Pískomil rada co s mladými

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.7.2011 18:38
aussie

XXX.XXX.72.169

Dobrý den,
mám dvě samice pískomila mongolského, jedna z nich má teď tři mladé (pravděpodobně dvě samice a jeden samec). Chci se zeptat na váš názor, jestli spolu mohu chovat dvě původní samice s těmi dvěma, které jsou teď mimina... Nebude docházet ke rvačkám starší proti mladým? Dále bych potřebovala poradit co se samečkem... Mladé nechci, takže pokud bych si ho nechala byl by určitě oddělen od samic. Vím, že je pískomil společenské zvíře, ale mohl by být třeba v kleci sám, když bych ho dala kousek od samic, aby mu nebylo smutno? Nebo by to pro něj bylo ještě horší? Mám mu zkusit sehnat samečka stejně starého a dát je k sobě? Četla jsem i o kastraci, ale prý to nedoporučují...
Děkuji za odpověď!

ferencjo

29.7.2011 23:12
ferencjo

XXX.XXX.5.221

zdravím.mladé samičky kľudne nechajte so starými.ak máte dostatočne veľke terarium.
a ak samca nepotrebujete.,skuste ho ponuknuť v nejakom chovprodukte.možno ho vykupia alebo daju vam nejake krmivko či prislušenstvo.alebo skuste vaše mladé samičky vymeniť za iné nepribuzné a môžete veselo množiť :) ,
PS : čím viac priestoru budú mať,tým lepšie .
Jozef

ferencjo

29.7.2011 23:15
ferencjo

XXX.XXX.5.221

lne ak by ste náhodou dali smaca preč a potom priniesli nového.bude potrebné samičky vybrať , vyčistiť a vložiť po kratkej chvili spolu so samcom.ak by ste ho dali ku nim hned.mohli by byt agresivne k nemu..
prpipájam foto mojich mláĎat.prvý vrh :D

31.7.2011 20:29
lavacca

XXX.XXX.1.3

Můžu mít dotaz - jak velké máte to akvárko s tou skupinkou 1,2? A jak se vám snáší?

Všude odrazují od takového chovu, že ta druhá (podřízená) samička mladé neodchová. Jakou s tím máte zkušenost?

Já mám doma momentálně 2 páry + plánuji další 2, jelikož se jim podařily krásné barvy (black, grey collared, argente gold collared). Budou jen po 1,1 ale zajímalo by mě to i do budoucna, jak to funguje /nefunguje.

Jinak já měla původně 1,2 (1,1 agouti a 0,1 argente gold), obě byly březí a rodily den po sobě. Ale té 1 už jsem domů přinesla nového samečka(black mottled), takže rodila už odděleně (původní plán byl jí nechat den, dva vedle aby pak byla ráda za společnost samečka), ale jak se ukázalo i ona byla březí (ač na ní to vidět moc nebylo) a tak odchovala svoje mladé - ač o dne mladší, byla mláďata viditelně menší než od páru. Hold i tatínek se při výchově hodí. :) No a teď už má s novým samečkem 2.vrh (agouti, grey, grey collared a argente gold collared). A tomu původnímu agouti se před pár dny narodilo black a argente gold. No, sranda. :)

sameček - grey mottled - z jejich 1.vrhu (argente gold x black mottled)

1.8.2011 15:26
lavacca

XXX.XXX.1.3

:-) sameček je lilac mottled ..už blbnu barvy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík