Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.1.2012 14:41
martas002

XXX.XXX.96.4

Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli mohu křížit myš z obchodu a myš chycenou venku. A jaké mě čekají problémy.

8.1.2012 16:25
utahraptor

XXX.XXX.80.130

martas002 napsal(a):
Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli mohu křížit myš z obchodu a myš chycenou venku. A jaké mě čekají problémy.

Myš chycená venku nebude ochočená, bude mít spoustu parazitů, které chytne i ta myš z obchodu. Vůbec se jim nebude muset chtít křížit. Proč nezkřížíš dvě myší z obchodu? :)

8.1.2012 17:32
martas002

XXX.XXX.96.4

Dobrý večer,chcu je křížit protože mám doma 5 myší z přírody a nelíbí se mi jejich barvy.Mám je doma od mala tak snad žádný parazity nemají.

8.1.2012 19:27
utahraptor

XXX.XXX.80.130

martas002 napsal(a):
Dobrý večer,chcu je křížit protože mám doma 5 myší z přírody a nelíbí se mi jejich barvy.Mám je doma od mala tak snad žádný parazity nemají.

No jo, ale když nakřížíš myši v původním zbarvení s těmi z obchodu, tak s největší pravděpodobností budou mít všichni potomci stejně tu původní divokou barvu... sice se nevyznám v genetice myší skoro vůbec, ale u většiny hlodavců je původní přírodní (aguti) zbarvení dominantní...

8.1.2012 20:35
lavacca

XXX.XXX.1.3

martas002 napsal(a):

přírodní barva je dominantní, takže s velkou pravděpodobností budeš mít opět "obyčejně" hnědá mláďata.

Být tebou radši si koupím barevné myšky - pár a odchovávám od nich. :)

12.1.2012 17:16
samyasa

XXX.XXX.62.60

F1 po divokých x laboratorních jsou vždycky divoce zbarvené myši, ale velikostně a postavou jsou někde na půli cety mezi domestikovanou a divokou. Chování mají většinou po divokých. Až v F2 se potom začínají objevovat bílé.

12.1.2012 17:20
samyasa

XXX.XXX.62.60

JInak teda kříženci divokých a domácích nejsou žádná výhra, pokud to nechcete chovat jako krmení pro hady, co neberou bílé myši. Ale tihle kříženci se hůř chovají, jsou méně plodné, méně ochotně se množí, jsou kousavé a jsou drobnější, takže z klasických téček často utíkají. Jinak pokud se dají laboratorní samice pod divokého samce, tak tam se většinou zkřížej uplně bez problémů. Ale opačně to často nefunguje, divoké samice laboratrního samce často vůbec nepřijmou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík