Vás ještě něco zajímá, ptejte se.
A jakou máte zkušenost s burundukem?
VeruKu

XXX.XXX.207.2
Dobrý den, chceme si pořídit dva křečky, dvě holky nebo dva kluky, poradítemi jestli se budou lépe snášet kluci nebo holky v kleci?
Jestli chcete křečka syrského, tak ti jsou samotáři a je potřeba je chovat po jednom. Jestli chcete nutně dva, tak doporučuji nějaké křečíky, třeba Roborovského nebo Campbellovy. Nejčastěji chovaní džungaráci se někdy také snesou, ale není to u nich úplně jisté, takže tam bych byla opatrná. Jestli to budou dva kluci nebo dvě holky, to nehraje roli, i když bych řekla, že samečci jsou trochu klidnější než samice.
Vlčková

XXX.XXX.72.151
Dobrý den, utíká mi křeček roborovský přímo z klece. Ráno jsem se probudila a křeček nikde. V kleci žádná díra není. Četla jsem, že se křeček dokáže protáhnout mezi šprušlemi, ale nevím jestli je to pravda. Šprušle u mé klece jsou 1cm od sebe. Prosím poraďte jak zabránit tomu, aby utekla. Děkuji Marcela.
Mii

XXX.XXX.214.190
Ano 1cm je dost velká mezera na to aby přes ní tak malý křeček utekl. Zkuste klec potáhnou ještě pletivem nebo koupit nějaký box či akvárium.
Vlčková

XXX.XXX.72.151
Děkuji za radu.
Kazy

XXX.XXX.38.170
Mám si radši koupit křečka syrského nebo dzungarskeho chci si sním hrát a mazlit se, a aby nekousal.
Kazy
napsal(a):
Mám si radši koupit křečka syrského nebo dzungarskeho chci si sním hrát a mazlit se, a aby nekousal.
Křeček není zrovna vhodné zvíře na hraní a mazlení. Můžeš si ho vzít do ruky a nechat ho přebíhat z ruky na ruku a hladit ho prstem, ale on z toho nikdy nebude mít zrovna požitek. Syrák je větší a pomalejší takže na braní do ruky a hlazení lepší, džungaráček je oproti němu drobek. Pokud si vezmeš křečka od chovatele, s největší pravděpodobností kousat nebude (pokud ho zrovna nevzbudíš, to je pak skoro každej křeček protivnej), pokud si ho koupíš ve zverimexu tak to je sázka do loterie, jestli se ti ho podaří ochočit nebo ne.
X memi

XXX.XXX.38.170
Chci křečka že zverimexu dá se ochočit víc syrský nebo dzungarsky.
X memi
napsal(a):
Chci křečka že zverimexu dá se ochočit víc syrský nebo dzungarsky.
A proč ze zverimexu? Chceš podporovat velkochovy a množírny, které množí křečky jen pro peníze? Proč si raději nevezmeš křečka od chovatele, od kterého už bude ochočený? U křečka ze zveráku nikdy nemáš jistotu, že se ti ho podaří ochočit a je jedno, jestli to bude syrák nebo džungarák.
Doporučuju přečíst http://www.mandarins.cz/stop-mnozirnam/.
Krecek jo

XXX.XXX.38.170
Chci se zeptat, ktery krecek je lepsi dzungarsky nebo syrsky nebo neaky jinsi druh.
Dobrý den,
Sice nerozumím, jak diskuze může být stále aktuální od roku 2010 přidávání a radění slečně po cca 3letech nooo... Každopádně všem zde, jako chovatelka s registrovanou stanicí s křečky přidávám pár poznatků.
Takové řeči, jako že křečci syrští jsou hodnější dlouhosrstí či v agouti zbarvení mě přijde, jako hrozný výmysl. Vím, že takové nemysli se často píší i v odborných knihách, ale nedejte na ně! Každý křeček je originál, záleží odkud jej máte, kolik času mu bylo věnováno, jako malému a případně jaké má dispozice od rodičů. Pokud je odchován na zbrklých a zlých rodičích samozřejmě se vše odrazí i na mláďatech.
Za mě na úžasného mazlíka doporučuji spíše křečka syrského, kde je více variant barev, srsti. Co se týče pohlaví, opět jako v předchozích článcích doporučuji spíše samečky. Samičky jsou více divoké a některé občas teritoriální, hájí si své území", ale najdou se i vyjímky :) CHOVAT JEDINĚ A POUZE 1 KŘEČKA - JSOU TO SAMOTÁŘI
Křečíci džungarští jsou také milá stvoření :) zase, ale opět platí nejlépe od chovatele. Chovat nejlépe po jednom křečku, samota jim nevadí. Zajímavostí u k.džungarských a i výhodou bych řekla, že je že nemají vůbec tendence zeskočit z ruky. Tohle občas se děje u mladých křečků syrských, že jsou ještě nemotory a chtějí za každou cenu furt někam lozit. Ale zase nevýhodou bych řekla, že je malý výběr ve zbarvení - agouti, sapphire, pearl. Na mazlíčka zase opět doporučuji nejlépe samečka.
POZOR! Křečci džungarští jsou často kříženi s méně známým křečkem campbellským, přičemž vznikají neobvykle zbarvení křečíky s rysy džungarského křečka, ale zbarvení např. černá, oranžová, modrá... Sice jsou určitě zajímavý, ale raději takové křečky nebrat mívají sklony k agresivnímu chování či k častějšímu onemocnění. Zkrátka a jednoduše takové křížení není žádané a je to pouze o marketingu a zaujmout lidi něčím neobvyklým pomatujte V JEDNODUCHOSTI JE KRÁSA
Dále existují i křečci čínští, roborovští s těmi nemám moc zkušenosti, ale roboráčci jsou spíše pro chov po více kusech a jejich pozorování.
Ninjachroust

XXX.XXX.46.97
Zajímalo by mě, kde se vzala ta hloupost, že křečík džungarský je agresivní a nepřátelský. Pokud s ním neumíte zacházet, pak se nedivte, že s vámi odmítá kamarádit. Jak už tady zaznělo, hodně záleží na charakteru jedince, hodně i na místě jeho původu. Křečci ze zverimexu většinou nejsou příliš zvyklí na lidský kontakt, takže můžou být zpočátku hodně bojácní a trvá, než vám začnou důvěřovat, ovšem pokud budete trpěliví a nebudete na křečíka zbytečně tlačit, nakonec si ho získáte. Já mám za sebou chov pěti džungaráků (4 samečci a jedna samička), všichni žili déle než 2 roky. A i když byli někteří z nich zpočátku hodně divocí, do několika dnů, maximálně týdnů jsme si na sebe zvykli. Taky je třeba si uvědomit, že křeček je sice roztomilý, ale pořád to je živý tvor, NE mazlící hračka. Občas se mi ježí chlupy z toho, jak s nimi dovedou některá děcka nebo i dospělí zacházet.
S.svobodova????????

XXX.XXX.228.230
Ahoj ja bych si být tebou koupila osmaka degu protože je s ním veliká radost a zábava je strašně moc inteligentní když se mu hodně věnuje bude tě mít strašně rád a večer skoro vůbec nic nedělá jen spí jediné na co tě upozorním je výběr klece protože je lepší když koupíš klec která má kovové dno protože plastové rádi osmaci žerou nebo spíš ohryzavaji.
kriesa

XXX.XXX.1.252
dobrý den, chtěla bych dva křečky a to SYRSKÝ SAMIČKU a SAMCE prosím co nejlepe v náchoděnebo polici nad metuji ale hlavně aby byli stejně starý
chlupik

XXX.XXX.87.96
Ahoj, koupila jsem krecka ze zverimexu dceri, aby se na nej koukala. Ma pomerne vybavenou klec a vim, ze jsou ciperni, chtela jsem tedy zviratko na koukani. Jako dite jsem krecka mela a jen utikal a nic vic. Tak jsem vubec necekala ten poklad, co mame. Koupila jsem tak prtavyho, ze jsem se bala, aby neprolezl mrizi. Prvne na nas prskal a lehal na zada, aby mohl kousnout. Mame ho 2 mesice, uz je velky, je to holka, a je naprosto uzasna. Necha se chovat, hladit, v dlani drzet, nemuzu si pomoct ale zacala jsem se k ni tulit i oblicejem jak je heboucka. Muzu ji davat pusu na usi i na nosik, a maximalne me odstrci pacickou. Neco takoveho jsem vubec necekala, ze muze krecek byt takovy mazlik hodnoucky, a myslim, ze jsem mela stesti na uzasnyho jedince. Vydrzi nekdy s nami i sedet na gauci u televize, nebo na ruce, stoji na zadnich a kouka. Kdyz ji drzim v dlani, necha si uplne vsechno, muzu ji sahat na nozicky, pod bradu... mam jedinej dotaz, tohle bylo asi extremni stesti na jedince, ze?
chlupik- Take myslim, ze jste natrefila na pritulnou povahu a asi byl dodany z malochovu, tj.zvykly na kontakt. My mame take ze zverimexu (z neznalosti) a je bajecny. Je krizenec dzungars.a campbellova krecika, jak jsem dodatecne zjistila:-) Od pocatku je videt, ze je na lidi zvykly, nebyl nijak zvlast plachy, nekouse..je to nase zlaticko:-) Ale velky mazel neni, chvili pochovat ano, ale pak zacne byt takovy nesvy a to uz ho dame, aby si mohl behat. Zase si ale rikam, ze se ho deti aspon naucily mit rady takoveho, jaky je.. chteji, aby mu bylo hezky, tak se naucily respektovat jeho potreby a sklony, coz je dobre. Televizni mazlik by se ale me osobne hodil:-) ale myslim, ze to tak ma rad opravdu maloktery krecek. Tak si uzivejte toho vaseho:-)
chlupik

XXX.XXX.87.96
No zpocatku se na nej sahnout nedalo, prskal, clovek se jeho reakce az lekl. Ale pak jsme ucpali v chodbe skviry, lapili ho do kelimku od jogurtu a pustili na podlahu. Pobihal, jako bysme tam nebyli, a kdyz bezel okolo a podarilo se ho vzit a dat na sebe, ihned seskocil. Byl to letec. Pak jsem si rekla, ze kdyz se zvetsil, zkusim zda ma pud sebezachovy a pustili jsme si ho na stole. Uz se bal skakat, nastesti. Na stole jsme se ho snazili pohladit, chvilku podrbat. A najednou jsme ho mohli i prenaset uz, poustet po gauci, a ja si ho vzala do dlane a protoze blbe vidim, tak jsem na nej zirala hodne zblizka. A on strnul, a zbytek vecera byl jak kus hadru, nechal si strkat ruku pod bradu, otocit na bok, prohmatat nohy, uplne byl netecny. Myslela jsem, ze ma nejakou nemoc, a do zitra pojde. Ani na potravu nereagoval, na nic, lezel nebo visel v dlani. Druhy den byl ok, zase ficel a nepostal, ale kdyz ho vezmu do dlane a koukam na nej, vzdy ma takovy zasek. Muze to trvat i hodinu, kdy je uz ne apatickej, ale pritulnej, rozcapne se jako pes a necha se drbat, nebo kouka s nama na tu telku. I kdyz asi prd vidi, jsou kratkozraci. Nejroztomilejsi je, kdyz me misto kousnuti odstrci packou, jakoze nevotravuj.
chlupik

XXX.XXX.87.96
jojo, syrsky.
chlupik
napsal(a):
No zpocatku se na nej sahnout nedalo, prskal, clovek se jeho reakce az lekl. Ale pak jsme ucpali v chodbe skviry, lapili ho do kelimku od jogurtu a pustili na podlahu. Pobihal, jako bysme tam nebyli, a kdyz bezel okolo a podarilo se ho vzit a dat na sebe, ihned seskocil. Byl to letec. Pak jsem si rekla, ze kdyz se zvetsil, zkusim zda ma pud sebezachovy a pustili jsme si ho na stole. Uz se bal skakat, nastesti. Na stole jsme se ho snazili pohladit, chvilku podrbat. A najednou jsme ho mohli i prenaset uz, poustet po gauci, a ja si ho vzala do dlane a protoze blbe vidim, tak jsem na nej zirala hodne zblizka. A on strnul, a zbytek vecera byl jak kus hadru, nechal si strkat ruku pod bradu, otocit na bok, prohmatat nohy, uplne byl netecny. Myslela jsem, ze ma nejakou nemoc, a do zitra pojde. Ani na potravu nereagoval, na nic, lezel nebo visel v dlani. Druhy den byl ok, zase ficel a nepostal, ale kdyz ho vezmu do dlane a koukam na nej, vzdy ma takovy zasek. Muze to trvat i hodinu, kdy je uz ne apatickej, ale pritulnej, rozcapne se jako pes a necha se drbat, nebo kouka s nama na tu telku. I kdyz asi prd vidi, jsou kratkozraci. Nejroztomilejsi je, kdyz me misto kousnuti odstrci packou, jakoze nevotravuj.
Dobrý den, se zájmem čtu váš chovatelský úspěch! Máme 2-měsíčního a už mě i dceru pokousal Přiznám se, že už se bojím na něj sahat, dnes na mně vyloženě zaůtočil a kousnul pořádně až do krve. Čistila jsem mu klec, už byl zpět zalezlý v domečku, ještě jsem mu doplňovala hobliny přd domečkem a ten ..... vystartoval a hryznul mně. Bylo to dopoledne takže s celým procesem čištění jsme ho vyloženě rušili ze spaní. Takže ochočovací pokusy spíše večer? Podle našeho si můžeme řídit hodinky, v 8 večer vyleze z domečku a shání co bude dobrého