Mám radost ze svých barevných odchovů a tak mě napadlo, jak jsou na tom ostatní?
Já začala s 1,1 agouti a 0,1 argente gold. přinesla jsem si je jako asi 4 měsíční mláďata s tím, že asi ani nejsou plodní. Chtěla jsme mazly, tak mi to bylo tak nějak jedno. Asi po 2 měsících jsem se rozhodla, že té argente gold pořídím kluka a zkusím něco odchovat. Kluk dorazil domů +- 8 týdenní prcek black mottled. Mezitím jsem zjistila, že jak agouti, tak i argente gold jsou obě březí. Akorát jsem argente oddělila a druhý den rodila agouti a třetí den sama argente. Obě měly po 7 kusech '(na prvničky překvapení), agouti měla 3x aguti, 2x lilac a 1x black a 1x argente gold. Argente měla 3x argente gold, 2x black a 2x agouti.
Mladé jsem oddělila a zkusila dát argente gold se samečkem k sobě. Na rady jsem nejdříve mezi ně dala pletivo, ale to chtěli oba překousat, tak jsem to odendala. Chviličku se očichávali a pak spolu zalezli do kokosáku. že prý jdou spát, ať neruším. No, za necelé 4 týdny měli 1.vrh - 6 mladých, 1x agouti, 2x lilac a 1x lilac mottled a 2x lilac collared. Mezitím stihl agouti pár odchovat celý agouti vrh (6 mladých). A mají opět každý pár mladé.
Takže teď je tu školka:
argente gold x black mottled - 1x agouti, 1x lilac, 1x lilac collared a 1x argente gold collared (šedý a zlatá zůstanou)
agouti pár - 1x argente gold a 1x black (zatím vypadá na kluka, určitě zůstane doma).
a ještě neplánovaně argente gold 2 x lilac (z těch prvních vrhů, stejný otec, nebylo to plánované, ale nějak mi tu zůstali a nechtěla jsem je mít samotné). - 4 mláďata, barvy zatím nevím (jsou 3 denní).
plánuji toho lilac kluka, co má teď mladé, nechat dál a přidat k němu tu argente gold collared a pak z black sestavit pár buď s lilac collared holkou či lilac mottled klukem (dle toho, co černé bude "zač", ale spíš to vidím na kluka). No, prostě tu tak nějak blbnu, tvořím domečky, různé prolézačky, buduju nové ubikace pro mladé, atd.
Je tu někdo taky takový "blázen"? ![]()
![]()
přikládám fotku 1. vrhu agouti páru (z toho je ten lilac kluk)