Dobrý den.Můj kamarád má králíčka a když jsem ho viděl, hned jsem si o něm něco musel zjistit.
1.Mohli byste prosím srovnat inteligenci morčete s králíkem?
2.Jedna paní má králíka,naučeného,že se na wc a pro jídlo chodí do klece a jinak je celý den(a i v noci) puštěný navolno,nic neohryzává,hodně času tráví ve svém pelechu pod topením.Myslíte že je to ojedinělé,nebo ho to lze nějak naučit?Jak?
3.Když se vrátím domů,bude to králíčkovi v podstatě jedno nebo mě bude vítat?
4.Kdybych ho měl ochočeného a šel s ním ven,uteče mi,nebo se bude pást a neuteče?Nečekám že za mnou králík bude chodit jako pejsek,ale kdybych ho nechal pást se a odešel o několik metrů dál,popoběhne si za mnou,nebo mu bude jedno že jdu pryč?
5.Měl jsem morče a to bylo hrozně lekavé,každého pohybu se lekalo...Jsou králíčci jiní?(ne "poserové"?)Kamarád si se svým králíčkem i hraje na honěnou-jak poznám že neutíká ze strachu nebo z leknutí a že ho to baví?
6.Teď zase-nečekám že se králík chová jako pes,ale jen se ptám:kdyby mi někdo před králíkem ubližoval,nečekám že by mne jako pes bránil,ale byli by na něm aspoň vidět příznaky lítosti?
Tak díky,doufám že odepíšete a kdyžtak sem přidejte i nějaké fotky Vašich miláčků.Popište prosím život s králíčkem(plus i mínus, to co si s ním užijete...)
Nashle
tomaslempera
napsal(a):
Dobrý den.Můj kamarád má králíčka a když jsem ho viděl, hned jsem si o něm něco musel zjistit.
1.Mohli byste prosím srovnat inteligenci morčete s králíkem?
2.Jedna paní má králíka,naučeného,že se na wc a pro jídlo chodí do klece a jinak je celý den(a i v noci) puštěný navolno,nic neohryzává,hodně času tráví ve svém pelechu pod topením.Myslíte že je to ojedinělé,nebo ho to lze nějak naučit?Jak?
3.Když se vrátím domů,bude to králíčkovi v podstatě jedno nebo mě bude vítat?
4.Kdybych ho měl ochočeného a šel s ním ven,uteče mi,nebo se bude pást a neuteče?Nečekám že za mnou králík bude chodit jako pejsek,ale kdybych ho nechal pást se a odešel o několik metrů dál,popoběhne si za mnou,nebo mu bude jedno že jdu pryč?
5.Měl jsem morče a to bylo hrozně lekavé,každého pohybu se lekalo...Jsou králíčci jiní?(ne "poserové"?)Kamarád si se svým králíčkem i hraje na honěnou-jak poznám že neutíká ze strachu nebo z leknutí a že ho to baví?
6.Teď zase-nečekám že se králík chová jako pes,ale jen se ptám:kdyby mi někdo před králíkem ubližoval,nečekám že by mne jako pes bránil,ale byli by na něm aspoň vidět příznaky lítosti?
Tak díky,doufám že odepíšete a kdyžtak sem přidejte i nějaké fotky Vašich miláčků.Popište prosím život s králíčkem(plus i mínus, to co si s ním užijete...)
Nashle
Takže.Ahojky.Zkusim to vzít v krátkosti :o)
1)Nevím, kolik je inteligence ani jednoho, ale osobně si myslím, že králíček je inteligentnější (morčátka chovám a králíčka sem měla taky)
2)Když se hodně králíčkovi věnuješ, naučit se to může.Ojedinělý případ to rozhodně není.
3)Když přijdeš domů a půjdeš se sním pomazlit, určitě bude rád.A pokud přijdeš domů a on bude navolno a bude mít k tobě dobrý stav, přiběhne ti naproti (pokud tě vůbec zaregistruje-pokud není v jiné místnosti adt.)
4)Pokud bude králíček opravdu ochočený, půjde za tebou.Ale když je králíček nový, a není dostatečně ochočený, voď ho na vodítku.Hlavně pozor na psi.Nejdřív to trénuj doma na sucho :o)
5)králíček se tolik neleká, ale pokud uděláš prudký pohyb, určitě to s ním cukne.Ale to jsou prostě reflexy.No ty by ses nelek? :o)
6)Když jsem měla králíčka a pustila ho navolno, uměl si třeba vyskočit sám na gauč.Byl uplně naprosto super ochočenej.A když sem si sedla, nebo lehla (prostě dělala mrtvýho brouka :o))a nevšímala si ho, běhal okolo mě, poskakoval po mě a štouchal do mě čumáčkem.
Tak.Snad ti moje rady pomůžou :o) Kdyby ještě cokoli potřeboval, napiš na morcemys@seznam.cz