ahojky, potřebovala bych poradit... dneska mi umřel pískomilek :( bylo mu už kolem tří let, takže to bylo nejspíš stářím. Zůstal mi ještě jeden (sameček), stejně starý a mám strach, aby mu tam nebylo samotnému smutno :( Přemýšlím, že bych mu pořídila dva kamarády, ale mám z toho trochu strach, aby si něco neudělali.... Jaké vy máte s tímto zkušenosti? :) moc děkuji
petulka85
napsal(a):
ahojky, potřebovala bych poradit... dneska mi umřel pískomilek :( bylo mu už kolem tří let, takže to bylo nejspíš stářím. Zůstal mi ještě jeden (sameček), stejně starý a mám strach, aby mu tam nebylo samotnému smutno :( Přemýšlím, že bych mu pořídila dva kamarády, ale mám z toho trochu strach, aby si něco neudělali.... Jaké vy máte s tímto zkušenosti? :) moc děkuji
Zrovna nedávno jsem si vzala starší (asi roční) pískomilku, která je teď taky sama. Ale nevypadá, že by jí to až tak vadilo...ale i tak jí zítra přivezu společnici. :) budou 3, s ní bude jen 1, tak i kdyby to nevyšlo, tak to bude ok. Aspoň se na ně bude moci případně koukat přes sklo.
Již jsme dvakrát pískomily měli - umřeli na stáří. Naposledy jsem měla 2 holčiny - černou a pískovou s bílými znaky. Černá holčina mi ve 2,5 letech umřela a za půl roku ji následovala i ta druhá. Taky jsem váhala, zda jí pořídit společnost, ale při představě, že by ta nová zase mohla přijít o kámošku, jsem nechala tuto dožít samotnou. Snažila jsem se jí věnovat, takže nudou netrpěla. Už to byla starší "dáma", tak taky měla ráda svůj klid.![]()
Jinak nevím, ale možná pořízení 2 nových není špatné, ale možná se nebudou chtít s tím starším kamarádit.
S tím bych raději počítala, aby pak nebyl problém, co s nima, jestli máš jen 1 akvárko/klec.