Chystám se pořídit si myšky.Už jsem jich měla hodně předtím,ale to byly obyčejné bílé ze zverimexu.Ted jsem zatoužila po krásných barevných myškách s VP Mám již vyhlédnutou chovatelskou stanici.Nyní už se pouze rozhoduji,které myšky bych chtěla a napsat majitelce
A chtěla bych se zeptat jestli můžu dát spolu třeba 2 samečky,každého s jiného vrhu nebo třeba 2 samičky.Předem děkuju za jakékoli odpovědi
(Na fotce je myška Honey Bee ze CHS Semišová Myš)
Dva samečky k sobě rozhodně nedávej, i kdyby byli z jednoho vrhu, během dospívání se ti začnou rvát a mohli by se i zabít. Dvě a více samiček spolu můžou být v pohodě, většinou se podaří seznámit i různě staré. Ale když už máš vybranou chovatelskou stanici, tak napiš tam a i podle toho, jak ti chovatelka poradí poznáš, jak kvalitní ta stanice je.
Já mám myšky jenom v terárkách a zdá se mi to lepší. Z klece můžou hlavně ty menší prolézt nebo se někde zachytit a ublížit si, taky z ní vypadává podestýlka a všude kolem je nepořádek. Terárko se dá hezky zařídit, nepřekážejí ti mříže v pozorování myšek, jenom je možná trochu těžší na čištění. Takže já dávám přednost terárku (nebo akvárku s pořádným víkem), ale jestli chceš klec, tak by měla mít opravdu hodně malé rozestupy mezi mřížemi.
No já je právě v kleci mít nechciByla bych totiž nerada kdyby se mým myškam potom něco stalo.Nejspíš použiju terárko.A ještě něco.Kdybych jim do terárka chtěla dát nějaké šplhací hračky nebo domeček ve výšče, tak jak bych je tam měla připevnit?
A ještě bych se chtěla zeptat na ochočování.Myšky co jsem dříve měla byly vždycky hodné a skoro nikdy mě nekously.Ale když už tak jak docílit správného ochočení?
Na netu jsem zistil, že myši se bojí velkých výšek a tak sem jim udělal něco jako myší hřiště.
Klidně se koukněte na:
http://mahdalsandal.webnode.cz/informace/mysi-hriste/
Myšule tam dávám jen, když jsem doma a klidně tam jsou skoro celý den:)