Nepatřím sem do této rubriky,ale přesto mám na vás dotaz. Poraďte mi prosím, jestli je možné chovat pohromadě cca 3 samce a 7 samic klasické bílé myši.A další, jestli je mohu nechat společně i rodit - tedy jde mi o to, jestli ostatní nesežerou ta mláďata co se narodí. A ještě jedna otázka, jak zamezit tomu, aby si samice sežrala vlastní mláďata?
h vysin
napsal(a):
Nepatřím sem do této rubriky,ale přesto mám na vás dotaz. Poraďte mi prosím, jestli je možné chovat pohromadě cca 3 samce a 7 samic klasické bílé myši.A další, jestli je mohu nechat společně i rodit - tedy jde mi o to, jestli ostatní nesežerou ta mláďata co se narodí. A ještě jedna otázka, jak zamezit tomu, aby si samice sežrala vlastní mláďata?
3 samci v jednom akvárku rozhodně ne..budou se prát,pravděpodobně se vzájemně zabijí. dejte jednoho samce a 4 samičky...větší počet samiček = různě stará mláďata = sežrání mláďat.
Holt na chovných nádobách se šetřit nedá.
h vysin
napsal(a):
já chovám 1 samce a 2 - 3 samice. Jde o samice z různého chovu nebo o matku s dcerami nebo vnučkami. Nikdy se mi nepopraly. Samice se starají o mláďata a mají jedno společné hnízdo kde jsou mláďata různého stáří od holátek po skákavky. Samice mi jednou sežrala mladé ale řeším to syrovým masem nebo kousky salámu co jim chutná. Samec mláďata brání daleko víc než samice ale nemusíte ho dávat samostatně.