Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kykyna985

9.10.2011 18:24
Kykyna985

XXX.XXX.210.251

Chtěla bych poprosit o radu pokud možno co nejdříve. Mám cca. 7-8 měsíců starou potkanici Pepinu. Do teď byla bez problémová, bezproblémově přijímala ztravu, byla čilá aktivní přátelská vždy když jsem jí uklízela dala jsem jí do takové přepravky kde jančila běhala atd. Dnes 9.října 2011 jsem si všimla že má na krku stroupky a na čumáčku lehce úplně neznatelně vypadalou srst. A dnes když jsem jí uklízela a jako obvykle dala do boxu tam jen seděla a když jsem na ní zaklepala lekla se . Prosím Vás poraďte vy co máte alespoň nějaké zkušenosti z potkánkama co by to mohlo být vím nikdy si nemůžete být jistí ale prosím každý rada dobrá děkuji moc :-) ( Kdyby jste si nebyli jistí v příloze by měla být fotografie potkan na fotografii není můj ale stejné stroupky má i moje Pepina )

9.10.2011 20:36
davidka

XXX.XXX.235.194

Většinou jsou stroupky zapřičiněny parazitem, nejčastěji je to svrab. Může to být i nějaká alergie, na prach z hoblin nebo i něco v potravě. Svrab je ale mnohem častější, je velmi lehké potkana nakazit.
Běžte si k veterináři pro stronghold pro koťata, je to pipetka, dáte kapku potkánkovi za krk a zabírá to i na všenky či jiné druhy parazitů.

9.10.2011 20:57
utahraptor

XXX.XXX.80.130

Kykyna985 napsal(a):
Chtěla bych poprosit o radu pokud možno co nejdříve. Mám cca. 7-8 měsíců starou potkanici Pepinu. Do teď byla bez problémová, bezproblémově přijímala ztravu, byla čilá aktivní přátelská vždy když jsem jí uklízela dala jsem jí do takové přepravky kde jančila běhala atd. Dnes 9.října 2011 jsem si všimla že má na krku stroupky a na čumáčku lehce úplně neznatelně vypadalou srst. A dnes když jsem jí uklízela a jako obvykle dala do boxu tam jen seděla a když jsem na ní zaklepala lekla se . Prosím Vás poraďte vy co máte alespoň nějaké zkušenosti z potkánkama co by to mohlo být vím nikdy si nemůžete být jistí ale prosím každý rada dobrá děkuji moc :-) ( Kdyby jste si nebyli jistí v příloze by měla být fotografie potkan na fotografii není můj ale stejné stroupky má i moje Pepina )

Pokud je to nemoc tak nejspíše svrab. Ale jestli ji máte samotnou, tak se může taky sebepoškozovat stresem ze samoty, potkani jsou velice společenská zvířata, zvláště samičky potřebují společnost vlastního druhu.

15.10.2011 13:33
kykyna985

XXX.XXX.210.251

Děkuji na Vaši radu jsem šla k veterinárnímu lékaři a ten nám předepsal takovou na první pohled vypadajicí injekci která se stříká za krk a skoro po týdnu tedy dnes už tam žádně stroupky nemá. A je už zase čilá jako bývala. Pro jistotu jí to ve středu 19.10. za ouškou stříknu jak nám řekl veterinář. :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík